Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΕκλογές: Ο Κασιδιάρης διέλυσε την «προοδευτική διακυβέρνηση»

Εκλογές: Ο Κασιδιάρης διέλυσε την «προοδευτική διακυβέρνηση»

Ακούγεται απίστευτο, αλλά ο πρώην υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, συνέβαλε καθοριστικά ώστε να υπάρξει σοβαρή ρήξη στην προοπτική δημιουργίας μιας «προοδευτικής συμμαχίας», που θα οδηγούσε σε μια «προοδευτική διακυβέρνηση» στις προσεχείς εθνικές εκλογές.

Οι δύο βασικοί συντελεστές της δημιουργίας της «προοδευτικής συμμαχίας», ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, «συγκρούονται» με αφορμή την τροπολογία για «μπλόκο» στο κόμμα του Κασιδιάρη στις επικείμενες εκλογές.

Η εν λόγω σύγκρουση φέρνει στο φως τις μεγάλες πολιτικές διαφορές  που χωρίζουν την Κουμουνδούρου και την Χαριλάου Τρικούπη.

Μια από τις βασικότερες διαφορές είναι ότι το νέο ΠΑΣΟΚ, άσχετα με το τι λέγεται προεκλογικά, από τον πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη και από κορυφαία στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, ακολουθεί τα παλαιά πολιτικά «χνάρια» του κόμματος και συναινεί σε κρίσιμες πολιτικές αποφάσεις με το κυβερνών κόμμα.

Με απλά λόγια, το ΠΑΣΟΚ, όπως έπραξε στο παρελθόν σε πολύ κρίσιμες στιγμές για την χώρα, άφησε στην άκρη την μικροπολιτική και το κομματικό συμφέρον και συνέβαλε έμπρακτα στην προστασία της δημοκρατίας στην χώρα.

Το ΠΑΣΟΚ, δεν ακολούθησε την «στείρα» πολιτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, που λέει «όχι σε όλα», απλά και μόνο για να διαχωρίσει την θέση του από την κυβερνώσα παράταξη.

Πολιτικοί αναλυτές, σχολιάζοντας την στάση της Χαριλάου Τρικούπη στο συγκεκριμένο θέμα, τόνισαν ότι αποτελεί δείγμα των προθέσεων του προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη σε μια μελλοντική πολιτική κρίση.

«Ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν θα διστάσει να δώσει και πάλι λύση και να συνεργαστεί με την ΝΔ, αν κριθεί απαραίτητο, χωρίς να θέσει υπερβολικούς πολιτικούς όρους», υπογράμμισε στο GOV NEWS παλαιός πολιτικός αναλυτής, που προέρχεται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ.

Εξάλλου, είναι γνωστό πως πολλά κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ δηλώνουν έτοιμα να συνεργαστούν με τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αν οι συνθήκες το απαιτήσουν.

Οι ίδιες πηγές σημείωσαν στο GOV NEWS, ότι η υπόθεση του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη και η αντιπαράθεση μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, κατέδειξε ότι οι κύριοι Τσίπρας και Ανδρουλάκης, δεν μπορούν να βρουν την «χρυσή τομή» σε κάποια βασικά πολιτικά ζητήματα, καθώς υπάρχει διαφορά φιλοσοφίας.

Την ίδια ώρα, η υπόθεση Κασιδιάρη ανέδειξε το γεγονός, πως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, παρά τις διαφορές τους, μπορούν να συνεννοηθούν σε κάποια βασικά πολιτικά ζητήματα.

«Στηρίζουμε κάθε μέτρο που αποκλείει μια εγκληματική οργάνωση, δεν θα ακολουθήσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ που κινείται στο πεδίο της μικροπολιτικής», είπαν χθες χαρακτηριστικά, στελέχη του ΠΑΣΟΚ, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για την τροπολογία που θα βάλει τέλος στα όνειρα του νεοναζιστικού μορφώματος.

Πολλοί είναι εκείνοι που επισημαίνουν, ότι «ο Κασιδιάρης έβαλε πρόωρο τέλος στην προοδευτική συμμαχία, που οραματίζεται ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας».

Ο χρόνος θα δείξει…

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας

Σωτήρης Μπότσαρης
Σωτήρης Μπότσαρης
Ο Σωτήρης Μπότσαρης είναι πολιτικός συντάκτης, επί σειρά ετών αρχισυντάκτης σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Κεντρικός παρουσιαστής σε ενημερωτικές τηλεοπτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων.