Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΚυβέρνηση: Υλοποίηση προγράμματος πριν το Πάσχα, με προτεραιότητα τα Τέμπη, και μετά...

Κυβέρνηση: Υλοποίηση προγράμματος πριν το Πάσχα, με προτεραιότητα τα Τέμπη, και μετά προκήρυξη εκλογών

Η «γενναία» αύξηση στον κατώτατο μισθό, εξαντλώντας τα δημοσιονομικά περιθώρια, αποτελεί την αρχή της πλήρους επανεκκίνησης της κυβερνώσας παράταξης.

Το επόμενο χρονικό διάστημα, με πρώτο σταθμό το Σαββατοκύριακο, τόσο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και στελέχη της κυβέρνησης, αλλά και του κόμματος της «γαλάζιας» παράταξης, θα βρεθούν δίπλα στους πολίτες στην πρωτεύουσα και σε όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας, προκειμένου να ακούσουν από πρώτο χέρι τις απόψεις και τις ανησυχίες του κόσμου, μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.

Παράλληλα, όπως έχει επισημάνει το GOV NEWS, θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση η υλοποίηση του κυβερνητικού προγράμματος, που περιλαμβάνει τουλάχιστον 10 νομοσχέδια, τα οποία θα περάσουν από τη Βουλή τις επόμενες εβδομάδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GOV NEWS, ο κ. Μητσοτάκης έχει δώσει εντολή το κυβερνητικό πρόγραμμα να έχει υλοποιηθεί πριν από τις άγιες ημέρες του Πάσχα.

Οι κινήσεις του πρωθυπουργού καταδεικνύουν και τις προθέσεις του αναφορικά με την ημερομηνία των εκλογών.

Κυβερνητικά στελέχη επισημαίνουν ότι ο κ. Μητσοτάκης προσανατολίζεται, χωρίς να έχει καταλήξει, στο να προκηρύξει εκλογές λίγες ημέρες μετά το Πάσχα και οι πρώτες κάλπες θα στηθούν στις 21 Μαΐου. Αν τελικά υλοποιηθεί το παραπάνω σενάριο, η δεύτερη εκλογική αναμέτρηση θα πραγματοποιηθεί στις 2 Ιουλίου.

Να σημειωθεί, πως στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου χαρακτηρίζουν ως «σενάρια επιστημονικής φαντασίας» τα όσα ακούγονται και γράφονται για εκλογές μετά τον Δεκαπενταύγουστο!

Για τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και το σύνολο της κυβέρνησης, αποτελεί προτεραιότητα το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών και γι’ αυτό, επισπεύδονται οι διαδικασίες, προκειμένου να βγουν στο φως όλα τα λάθη και οι παραλείψεις, που οδήγησαν στην μετωπική σύγκρουση των τρένων.

Ο πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια και όλα τα πρόσωπα, απ’ όπου και αν προέρχονται, που έχουν ανάμειξη στην υπόθεση.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως επισημαίνουν στο GOV NEWS στελέχη της  κυβέρνησης που βρίσκονται κοντά στον πρωθυπουργό, έχει ζητηθεί από τον πρώην υπουργό Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, να ξεκαθαρίσει την θέση του και να μιλήσει δημόσια για τα «κενά» στην ασφάλεια του σιδηροδρομικού δικτύου.

Την ίδια ώρα, αυξάνονται τα «γαλάζια» στελέχη που επισημαίνουν δημόσια ότι, ο κ. Καραμανλής πρέπει να «διευκολύνει» την κυβέρνηση και να μην κατέβει υποψήφιος στις εθνικές εκλογές.

Μέχρι στιγμής ο πρώην υπουργός Μεταφορών δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του, αλλά πολύ σύντομα αναμένεται να αναφερθεί και σε αυτό το «φλέγον» ζήτημα.

Να σημειωθεί, ότι ένα πρώτο σημαντικό βήμα για να μάθει ο ελληνικός λαός τι συνέβαινε στους ελληνικούς σιδηροδρόμους αναμένεται να γίνει την προσεχή Δευτέρα, καθώς θα συνεδριάσει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Ενώπιον της Επιτροπής αναμένεται να βρεθούν οι πρώην υπουργοί Μεταφορών, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Χρήστος Σπίρτζης και Κώστας Καραμανλής. Επίσης, θα τοποθετηθεί και ο υπουργός Επικρατείας και εκτελών χρέη υπουργού Μεταφορών, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Οι τοποθετήσεις τους αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, διότι θα αρχίσει να ξετυλίγεται το κουβάρι των διαχρονικών ευθυνών στην υπόθεση της ασφάλειας στον ΟΣΕ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας

Σωτήρης Μπότσαρης
Σωτήρης Μπότσαρης
Ο Σωτήρης Μπότσαρης είναι πολιτικός συντάκτης, επί σειρά ετών αρχισυντάκτης σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Κεντρικός παρουσιαστής σε ενημερωτικές τηλεοπτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων.