Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΚούλογλου: Ο Γεωργούλης είχε κληθεί αρμοδίως και διέψευσε τις φήμες

Κούλογλου: Ο Γεωργούλης είχε κληθεί αρμοδίως και διέψευσε τις φήμες

Ο Στέλιος  Κούλογλου μιλώντας για την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη, ανέφερε πως είχε κληθεί ενώπιον του Δημήτρη Παπαδημούλη ως αρχηγό της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε τότε να απαντήσει για κατηγορίες σε επίπεδο φημολογίας, όμως ο Ευρωβουλευτής είχε διαψεύσει τα πάντα. Πλέον που έχουμε επίσημο αίτημα άρσης της Ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη, θα έπρεπε να κληθεί εκ νέου και να απαντήσει για τις συγκεκριμένες κατηγορίες που αφορούν ξυλοδαρμό και βιασμό.

Λίγο νωρίτερα, 20 λεπτά μετά την μαρτυρία Κούλογλου ο Δημήτρης Παπαδημούλης προέβη στο παρακάτω tweet καταδικάζοντας (ορθά) την δημοσιοποίηση της ταυτότητας της καταγγέλουσας. Λιγότερο ορθά, κλείνει την παρέμβασή του γράφοντας «Μηδενική ανοχή στην σεξουαλική παρενόχληση!». Βέβαια αυτό που μας κάνει να απορούμε είναι αν είχαν γνωστοποιηθεί στον κύριο Παπαδημούλη, οι καταγγελίες εις βάρος του Αλέξη Γεωργούλη, καθώς από όσο είναι γνωστό, έχει υπάρξει ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη και από ότι φαίνεται οι κατηγορίες δεν αφορούν σεξουαλική παρενόχληση, αλλά βιασμό και ενδοοικογενειακή βία.

Για την ιστορία Ο ευρωβουλευτής υπέβαλε την παραίτησή του από την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, καθώς η Roberta Metsola ανακοίνωσε ότι έλαβε επίσημο αίτημα από τις βελγικές αρχές για άρση της ασυλίας του. Ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι ο Αλέξης Γεωργούλης τίθεται εκτός κόμματος και ο ίδιος ο Ευρωβουλευτής ζήτησε επίσης την άρση ασυλίας του κι έθεσε τον εαυτό του εκτός ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Η καταγγελία που βαραίνει τον Αλέξη Γεωργούλη αφορά σεξουαλική και σωματική κακοποίηση.

Η δευτερογενής θυματοποίηση δηλαδή η εκ νέου κακοποίηση ενός θύματος, στην περίπτωσή μας συνέβη από την διαρροή του ονόματος και στοιχείων της καταγγέλουσας σε ΜΜΕ και στα κοινωνικά δίκτυα. Ύστερα σε κάτι που μπορεί να χαρακτηριστεί ως πάρτι δευτερογενούς κακοποίησης, δεκάδες χρήστες των κοινωνικών δικτύων απορούσαν πως ένας όμορφος άντρας μπορεί να κατηγορείται για βιασμό. Ταυτόχρονα, τόσο ο ίδιος ο Αλέξης Γεωργούλης όσο και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να δώσουν πολιτική χροιά στην άρση της ασυλίας που ζητήθηκε ένα μήνα πριν τις εκλογές.

Το αίτημα των βελγικών αρχών για την άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή, Αλέξη Γεωργούλη, μεταφέρεται πλέον στην επιτροπή νομικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Η Επιτροπή θα ψηφίσει επ’ αυτού και το αίτημα θα επιστρέψει στην Ολομέλεια, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία άρσης της ευρωβουλευτικής ασυλίας του. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει ακόμη σαφές χρονοδιάγραμμα, η υπόθεση μπορεί να πάρει πολύ περισσότερο καιρό από όσο θα έπαιρνε σε ένα εθνικό κοινοβούλιο.
Η καταγγελία αφορά περιστατικό που έλαβε χώρα το 2020 -21. Την χρονική περίοδο της καταγγελίας, η γυναίκα ήταν υπάλληλος της Ευρωβουλής, ενώ πλέον εργάζεται στην νομική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Από τα διαπιστωμένα στοιχεία που μπορούμε να δημοσιεύσουμε είναι πως πρόκειται για στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και έχει κατά καιρούς συνεργαστεί με τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Ο ίδιος ο Αλέξης Γεωργούλης δήλωσε σχετικά με την υπόθεση:
«Δυστυχώς ζούμε σε δύσκολες και επικίνδυνες εποχές. Προς μεγάλη μου έκπληξη πληροφορούμαι ότι υποβλήθηκε σε βάρος μου, καταφανώς ψευδής και συκοφαντική καταγγελία, για περιστατικό που δήθεν συνέβη πριν τρία χρόνια. Απέναντι σε αυτήν την ψευδή και προσβλητική επίθεση, που πραγματοποιείται – μάλλον όχι τυχαία – λίγες ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές, προτίθεμαι να δώσω τη μάχη μου στη δικαιοσύνη, για την αλήθεια και την αποκατάσταση του ονόματός μου, αιτούμενος ο ίδιος την άρση της ευρωβουλευτικής μου ασυλίας.

Στο πλαίσιο αυτό και επειδή δεν θέλω επ’ ουδενί να επηρεάσω τον αγώνα που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, σε όλα τα επίπεδα, με ένα καθαρά προσωπικό ζήτημα, θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση των οργάνων του κόμματος και υποβάλλω την παραίτησή μου από μέλος του κόμματος καθώς και από την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας