Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΠολιτικήΒαρουφάκης: Kοκορομαχία και κακοφωνία των μεγάλων κομμάτων

Βαρουφάκης: Kοκορομαχία και κακοφωνία των μεγάλων κομμάτων

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, σχολίασε τα σενάρια για τις μετεκλογικές συνεργασίες. Μίλησε για «φιλολογία» που «χαρακτηρίζεται από μια κοκορομαχία και μια κακοφωνία, μεταξύ των μεγάλων κομμάτων». Επισημαίνοντας ότι σε αντίθεση με τ’ άλλα κόμματα, το ΜέΡΑ25 «κάνουμε μια συγκεκριμένη πρόταση για το πώς θα επανακτηθεί η δημοκρατική κυριαρχία».

Αναλυτικά, η δήλωση του κυρίου Βαρουφάκη, αναφέρει: «Η φιλολογία για την επόμενη συγκυβέρνηση χαρακτηρίζεται από μια κοκορομαχία και μια κακοφωνία, μεταξύ των μεγάλων κομμάτων, που είναι πάρα πολύ μεγάλη και παρά πολύ κακόφωνη, γιατί οι διαφορές μεταξύ τους είναι τόσο πολύ μικρές.

Επειδή έχουν τόσο πολύ μικρές διαφορές μεταξύ τους, τα ίδια λένε για τον ΟΣΕ, τα ίδια λένε για την ΔΕΗ, για το Χρηματιστήριο Ενέργειας, για την ΕΥΔΑΠ, για τα κόκκινα δάνεια. Σκοτώνονται και ο ελληνικός λαός τους κοιτάει και απαξιώνεται ο κοινοβουλευτισμός και η Δημοκρατία στα μάτια, ιδίως των νέων μας, οι οποίοι δεν θα ψηφίσουν κιόλας, γιατί ο κ. Μητσοτάκης το εγγυάται με εκλογές τον Ιούλιο, όταν οι νέοι θα δουλεύουν ξενοδοχοϋπάλληλοι στις πέντε γωνίες της Ελλάδας.

Εμείς στο ΜέΡΑ25 αναδεικνύουμε τις βασικές διαφορές, διαφορές ημών, που κάνουμε μια συγκεκριμένη πρόταση για το πώς θα επανακτηθεί η δημοκρατική κυριαρχία πάνω στους θεσμούς του κράτους, πάνω στα δημόσια αγαθά, και των υπόλοιπων κομμάτων που διαγκωνίζονται για την εξουσία που στόχο έχουν ένα πράγμα, να μην αλλάξει τίποτα από αυτά που το μεγάλο κεφάλαιο, η ολιγαρχία και η τρόικα, θεωρούν ότι είναι απαραίτητα για την αναπαραγωγή των προσόδων τους, για την αναπαραγωγή της λεηλασίας, για την αναπαραγωγή της αισχροκέρδειας».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας