Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΜέΡΑ25: Τον φασισμό τον τσακίζουμε στους δρόμους και στην κάλπη, όχι στα...

ΜέΡΑ25: Τον φασισμό τον τσακίζουμε στους δρόμους και στην κάλπη, όχι στα δικαστήρια!

Με μηδενική αίσθηση ειρωνείας, το κόμμα του κ. Πλεύρη, του κ. Γεωργιάδη και του κ. Θεοδωρικάκου, η Νέα Δημοκρατία, έρχεται με τροπολογία του κ. Βορίδη, να μας παρουσιαστεί ως το ανάχωμα απέναντι στην ακροδεξιά.

Ο τρόπος με τον οποίο προτίθενται να υπερασπιστούν την δημοκρατία είναι ενδεικτικός της γενικότερης δημοκρατικής κουλτούρας τους: υπονομεύοντας την. Το ΜέΡΑ25 από την πρώτη στιγμή στάθηκε ενάντια στον ακρωτηριασμό της δημοκρατίας, στο όνομα της δήθεν προστασίας της. Είναι το κλασικό πλέον επιχείρημα της δεξιάς, η οποία διαχρονικά υπονομεύει τα δικαιώματα των πολιτών, με πρόφαση την υπεράσπιση τους. Ιστορικά, το αποτέλεσμα είναι πάντα η ενίσχυση των αντιδραστικών δυνάμεων που δήθεν προσπαθούν να αντιμετωπίσουν. Πόσο μάλλον στην περίπτωση της ΝΔ, η οποία πέρα από τα ακροδεξιά στελέχη τα οποία έχει δεχθεί στους κόλπους της, έχει νομιμοποιήσει και την πολιτική ατζέντα των ναζιστών, κάνοντάς την πράξη με τον φράχτη στον Έβρο, με τις επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο και την ασυδοσία μπροστά στην αυθαίρετη βία της αστυνομίας.

Ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος, επικεφαλής του κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ του φασίστα και εγκληματία Ηλία Κασιδιάρη, με νέα δήλωση του, αναφέρει: «H ρύθμιση Βορίδη, όχι μόνον δεν μας πτοεί, αλλά μας πεισμώνει ακόμη περισσότερο, για να συνεχίσουμε τον αγώνα!»

Αυτό ακριβώς προειδοποιούσε το ΜέΡΑ25 από τη πρώτη στιγμή: οι προσπάθειες νομικής καταπίεσης του ναζισμού έχουν ως μόνο αποτέλεσμα την ενδυνάμωση του αφηγήματός του, που τον θέλει «θύμα» της δημοκρατίας. Οι συμπολίτες μας οι οποίοι, για διαφόρους λόγους, σκέφτονταν να τους υποστηρίξουν δεν μεταπείθονται όταν το κόμμα ποινικοποιείται. Αντιθέτως, οι ενδοιασμοί τους για την κοινοβουλευτική δημοκρατία που τους οδήγησαν στην ακροδεξιά, ενισχύονται.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας