Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΘ. Πλεύρης: Η επιδημιολογική εικόνα στη χώρα μας κάνει αισιόδοξους

Θ. Πλεύρης: Η επιδημιολογική εικόνα στη χώρα μας κάνει αισιόδοξους

Για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, αλλά και για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού μίλησε σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία  του ότι το φθινόπωρο δεν θα υπάρξει ανάγκη επιβολής μέτρων για την πανδημία κι αν αυτά χρειαστούν θα είναι ήπια.

«Έχουμε θεραπευτικά πρωτόκολλα, εμβολιασμένο πληθυσμό, μεταλλάξεις και τα αντιικά φάρμακα. Το πλήρες αυτό μίγμα μας κάνει αισιόδοξους ότι δεν θα ξαναδούμε μέτρα υποχρεωτικότητας και περιορισμού», υπογράμμισε ο υπουργός.

Σχετικά με τα περιοριστικά μέτρα που ήδη βρίσκονται σε ισχύ, ο Θ. Πλεύρης ανέφερε πως μέτρα ήπιας μορφής για τον COVID-19, θα εξακολουθήσουν να ισχύουν και από το Σεπτέμβριο.

Αναφορικά με την τωρινή επιδημιολογική εικόνα στη χώρα ο υπουργός είπε χαρακτηριστικά ότι «μας κάνει αισιόδοξους» και ανέφερε ότι θα εξακολουθήσει να ισχύει η χρήση μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα νοσοκομεία κ.α. Τέλος, ο Θ. Πλεύρης  κάλεσε όσους ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες ή είναι ηλικίας των 60 ετών να εμβολιαστούν.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας