Θ. Πλεύρης: Η επιδημιολογική εικόνα στη χώρα μας κάνει αισιόδοξους

Ο υπουργός υγείας δήλωσε ότι μέτρα ήπιας μορφής για τον COVID-19, θα εξακολουθήσουν να ισχύουν και από το Σεπτέμβριο. 

Για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, αλλά και για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού μίλησε σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία  του ότι το φθινόπωρο δεν θα υπάρξει ανάγκη επιβολής μέτρων για την πανδημία κι αν αυτά χρειαστούν θα είναι ήπια.

«Έχουμε θεραπευτικά πρωτόκολλα, εμβολιασμένο πληθυσμό, μεταλλάξεις και τα αντιικά φάρμακα. Το πλήρες αυτό μίγμα μας κάνει αισιόδοξους ότι δεν θα ξαναδούμε μέτρα υποχρεωτικότητας και περιορισμού», υπογράμμισε ο υπουργός.

Σχετικά με τα περιοριστικά μέτρα που ήδη βρίσκονται σε ισχύ, ο Θ. Πλεύρης ανέφερε πως μέτρα ήπιας μορφής για τον COVID-19, θα εξακολουθήσουν να ισχύουν και από το Σεπτέμβριο.

Αναφορικά με την τωρινή επιδημιολογική εικόνα στη χώρα ο υπουργός είπε χαρακτηριστικά ότι «μας κάνει αισιόδοξους» και ανέφερε ότι θα εξακολουθήσει να ισχύει η χρήση μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα νοσοκομεία κ.α. Τέλος, ο Θ. Πλεύρης  κάλεσε όσους ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες ή είναι ηλικίας των 60 ετών να εμβολιαστούν.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More