Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΚατρούγκαλος: Προκύπτουν πολλά ερωτηματικά από τη συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη

Κατρούγκαλος: Προκύπτουν πολλά ερωτηματικά από τη συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη

Για τη δημιουργία πολλών ερωτηματικών από τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εφημερίδα «παραπολιτικά» κάνει ο λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, μεταξύ άλλων, αναρωτιέται γιατί ο πρωθυπουργός «συνεχίζει να αναφέρεται σε προσφυγή στη Χάγη για τις “θαλάσσιες ζώνες”, όρο που συμπεριλαμβάνει και τα χωρικά ύδατα, και όχι, όπως είναι η εθνική γραμμή από το 1976, για τις “θαλάσσιες οικονομικές ζώνες”, δηλαδή για ΑΟΖ/Υφαλοκρηπίδα;».

Αναλυτικά, η ανάρτηση του κυρίου Κατρούγκαλου, αναφέρει: «Πολλά ερωτηματικά προκύπτουν από τη συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη στα Παραπολιτικά:

Γιατί συνεχίζει να αναφέρεται σε προσφυγή στη Χάγη για τις “θαλάσσιες ζώνες”, όρο που συμπεριλαμβάνει και τα χωρικά ύδατα, και όχι, όπως είναι η εθνική γραμμή από το 1976, για τις “θαλάσσιες ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ζώνες”, δηλαδή για ΑΟΖ/Υφαλοκρηπίδα;

Εξίσου σημαντικό: με ποια στρατηγική θα φέρει την Τουρκία, που δεν έχει εγκαταλείψει την αναθεωρητική της στρατηγική, στο τραπέζι του διαλόγου και της διεθνούς νομιμότητας;

Μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει διατυπώσει συγκεκριμένη πρόταση για κάτι τέτοιο, με την ένταξη των προϋποθέσεων και της ατζέντας μας στο ευρωπαϊκό πλαίσιο».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας