Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΕκλογές 2023: Πολιτική σταθερότητα ή αστάθεια, με απρόβλεπτες συνέπειες;

Εκλογές 2023: Πολιτική σταθερότητα ή αστάθεια, με απρόβλεπτες συνέπειες;

Η τελευταία δημόσια παρέμβαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, κατέδειξε στο μέγιστο βαθμό την αστάθεια που θα δημιουργηθεί στη χώρα, αν στις επικείμενες εκλογές δεν υπάρξει μια αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Δυστυχώς, η αβεβαιότητα θα επανέλθει, σε μια χρονική περίοδο όπου η οικονομία του τόπου έχει «ξεκολλήσει» από τα σκοτεινά μνημονιακά χρόνια και έχει βρεθεί στον προθάλαμο της Επενδυτικής Βαθμίδας.

Η τακτική της ακραίας πόλωσης, με αιχμή του δόρατος τον Παύλο Πολάκη, που ακολουθεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και η «αφοριστική» και «αινιγματική» πολιτική του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, δημιουργούν συνθήκες «κινούμενης άμμου» στο πολιτικό σκηνικό της χώρας μας.

Το γεγονός αυτό εγκυμονεί τον κίνδυνο να χαθεί μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα η αξιοπιστία της Ελλάδας, που με πολύ κόπο και θυσίες του ελληνικού λαού, οικοδομήθηκε τα τελευταία 4 περίπου χρόνια.

Ο κόσμος είναι δικαίως αγανακτισμένος, μετά από το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, επιρρίπτοντας ευθύνες σε όλα τα κόμματα εξουσίας.

Αυτό αποτυπώνεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις, καθώς εκτός από τις απώλειες της κυβερνώσας παράταξης, τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και το ΠΑΣΟΚ, δεν αποκομίζουν κέρδη, αλλά αντίθετα καταγράφουν μικρές απώλειες.

Επομένως, είναι τουλάχιστον υποκριτικό, τα δύο μεγαλύτερα κόμματα της αντιπολίτευσης να συμπεριφέρονται, λες και δεν φέρουν την παραμικρή ευθύνη για την μετωπική σύγκρουση των τρένων.

Σύμφωνα με ανεξάρτητους πολιτικούς και οικονομικούς αναλυτές, θα πρόκειται για πραγματική «αυτοχειρία» την παρούσα χρονική στιγμή, που οι εταίροι μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι οίκοι αξιολόγησης, ακόμη και το «φειδωλό» Bloomberg, αναφέρονται με τα καλύτερα λόγια για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Επιβάλλεται όλοι να αφήσουν στην άκρη την μικροπολιτική, που έχει καταστρέψει πολλές φορές την Ελλάδα και να δουν την μεγάλη εικόνα.

Να πάμε σε εκλογές με καθαρές θέσεις και προγράμματα και ας επιλέξουν οι πολίτες ποιο κόμμα και ποιο πρόσωπο θέλουν να ηγηθεί της χώρας μας τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Αναφορικά με το ΠΑΣΟΚ και τις θέσεις του προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη, ήδη οι αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος προμηνύουν ραγδαίες εξελίξεις.

Και όπως είναι γνωστό στη Χαριλάου Τρικούπη, δεν αντιδρά στην πολιτική που ακολουθεί ο πρόεδρος, μονάχα ο Ανδρέας Λοβέρδος, αλλά πολλά και σημαντικά στελέχη του Κινήματος Αλλαγής.

Χαρακτηριστικές είναι οι σχετικά πρόσφατες δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού για δύο τετραετίες και πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Σημίτη, ο οποίες τόνισε πως «το ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι χρήσιμο για τη διακυβέρνηση της χώρας», επισημαίνοντας με έμφαση  ότι «το ΠΑΣΟΚ επιθυμεί, πάνω απ’ όλα και πάση θυσία, η χώρα να αποκτήσει κυβέρνηση όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, πράττοντας ό,τι περνάει από το χέρι του για να πετύχει κάτι τέτοιο».

Όπως υπογραμμίζουν στο GOV NEWS καλές πηγές από την Χαριλάου Τρικούπη, αν ο πρόεδρος Ανδρουλάκης εμείνει στην πολιτική της απομόνωσης, τότε αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας

Σωτήρης Μπότσαρης
Σωτήρης Μπότσαρης
Ο Σωτήρης Μπότσαρης είναι πολιτικός συντάκτης, επί σειρά ετών αρχισυντάκτης σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Κεντρικός παρουσιαστής σε ενημερωτικές τηλεοπτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων.