Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΓαϊτάνης: «Αλαζονική και αντιθεσμική η άποψη του κ. Ανδρουλάκη»

Γαϊτάνης: «Αλαζονική και αντιθεσμική η άποψη του κ. Ανδρουλάκη»

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Γαϊτάνης, φιλοξενήθηκε σήμερα (24/3) στον τηλεοπτικό σταθμό One Channel.

Αρχικά, σχολιάζοντας την πρόσφατη συνέντευξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ -όπου ο Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε ότι για πρωθυπουργό θα προτείνει πολιτικό πρόσωπο που μόνο εκείνος γνωρίζει και πως θα συμμετέχει στην κυβέρνηση μόνο αν το κόμμα του πάρει ένα υψηλό ποσοστό-  τόνισε πως τέτοιες απόψεις είναι αντιθεσμικές και ασαφείς.

Ειδικότερα εξήγησε πως όταν ο ψηφοφόρος πηγαίνει στην κάλπη ψηφίζει δύο πράγματα. Αρχικά ψηφίζει το πρόγραμμα του κόμματος που θεωρεί καλύτερο και εν συνεχεία τον αρχηγό αυτού του κόμματος ως πρωθυπουργό για να το εφαρμόσει. Πρόκειται, υποστήριξε, για βασική αρχή που πάντα ισχύει στις Δημοκρατίες. Η θέση του κ. Ανδρουλάκη έρχεται σε αντίθεση με τη λογική, αφού όσοι ψηφίσουν το κόμμα του, δεν ξέρουν ποιον προτείνει για Πρωθυπουργό και συνεπώς δεν ξέρουν τι ψηφίζουν.

Ακολούθως ο κ. Γαϊτάνης, αναφερόμενος στις επερχόμενες εκλογές, υπογράμμισε πως στο κυβερνών κόμμα δεν πιστεύουμε στην απλή αναλογική και για το λόγο αυτό έχουμε ψηφίσει το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής. «Εμείς πιστεύουμε στις μονοκομματικές κυβερνήσεις. Στην πρώτη εκλογή οι Έλληνες πολίτες θα ψηφίσουν ποιον θέλουν για πρωθυπουργό και στις δεύτερες θα μας πουν πως θα κυβερνηθεί η χώρα», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Συμπλήρωσε δε ότι η Νέα Δημοκρατία θα διεκδικήσει την αυτοδυναμία στις δεύτερες κάλπες γιατί αυτό είναι το συμφέρον του ελληνικού λαού σε μια εποχή έντονης αστάθειας. «Έχουμε ξεκάθαρη θέση για την επόμενη μέρα και συγκεκριμένο πρόγραμμα. Ζητάμε εκ νέου λαϊκή εντολή, για να το εφαρμόσουμε», κατέληξε.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας