Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΚουτσούμπας: «Χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα»

Κουτσούμπας: «Χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα»

«Αυτά τα μορφώματα αντιμετωπίζονται τελικά και ουσιαστικά από τον ίδιο τον λαό και το κίνημά του, ο οποίος μπορεί πραγματικά με τη δράση του να τα στείλει στον αγύριστο. Σημαδεύοντας πρώτα απ΄ όλα το ίδιο το σάπιο σύστημα που τα γεννά. Γιατί είναι σάρκα από τη σάρκα του συστήματος που όλοι εσείς εδώ μέσα υπηρετείτε». Αυτό επισήμανε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά την τοποθέτησή του στη συζήτηση για την τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών που αφορά το κόμμα Κασιδιάρη.

Ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «η δράση των φασιστικών, ναζιστικών, εγκληματικών μορφωμάτων, με όποιο μανδύα κι αν αυτά εμφανίζονται, δεν είναι απλά μια εκκρεμότητα που κλείνει με νομοθετικές ρυθμίσεις και μάλιστα γενικευμένα αντιδραστικές κι επικίνδυνες για τον δρόμο που ανοίγουν, στεγάζοντας από την ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων μέχρι την ποινικοποίηση των εργατικών-λαϊκών αγώνων, ριζοσπαστικών προοδευτικών κομμάτων, όπως έχει γίνει και σε άλλα κράτη της ΕΕ, γιατί όλα αυτά αποτελούν και κατευθύνσεις της ΕΕ».

Αναρωτήθηκε «για ποιο λόγο η κυβέρνηση χρειάστηκε να νομοθετήσει τρεις φορές για το ζήτημα αυτό και μάλιστα η τελευταία λίγο πριν κλείσει η βουλή; Σήμερα δηλαδή. Ήταν θέμα προχειρότητας, όπως την κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ;

Όχι απαντάμε. Ήταν συνειδητή επιλογή για να συντηρείται μια τέτοια συζήτηση, “ότι δήθεν όποιος δεν είναι με τα νομοθετικά μέτρα της κυβέρνησης κλείνει το μάτι στη ΧΑ”, “ότι πρόκειται -δήθεν- για αντισυστημική ψήφο”, που τελικά ρίχνει νερό στο μύλο των μορφωμάτων.

Πολύ περισσότερο που τίποτε δεν αποτρέπει την ύπαρξη κομμάτων με καμουφλαρισμένο πρόσωπο -και πιθανά χωρίς κανένα καταδικασμένο στις γραμμές τους- να χύνουν το ρατσιστικό και εθνικιστικό, φασιστικό δηλητήριο τους μια χαρά. Και να είναι μάλιστα και πιο “χρήσιμοι” στο αστικό πολιτικό σύστημα, αφού δεν είναι τόσο ξεφωνημένοι φασίστες όπως η ΧΑ και οι παραφυάδες αυτής, οι εγκληματίες.

Δεν έχει γίνει στο παρελθόν με διάφορα ακροδεξιά κόμματα; Όπως το ΛΑΟΣ που συγκυβέρνησε με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ; Όπως οι ΑΝΕΛ που ήταν στην ίδια κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ; Όλοι αυτοί οι καραμπινάτοι προβοκάτορες κατά περιόδους και συγκεκριμένες στιγμές εναντίον του λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος τι ήταν;

Τι γίνεται σήμερα σε εργατικά κέντρα ή δήμους που σεσημασμένοι ακροδεξιοί και φασίστες – με το μανδύα του ανεξάρτητου – συμπράττουν με εκπροσώπους της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ;».

Επιτέθηκε σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ επειδή «έχετε το θράσος να κουνάτε το δάχτυλο», καταλογίζοντάς τους ευθύνη «γιατί ενώ έχουν περάσει 8 χρόνια, δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί η τελεσίδικη καταδίκη της εγκληματικής Χρυσής Αυγής. Γιατί αν είχε συμβεί αυτό σήμερα δεν θα γινόταν καν αυτή η συζήτηση».

Μαζί απορρίψατε τροπολογίες του ΚΚΕ υπέρ του λαού

Ο κύριος Κουτσούμπας ανέφερε πως «η σημερινή συζήτηση έχει τον χαρακτήρα να κλείσετε εκκρεμότητες» και ζήτησε από τα άλλα κόμματα να ασχοληθούν «με τις πραγματικές εκκρεμότητες που αφορούν σε κρίσιμα ζητήματα από τα οποία υποφέρει ο ελληνικός λαός».

Καλώντας τα να ψηφίσουν τις τροπολογίες του ΚΚΕ για έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους εργαζόμενους της Λάρκο και για να εξασφαλιστεί το δικαίωμα των εποχικά εργαζόμενων να ψηφίσουν στις εκλογές.

«Δική σας ευθύνη είναι λοιπόν να λύσετε το ζήτημα και της επάρκειας των διαθέσιμων μέσων μεταφοράς για όσους εποχικούς εργαζόμενους πρέπει μαζικά να μετακινηθούν τις συγκεκριμένες ημέρες διενέργειας των εκλογών.

Δική σας ευθύνη είναι και να πάρετε άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα και να διαμορφωθεί η αναγκαία διαδικασία, ώστε να εξασφαλιστεί ότι οι εποχικοί εργαζόμενοι-απασχολούμενοι θα μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, ψηφίζοντας στον τόπο όπου εργάζονται κατά την τουριστική περίοδο».

Υπενθύμισε ότι καθ’ όλη την κοινοβουλευτική τετραετία το ΚΚΕ «κατέθεσε δεκάδες προτάσεις νόμου και τροπολογίες για την ανακούφιση των εργαζομένων». Απαριθμώντας -μεταξύ άλλων- αυτές για την επαναφορά και καταβολή 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης, την κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, ΦΠΑ και ΕΦΚ στα καύσιμα, στο ηλεκτρικό ρεύμα, στο πετρέλαιο θέρμανσης και στο φυσικό αέριο για οικιακή χρήση, στην ύδρευση και τις τηλεπικοινωνίες.

Γτην παύση των πλειστηριασμών, σε βάρος της πρώτης κατοικίας και άλλων περιουσιακών στοιχείων των λαϊκών στρωμάτων, τη ρύθμιση των χρεών ατομικής ασφάλισης προς τα ασφαλιστικά ταμεία των μη μισθωτών και των ασφαλισμένων στον ΟΓΑ και την επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ με πλήρη εργασιακά δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους.

«Όλες, μα όλες, τις απέρριψε η κυβέρνηση της ΝΔ, και φυσικά κανείς ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε το ΠΑΣΟΚ, κανείς δεν τις στήριξε» είπε ο κύριος Κουτσούμπας. Χαρακτηρίζοντας το γεγονός «αναμενόμενο, αφού όλοι σας συγκλίνετε στα κρίσιμα ζητήματα, αυτά που επιβάλλουν την πολιτική σε βάρος του λαού για να μπορούν να τη βγάλουν καθαρή, τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών».

«Χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί η μάνα»

Ο γ.γ. του ΚΚΕ σχολίασε πως οι συγκλίσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ «στα κρίσιμα ζητήματα αποτυπώνονται και στα ψηφοδέλτια των κομμάτων που ανακοινώνονται, όπου εδώ πραγματικά “χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα”.

Πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της ΝΔ στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με πρώην κορυφαίους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ. Τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ απολαμβάνει πλέον και ο εκλεκτός της ΝΔ στον μεγαλύτερο δήμο της Δυτικής Αθήνας. Διαβάστε τι του “σούρνατε”.

Μερικούς μήνες πριν ο υπουργός Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, παραλίγο να αναλάβει υπουργός πολιτικής προστασίας της ΝΔ. Χώρια, που πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ κάθισαν δίπλα στους υπουργούς της κυβέρνησης της ΝΔ.

Αφήστε, λοιπόν, τους εκβιασμούς προς τους ψηφοφόρους “σταθερότητα ή ακυβερνησία”, ο ένας με την αυτοδυναμία και ο άλλος με την “προοδευτική” κυβέρνηση-μούφα. Όλοι μπορείτε να συνεργαστείτε με όλους.

Από την πρώτη σελίδα των περιεχομένων διαπιστώνει κανείς πως τα κυβερνητικά σας προγράμματα συγκλίνουν. Κι αυτό πλέον δεν μπορείτε να το κρύψετε, όσο κι αν επιμένετε σε μια μασκαράτα δήθεν σοβαρών διαφωνιών μεταξύ σας ακόμα και την τελευταία μέρα συνεδρίασης της Βουλής αυτής της κοινοβουλευτικής περιόδου».

Καταλήγοντας την τοποθέτησή του ο κύριος Κουτσούμπας, επανέλαβε ότι «μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ αποτελεί πραγματική εγγύηση για την ανάπτυξη μαζικών, αποφασιστικών αγώνων για την υπεράσπιση του λαού, έξω και μέσα στη Βουλή. Για να πληρώνουν τα σπασμένα οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και όχι ο λαός.

Γιατί η ψήφος στο ΚΚΕ μένει στο ΚΚΕ. Δεν θα μεταλλαχτεί, ούτε σε στήριξη, ούτε σε ανοχή σε καμία αντιλαϊκή κυβέρνηση, όποια σύνθεση κι αν έχει, όποια κόμματα κι αν την αποτελούν. Γιατί έτσι το ΚΚΕ αναλαμβάνει την ευθύνη του απέναντι στο λαό».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας