Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΠιερρακάκης: Δημοψήφισμα πολιτικής σταθερότητας για τη χώρα η 21η Μαΐου

Πιερρακάκης: Δημοψήφισμα πολιτικής σταθερότητας για τη χώρα η 21η Μαΐου

«Για εμάς, η 21η Μαίου είναι ένα δημοψήφισμα πολιτικής σταθερότητας για τη χώρα» τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΑΝΤ1.

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο μεγάλου ποσοστού αποχής από τις κάλπες είπε ότι «πρέπει να γίνει κάλεσμα δημοκρατικής συμμετοχής του κόσμου στις κάλπες, η αποχή δεν είναι λύση και πρέπει όλα τα κόμματα και ο καθένας από εμάς να μπορέσει να συμβάλει στο να μεγιστοποιηθεί η συμμετοχή».

«Θεωρώ ότι η απλή αναλογική δημιουργεί πολιτικό ρίσκο, είναι πρόβλημα για τη σταθερότητα της χώρας, η οποία είναι η αναγκαία συνθήκη για να μπορέσει η χώρα να πάει μπροστά και να ξεφύγει από τις εκκρεμότητες», προσέθεσε ο υπουργός.

Μιλώντας για τα εκλογικά αποτελέσματα ανέφερε ότι «είναι τελείως ψηφιοποιημένη η διαδικασία, τώρα όλοι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι θα έχουν τάμπλετ, θα έχουμε περίπου στη μια ώρα, στις 20:00, το 25% των αποτελεσμάτων, στις 21:00 το 80% και σταυροδοσία στις 11:30 με 12:00».

Ο κ. Πιερρακάκης επεσήμανε ότι όταν έπρεπε να ληφθούν άμεσες αποφάσεις σε κρίσεις που παρουσιάστηκαν «έπρεπε να υπάρχει σταθερό χέρι στο τιμόνι, πολλή μεγάλη ταχύτητα και μια κουλτούρα κάλυψης εκκρεμοτήτων». Επανέλαβε μάλιστα ότι «ως υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ δεν είμαστε διατεθειμένοι να στηρίξουμε οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο πέραν του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Σχετικά με την τροπολογία που «μπλοκάρει» την εκλογική κάθοδο του Ηλία Κασιδιάρη ανέφερε ότι «σε ζητήματα δημοκρατίας δεν υπάρχουν αστερίσκοι, θα έπρεπε όλοι να το έχουμε ψηφίσει. Νομίζω ότι είναι προσχηματική η διαφωνία της αξιωματικής αντιπολίτευσης», τονίζοντας ότι «οι εγκληματικές οργανώσεις δεν έχουν θέση στη Βουλή, δεν έπρεπε να μετέχει το κόμμα αυτό, αυτό είναι δική μας γνώμη θα το κρίνει ο ‘Αρειος Πάγος».

Σχετικά με την ψηφιοποίηση της εκλογικής διαδικασίας «αυτό το κάνεις τελευταίο διότι πρώτον πρέπει να έχει ψηφιοποιήσει όλο το κράτος, όλες τις υπηρεσίες. Στόχος μας είναι, τη δεύτερη τετραετία να ψηφιοποιήσουμε ακόμη 4000 υπηρεσίες, πρέπει ο κόσμος να αποκτήσει εμπιστοσύνη σε όλο αυτό, η εκλογική διαδικασία είναι ο πυρήνας της Δημοκρατίας. Θα πρέπει να προηγηθούν όλα τα άλλα για να εμπιστευτεί ο κόσμος το ψηφιακό σύστημα για να μπορέσει να βάλει τον πυρήνα της Δημοκρατίας εκεί».

Για το δυστύχημα στα Τέμπη ο κ. Πιερρακάκης τόνισε ότι «η αρμοδιότητα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης είναι η μείωση της γραφειοκρατίας και η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του κράτους από κει και πέρα τα πάντα είναι τεχνολογία, ο κάθε οργανισμός -στη συγκεκριμένη περίπτωση ο ΟΣΕ- έχει την αρμοδιότητα να αναβαθμίζει τα συστήματα ασφαλείας του με τα καλύτερα δυνατά τεχνολογικά μέσα. Αυτό δεν συνέβη στη συγκεκριμένη περίπτωση και δεν είναι για εμάς δικαιολογία το 30% το οποίο έλειπε, υπάρχουν πολλά 30% και πρέπει όλα αυτά να τα “σαρώσουμε” ένα προς ένα».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας