Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023
ΑρχικήΠολιτικήΣυρεγγέλα: Προχωράμε με οργανωμένο σχέδιο στην επίλυση του δημογραφικού

Συρεγγέλα: Προχωράμε με οργανωμένο σχέδιο στην επίλυση του δημογραφικού

Για τη μεγαλύτερη, αόρατη, μακροπρόθεσμη απειλή, που καλείται η χώρα να αντιμετωπίσει, το δημογραφικό πρόβλημα, μίλησε σήμερα (3/4) το απόγευμα η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, Μαρία Συρεγγέλα, στην εκδήλωση που διοργάνωσε στο Πνευματικό Κέντρο δήμου Πετρούπολης, με θέμα: «Δημογραφική πολιτική και οκογένεια».

Η κ. Συρεγγέλα τόνισε ότι η κυβέρνηση, από την πρώτη στιγμή, αποφάσισε να εγκύψει στο δημογραφικό πρόβλημα, που είναι, όπως έχει πει και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κρίσιμο ζήτημα για το σήμερα και εκρηκτικό για το αύριο.

«Για να απενεργοποιήσουμε έγκαιρα τη “βόμβα” του δημογραφικού», όπως είπε, «προχωρήσαμε, χωρίς να χάνουμε χρόνο, σε στοχευμένες πρωτοβουλίες για την ενίσχυση και τη στήριξη της οικογένειας. Χαράσσουμε για πρώτη φορά μία συνολική, συγκροτημένη, εθνική δημογραφική πολιτική, λαμβάνοντας υπόψη μας το πόρισμα της διακομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για το δημογραφικό».

Σύμφωνα με την υφυπουργό, «το 2021, για πρώτη φορά, η κυβέρνηση δημιούργησε χαρτοφυλάκιο σε επίπεδο υφυπουργού, με αρμοδιότητα τη δημογραφική πολιτική και την οικογένεια. Εμείς, στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σχεδιάζουμε και υλοποιούμε μέτρα και δράσεις για την προώθηση της ισότητας των φύλων και τη συμφιλίωση προσωπικής και επαγγελματικής ζωής, στηρίζουμε τη γυναικεία εργασία, προχωράμε στη μεταρρύθμιση του συστήματος επικουρικής ασφάλισης και υιοθετούμε νέα στεγαστική πολιτική. Η δημογραφική πολιτική πρέπει να ‘συναντά’ και να αλληλοσυμπληρώνεται με τις αντίστοιχες πολιτικές για την απασχόληση, την οικογένεια, τη μητρότητα/γονεϊκότητα, την ισότητα των φύλων, καθώς και τις πολιτικές για το παιδί».

Παράλληλα, η κ. Συρεγγέλα αναφέρθηκε σε όλα όσα έχει κάνει η σημερινή κυβέρνηση για την επίλυση του δημογραφικού, υπογραμμίζοντας: «Τέσσερα χρόνια πριν, υποσχεθήκαμε πως θα προχωρήσουμε με οργανωμένο σχέδιο και πράξεις και με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και το αποδεικνύουμε καθημερινά! Γι’ αυτό, επιδιώκουμε τη σύγκριση κι όχι τη σύγκρουση που αποζητά η αντιπολίτευση. Θέλουμε οι πολίτες να συγκρίνουν τις πράξεις του σήμερα με την απραξία του χθες!.

Η Ελλάδα χρειάζεται σιγουριά, χρειάζεται μία αυτοδύναμη κυβέρνηση, που θα κινείται συντονισμένα, γρήγορα και τολμηρά. Χρειάζεται μία κυβέρνηση που θα τα βάλει με το κακό παρελθόν και τον κακό της εαυτό για να πάει μπροστά» κατέληξε στην ομιλία της η υφυπουργός Εργασίας, Μαρία Συρεγγέλα.

Στην εκδήλωση μίλησε και η ευρωβουλευτής της ΝΔ και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ελίζα Βόζεμπεργκ, ενώ παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου στον δήμο Πετρούπολης, Βασίλης Φιλίππου, ο αντιδήμαρχος διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών, Θεόδωρος Λάππας, ο αντιδήμαρχος καταστημάτων, τοπικής οικονομίας και ΚΑΠΗ, Παναγιώτης Κάκαλης, ο αντιδήμαρχος αθλητισμού, Στέλιος Χρυσικός, και η γενική γραμματέας του δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Μαρία Σαπέλα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας