Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΒαρουφάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε χειρότερος από τη ΝΔ που πίστευε στα μνημόνια

Βαρουφάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε χειρότερος από τη ΝΔ που πίστευε στα μνημόνια

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, επιτέθηκε -μιλώντας σήμερα (6/4) στη βουλή- στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τη Νέα Δημοκρατία για τα «κόκκινα» δάνεια και την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Ανέφερε ότι γίνονται πλειστηριασμοί και κατασχέσεις στις σεισμόπληκτες περιοχές και πως η «ΑΑΔΕ κάνει κατασχέσεις σε υποτιθέμενους ακατάσχετους λογαριασμούς αρωγής».

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, είπε: «Προχθές ήμουν στο Αρκαλοχώρι. Γνωρίζετε κυρίες και κύριοι της Κυβέρνησης, ότι έχουν ξεκινήσει πλειστηριασμοί και κατασχέσεις στις σεισμόπληκτες περιοχές και μάλιστα από Ιρλανδικό ταμείο, την ώρα που η ΑΑΔΕ κάνει κατασχέσεις σε υποτιθέμενους ακατάσχετους λογαριασμούς αρωγής; Τι να πει κανείς γι’ αυτό; Θα έπρεπε να φύγετε με την ουρά στα σκέλια».

Απευθυνόμενος στα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι έγιναν «χειρότεροι από εκείνους που πίστευαν στα μνημόνια, στο όνομα κιόλας της ριζοσπαστικής αριστεράς».

Ειδικότερα, ανέφερε: «Τις ίδιες μέρες, ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Μελετώντας την, διαπίστωσα ότι ενώ οι υποσχέσεις ηχούν καλά στα αυτιά της κοινωνίας, η αριθμητική τους ανάλυση προδίδει ακόμα μεγαλύτερα ποσοστά κέρδους στα αρπακτικά ταμεία, με δανεικά τα οποία θα συνεχίζουν να χρεώνουν εμάς, τα παιδιά και τα εγγόνια μας. Τέτοια αισχροκέρδεια δεν μπορούν να τη διανοηθούν ούτε οι πιο πετυχημένοι καπιταλιστές και γι’ αυτό σας χειροκροτούν όλους οι δανειστές, τα αρπακτικά και οι ολιγάρχες.

Αυτή είναι η “προστασία” της πρώτης κατοικίας του ΣΥΡΙΖΑ! Τουλάχιστον αυτοί της ΝΔ, λένε ότι είναι στη διεθνή των αρπακτικών, εσείς του ΣΥΡΙΖΑ δίνετε ακόμα μεγαλύτερες εγγυήσεις σε αυτά τα αρπακτικά και τους εγγυάστε ακόμα μεγαλύτερα κέρδη. Γίνατε χειρότεροι από εκείνους που πίστευαν στα μνημόνια, στο όνομα κιόλας της ριζοσπαστικής αριστεράς».

Ο κύριος Βαρουφάκης, επισήμανε πως «αυτό είναι το διακύβευμα των εκλογών, από τη μία έχουμε ένα κόμμα, τη ΝΔ, που λειτουργεί ως ανώνυμη εταιρεία ολιγαρχικών συμφερόντων και τον ΣΥΡΙΖΑ που κρύβει πίσω από την δήθεν προστασία των πολιτών ακόμα μεγαλύτερα κέρδη στα funds.

Εμείς ως ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη, θα σας μαυρίσουμε και τους δύο μετά τις εκλογές. Θα είμαστε εδώ πιο πολλοί και πολλές για να σας χαλάσουμε την μετεκλογική αριθμητική που θέλετε για να εξυπηρετείτε τα αρπακτικά ταμεία».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας