Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΣΥΡΙΖΑ: «Ψεύτικες οι υποσχέσεις Μητσοτάκη για ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ»

ΣΥΡΙΖΑ: «Ψεύτικες οι υποσχέσεις Μητσοτάκη για ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ»

Για «ψεύτικες υποσχέσεις» κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφορικά με τον δημόσιο χαρακτήρα των ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ. Προσθέτοντας, μεταξύ άλλων, ότι «τρομοκρατημένος από τη μαζική κοινωνική κινητοποίηση, προσπαθεί να θολώσει τα νερά, αλλά δεν τα καταφέρνει».

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αναφέρεται: «Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε να επιστραφεί η ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στο Δημόσιο. Χθες όμως απέρριψε την τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με την οποία άμεσα μεταβιβάζονται οι μετοχές των ΕΥΔΑΠ ΑΕ και ΕΥΑΘ ΑΕ από το Υπερταμείο στο Δημόσιο, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΣτΕ.

Οι υποσχέσεις πολύ γρήγορα αποδείχτηκαν ψεύτικες. Ο κ. Μητσοτάκης, τρομοκρατημένος από τη μαζική κοινωνική κινητοποίηση, προσπαθεί να θολώσει τα νερά, αλλά δεν τα καταφέρνει.

Γιατί είναι ο ίδιος που το 2018 ζητούσε να μπει στρατηγικός επενδυτής στην ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ. Γιατί η κυβέρνηση του, είναι αυτή που προσπάθησε να παραχωρήσει το εξωτερικό υδροδοτικό σύστημα της Αττικής σε ιδιώτες.

Γιατί είναι ο ίδιος και η κυβέρνηση του, που τον Ιούλιο του 2022 παράκαμψαν τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκριναν, ότι οι μετοχές των ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ πρέπει να επιστραφούν στο Δημόσιο.

Και γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι αυτή που, πριν από μερικές εβδομάδες, μετέφερε την εποπτεία των υπηρεσιών ύδρευσης και απορριμμάτων σε Ρυθμιστική Αρχή, η οποία ρυθμίζει μόνο αγορές.

Η απόρριψη της τροπολογίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδεικνύει ότι το σχέδιο του κ. Μητσοτάκη ήταν και παραμένει ξεκάθαρα, η ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημα των πάντων.

Αλλά ξεφτίζουν γρήγορα τα ψέματα, όπως θα ξεφτίσει και ο ίδιος, την ημέρα της κάλπης».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας