Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΒαρουφάκης: «Δημόσιο ενιαίο δίκτυο νερού, με κοινωνική λογοδοσία»

Βαρουφάκης: «Δημόσιο ενιαίο δίκτυο νερού, με κοινωνική λογοδοσία»

Την αντίθεση του ΜέΡΑ25 στην ιδιωτικοποίηση του νερού εξέφρασε -μιλώντας στη βουλή- ο γραμματέας του κόμματος, Γιάνης Βαρουφάκης. Κατηγορώντας τα στελέχη της κυβέρνησης πως είναι «ατζέντηδες των αρπακτικών που θέλουν και το νερό μας» και ζητώντας άμεσα εκλογές.

Όπως, μεταξύ άλλων, ανέφερε, «ΕΝΑ πρόβλημα ΔΕΝ είχε μόνο αυτή η βασανισμένη Πολιτεία: το ΝΕΡΟ.

• Φτηνό
• Καθαρό
• Δημόσιο
• Χωρίς Ζημιές
• Μ’ ένα μικρό, σεμνό κέρδος για την ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ ώστε να μην χρειάζεται χρήματα από τα άδεια κρατικά ταμεία αλλά και να μην γδύνει τους πολίτες μέσα από τους λογαριασμούς.

Και τι κάνει ΣΗΜΕΡΑ ο Πολυχρονεμένος Πρωθυπουργός αυτής της βασανισμένης Πολιτείας;
Δίνει εντολή στους υπουργούς & βουλευτές του: Φτιάξτε το ΝΕΡΟ. Να λύσουμε το μόνο πρόβλημα που δεν έχει η χώρα! Πώς μπορεί κοτζάμ Μητσοτάκης ΑΕ να ανεχτεί το νερό να παραμένει στο Δημόσιο χωρίς να υπάρχει πρόβλημα! Ανατρέπει το αφήγημα πως το ΙΔΙΩΤΙΚΟ είναι η λύση, το ΔΗΜΟΣΙΟ το πρόβλημα».

Κατά τον κύριο Βαρουφάκη «στη δύσκολη στιγμή φαίνονται τα παλικάρια της ολιγαρχίας. Εκεί που όλος ο κόσμος, οι νέοι άνθρωποι στους δρόμους, στρέφονται εναντίον της ιδιωτικομανίας, που αμφισβητούν τους ολιγάρχες, ο ΔΣ της Εταιρείας που διαχειρίζεται τον τόπο εκ μέρους των Ιδιοκτητών της Ελλάδας ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΕΙ το αγαθό που κανένας σώφρων άνθρωπος, ακόμα και νεοφιλελεύθερος, δεν βλέπει λόγο να ιδιωτικοποιηθεί.

Έτσι είναι μια Κυβέρνηση Αρίστων: Έχει το θάρρος να θυσιάζει τα λίγα καλά που μείναν όρθια στον τόπο για να κρατήσει ζωντανή την ιδεοληψία που αποφέρει τα βρώμικα τα κέρδη τα μεγάλα στους μετόχους της ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΕ».

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 υπενθύμισε ότι το ΣτΕ είχε «μπλοκάρει την ιδιωτικοποίηση ΚΑΤΟΧΥΡΩΝΟΝΤΑΣ με απόφαση-σταθμό τον δημόσιο έλεγχο στο νερό» και η κυβέρνηση «ακύρωσε το ΣτΕ επειδή το ΣτΕ τόλμησε να ακυρώσει την ιδιωτικοποίηση του νερού». Επίσης, «δρομολόγησε την παράδοση σε ιδιώτες, του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος της Αττικής, έργο με προϋπολογισμό 291 εκατ. ευρώ: ουσιαστικά την υδροδότηση ολόκληρης της Αθήνας».

Ο κύριος Βαρουφάκης τόνισε ότι «το να βάλεις δημόσια Ρυθμιστική Αρχή να ρυθμίζει το Δημόσιο είναι το ίδιο ηλίθιο με το να έχεις διαιτητή όταν παίζεις μόνος σου πασιέντζα. Ηλίθιοι δεν είστε. Ατζέντηδες των αρπακτικών που θέλουν και το νερό μας λίγο πριν πέσετε από την εξουσία. Αυτοί είστε».

Στο στόχαστρό του βρέθηκε και ο ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είπε η ηγεσία του «έχει δώσει ΓΗΝ (Ελληνικό, τραίνα, αεροδρόμια) και ΥΔΩΡ στους ολιγάρχες όσο ήσασταν κυβέρνηση ενώ ακόμα και σήμερα, παρά την κατακραυγή του λαού εκεί έξω, συνεχίζετε να θωπεύετε τους ολιγάρχες να τους υπόσχεστε ότι δεν θα επανα-εθνικοποιήσετε τα τρένα, δεν θα καταργήσετε το Χρηματιστήριο Ενέργειας, τον ΗΡΑΚΛΗ, όλα εκείνα τα ψευτο-αγοραία εκτρώματα που καθιστούν την χώρα Χρεοδουλοπαροικία».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας