Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΠολιτικήΜουλκιώτης: Δίχως τέλος ο εμπαιγμός των εργαζομένων στον τουρισμό από τον Κυριάκο...

Μουλκιώτης: Δίχως τέλος ο εμπαιγμός των εργαζομένων στον τουρισμό από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Εμπαιγμό και εξαπάτηση των εργαζομένων στον τουρισμό απέδωσε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο αρμόδιος Κοινοβουλευτικός Τομεάρχης Εργασίας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Μουλκιώτης. «Ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης αποδεικνύει σε κάθε του παρέμβαση, ότι η προσπάθεια εξαπάτησης των πολιτών από την Νέα Δημοκρατία δεν έχει τέλος. Σήμερα σειρά είχαν οι εργαζόμενοι στον τουρισμό», ανέφερε σε δήλωσή του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και πρόσθεσε: «Σε ένα κρεσέντο υποκρισίας, ο πρωθυπουργός ισχυρίζεται, σε προεκλογικό φόντο, ότι θα φροντίσει οι εργαζόμενοι στον τουρισμό, να έχουν “την δυνατότητα όλοι να έχουν το ίδιο μέρισμα επιτυχίας από την ανάπτυξη του τουριστικού μας προϊόντος”».

Ο κ. Μουλκιώτης σημείωσε πως αγνοεί ή λησμονεί ο κ. Μητσοτάκης ότι η κυβέρνησή του, επί τέσσερα χρόνια, με τα νομοθετήματα και τις πολιτικές της, έχει συμβάλλει καθοριστικά ώστε οι μισθοί του κλάδου να είναι «εξευτελιστικοί», τα ωράρια εξαντλητικά, οι κενές θέσεις να υπερβαίνουν τις 60.000.

Επίσης επεσήμανε ότι η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων που έχει κατατεθεί στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων από 15 Δεκεμβρίου 2022, δεν έχει κηρυχθεί ως γενικώς υποχρεωτική, αλλά και αυτή του επισιτισμού καταστρατηγείται λόγω έλλειψης των ελεγκτικών μηχανισμών.

«Ας αφήσει στην άκρη η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας “τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα” και ας αποδείξει με πράξεις, ότι μέριμνά της είναι να σταματήσει την περαιτέρω φτωχοποίηση των εργαζομένων στον τουρισμό», κατέληξε ο αρμόδιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας