Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΜάντζος: «Η υπόθεση Τζανερίκου υποδηλώνει πώς βλέπει η Κυβέρνηση τη δικαστική εξουσία»

Μάντζος: «Η υπόθεση Τζανερίκου υποδηλώνει πώς βλέπει η Κυβέρνηση τη δικαστική εξουσία»

Στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM 97.8 μίλησε σήμερα (13/4) ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος. Σχολιάζοντας την ευθεία σύγκρουση της κυβέρνησης με τον παραιτηθέντα αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, Χρήστο Τζανερίκο, έκανε λόγο για «μια πολύ σοβαρή υπόθεση που υποδηλώνει το πώς βλέπει τελικά η Κυβέρνηση τις υπόλοιπες εξουσίες και ιδίως τη δικαστική. Οποιαδήποτε συναλλαγή ή υποψία συναλλαγής μεταξύ της Κυβέρνησης και της Δικαιοσύνης θα πρέπει να διαλύεται και να μαθαίνουν οι πολίτες τι ακριβώς έχει συμβεί».

Επεσήμανε, δε, τη σημασία των σχέσεων μεταξύ Δικαιοσύνης και Κυβέρνησης, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι «είδαμε και τα προηγούμενα χρόνια έναν Εισαγγελέα, ο οποίος, μετά την αφυπηρέτησή του, έγινε Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης με αντικείμενο τη διαφθορά, ο οποίος καταδικάστηκε από το Ειδικό Δικαστήριο για παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης. Αυτή η παθογένεια ανάγεται στο παρελθόν.

Για να πάμε μπροστά, θα πρέπει να συζητήσουμε επιτέλους για την αναθεώρηση του Συντάγματος όσον αφορά στην ανάδειξη της ηγεσίας της Δικαιοσύνης με ενεργό εμπλοκή της Βουλής πια και όχι μόνο του Υπουργικού Συμβουλίου, καθώς και για ένα νέο σύστημα αξιολόγησης και προαγωγής των δικαστικών λειτουργών. Εμείς στην τελευταία αναθεώρηση το 2019, ήμασταν η μοναδική παράταξη που μίλησε για την ανάγκη αναθεώρησης του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου, του τρόπου που αξιολογούνται και προάγονται οι Έλληνες δικαστές και κυρίως του τρόπου ανάδειξης της ηγεσίας της Δικαιοσύνης».

Ο κύριος Μάντζος κατηγόρησε, στη συνέχεια, τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ για εργαλειοποίηση της υπόθεσης του κόμματος Κασιδιάρη, υποστηρίζοντας ότι και οι δύο «έκαναν μία στάθμιση κόστους-οφέλους. Η ΝΔ δυόμισι χρόνια μετρούσε δημοσκοπήσεις και δεν αποφάσιζε τι πρέπει να κάνει με αυτό το κόμμα, ανάλογα αν τη βόλευε να μπει ή όχι στο Κοινοβούλιο. Και ο ΣΥΡΙΖΑ με την προχθεσινή του αποχή, ούτε λίγο-ούτε πολύ, αποφάσισε να ψαρέψει στα θολά νερά της αντίδρασης. Ούτε σε ένα βαθύ ζήτημα δημοκρατίας δεν κατάφεραν να ομονοήσουν αυτά τα δύο κόμματα».

Χαρακτήρισε, παράλληλα ως «μνημείο υποκρισίας της Πολιτείας το γεγονός ότι, μόλις χθες, αποφάσισε το πειθαρχικό συμβούλιο των φυλακών να ερευνήσει γιατί ο Κασιδιάρης, μέσα από τις φυλακές έκανε κομματική κατήχηση σε χιλιάδες συνδρομητές σε κανάλι στο YouTube!».

Καταλήγοντας, τόνισε ότι «θα πρέπει να είμαστε λοιπόν όλοι ειλικρινείς και να επιμείνουμε στην πολιτική, στην ανάγκη να συζητήσουμε για πολιτικές λύσεις. Δεν έχει σημασία ποιος έχει την εξουσία, αλλά πώς θα κυβερνηθεί αυτός ο τόπος. Αρκετά πια με την παραπολιτική και το λογιστήριο. Αυτόν ειδικά τον μήνα που απομένει ως τις εκλογές πρέπει όλα τα κόμματα -εμείς αυτό κάνουμε- να προτάξουν το δικό τους σχέδιο για το πώς θα κυβερνηθεί και θα λειτουργήσει αυτή η χώρα. Για τη χώρα στην οποία θέλουμε να ζούμε».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας