Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: «Ως εδώ, τιμωρία των δραστών και απόδοση πολιτικών ευθυνών»

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: «Ως εδώ, τιμωρία των δραστών και απόδοση πολιτικών ευθυνών»

Τον αποτροπιασμό του για την επίθεση στη 12χρονη εξέφρασε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Με ανακοίνωση από τον τομέα Κοινωνικής συνοχής, ένταξης, πρόνοιας ζητάει να τιμωρηθούν οι ένοχοι αλλά και την «απόδοση πολιτικών ευθυνών στα διάφορα επίπεδα διαχείρισης του περιστατικού».

Ευθύνες καταλογίζει ειδικά στην υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με αρμοδιότητα την πρόνοια, Δόμνα Μιχαηλίδου, γιατί δεν διασφάλισε « την προστασία των προσωπικών δεδομένων του παιδιού, κατά παράβαση των διεθνών συνθηκών και των συνταγματικών επιταγών, είναι ανεπίτρεπτες».

Αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση, αναφέρει: «Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για το νέο κρούσμα στην πολλαπλή και πολύμηνη κακοποίησης της 12χρονης, που είχε πέσει θύμα βιασμού στον Κολωνό, και τώρα δέχτηκε νέα κατ’ οίκον επίθεση, σύμφωνα με σημερινή, δημόσια καταγγελία της οικογένειάς της, μέσω των δικηγόρων της.

Ζητάμε την άμεση τιμωρία των δραστών καθώς και την απόδοση πολιτικών ευθυνών στα διάφορα επίπεδα διαχείρισης του περιστατικού.

Ιδιαίτερα, πολιτικές πράξεις αρμοδίων σε υπουργικό και διοικητικό επίπεδο, που ΔΕΝ διασφάλισαν την προστασία των προσωπικών δεδομένων του παιδιού, κατά παράβαση των διεθνών συνθηκών και των συνταγματικών επιταγών, είναι ανεπίτρεπτες.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής έχει στο κέντρο της σοσιαλδημοκρατικής του πρότασης την εξασφάλιση της παιδικής προστασίας και των δικαιωμάτων των παιδιών ως υπέρτερη αξία και αρχή, έξω από κάθε άλλη πολιτική μικροσκοπιμότητα. Ως εδώ!».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας