Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΤσαπανίδου: Η κυβέρνηση παίζει με τους θεσμούς, ενισχύοντας στο τέλος της ημέρας...

Τσαπανίδου: Η κυβέρνηση παίζει με τους θεσμούς, ενισχύοντας στο τέλος της ημέρας την Ακροδεξιά

Για πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης να μπλοκάρει θεσμικά την κάθοδο του μορφώματος Κασιδιάρη και για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, κατηγόρησε την κυβέρνηση η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πόπη Τσαπανίδου.

«Όταν πριν από δύο μήνες ξεκίνησε η συζήτηση για να υπάρξει ένα θεσμικό μπλόκο στο φασιστικό μόρφωμα Κασιδιάρη, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε προσέλθει με διάθεση συνεννόησης. Από την πλευρά μας, καταθέσαμε τη δική μας πρόταση και στη συνέχεια, σε μια προσπάθεια να βρεθεί σημείο σύγκλισης, καταθέσαμε μία τροπολογία στη βάση της πρότασης Αλιβιζάτου», σημείωσε μιλώντας στο «ΣΚΑΪ».

«Η κυβέρνηση επέμεινε να καταθέσει τη δική της πρόταση, για την οποία από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι είναι πολύ επικίνδυνη, ότι αφήνει πολλά “παραθυράκια”, ότι έχει ζητήματα συνταγματικότητας. Τελικά, πράγματι η τροπολογία που ψήφισε η ΝΔ “σκόνταψε”, φάνηκε ότι δεν ήταν η σωστή», υπογράμμισε η Πόπη Τσαπανίδου.

«Την ίδια στιγμή, βλέπουμε σήμερα τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, τον κ. Γεραπετρίτη, να πίνει καφέ με έναν ανώτατο δικαστή του Αρείου Πάγου, ο οποίος τυγχάνει να είναι επικεφαλής του τμήματος που θα κρίνει το θέμα που συζητάμε και ο οποίος στη συνέχεια παραιτήθηκε», είπε. Η Πόπη Τσαπανίδου έκανε λόγο για βαθιά αντιθεσμική συμπεριφορά από την πλευρά της κυβέρνησης. «Προφανώς στη συγκεκριμένη συνάντηση που προηγήθηκε κάτι άκουσαν που δεν τους άρεσε», πρόσθεσε.

Ερωτηθείσα για το πόσο εφαρμόσιμο είναι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την επόμενη μέρα, επισήμανε: «το πρόγραμμά μας είναι κοστολογημένο, πατά στα πόδια του και μπορεί να εφαρμοστεί ταχύτατα». «Όσον αφορά την ακρίβεια, οι παρεμβάσεις που προτείνουμε δίνουν ανάσα στον κόσμο γιατί δρουν παράλληλα σε δύο επίπεδα. Από τη μια ενισχύουμε το εισόδημα, όπως με την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 880 ευρώ, σε ένα επίπεδο ικανό να υπερνικήσει τον πληθωρισμό. Με αύξηση 10% στους μισθούς στο δημόσιο τομέα και αφορολόγητο για τους ελεύθερους επαγγελματίες, όπως και για τους άλλους εργαζόμενους, στα 10.000 ευρώ», τόνισε η Πόπη Τσαπανίδου, λέγοντας ότι τα μέτρα αυτά «θα τονώσουν την αγοραστική δύναμη των πολιτών και τα χρήματα αυτά θα επιστρέψουν στην αγορά». «Από την άλλη, θα  προχωρήσουμε στη μείωση του ΦΠΑ σε βασικά τρόφιμα, στη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα», πρόσθεσε.

«Με τη δική μας πολιτική δεν θα ευνοούνται λίγοι, όπως συμβαίνει επί κυβέρνησης Μητσοτάκη. Κόβοντας μόνο τις απευθείας αναθέσεις και τους φωτογραφικούς διαγωνισμούς, που έκανε η σημερινή κυβέρνηση, γλιτώνουμε 8,5 δισ. ευρώ», είπε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας τη θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το debate, υπογράμμισε: «η πρόθεση του κ. Μητσοτάκη να γίνει debate με όλους δείχνει ένα δισταγμό να καθίσει μόνος του απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα». «Αλήθεια αυτό γιατί το αποφεύγει; 7 χρόνια τον καλούμε και δεν έρχεται», σημείωσε η Πόπη Τσαπανίδου.

«Ζούμε μέσα στον κόσμο, βλέπουμε πόσο δύσκολα περνάει και μέσα από το πρόγραμμά μας προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις. Και λύσεις θα δώσει κάποιος ο οποίος νιώθει τα προβλήματα, όχι κάποιος που τα κοιτάζει από μακριά και περιγράφει μια άλλη χώρα», κατέληξε.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας