Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΝ. Ανδρουλάκης: Τα σχολεία της ομογένειας είναι οι πρεσβευτές του ελληνικού πολιτισμού

Ν. Ανδρουλάκης: Τα σχολεία της ομογένειας είναι οι πρεσβευτές του ελληνικού πολιτισμού

Συνάντηση με τον Χρήστο Αδαμόπουλο, γενικό διευθυντή του σχολείου «Σωκράτης-Δημοσθένης» της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ, είχε σήμερα στις εγκαταστάσεις του ελληνικού σχολείου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο κ. Ανδρουλάκης συνεχάρη τη διεύθυνση του σχολείου για το σπουδαίο τους έργο, επισημαίνοντας ότι «για εμάς αυτά τα σχολεία είναι οι σημαντικότεροι πρεσβευτές του πολιτισμού και της γλώσσας μας. Πρέπει να δίνουμε τη δυνατότητα και στα παιδιά ελληνικής καταγωγής αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο ενδιαφέρεται να μπορούν να προσεγγίζουν την Ελλάδα μέσω της παράδοσης, της γλώσσας και του πολιτισμού».

Αναφερόμενος στα εκπαιδευτικά προγράμματα επίσκεψης μαθητών της ομογένειας στην Ελλάδα, ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε πως «είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά να βλέπουν από πρώτο χέρι την αξία του να μάθουν την ελληνική γλώσσα, να γνωρίζουν το θέατρο, τον πολιτισμό και να βρίσκουν στοιχεία που θα τους κάνουν να νιώσουν μία άμεση συσχέτιση με τις σπουδές τους». Συγχρόνως δε, ο Ν. Ανδρουλάκης δεσμεύθηκε ότι θα ασκήσει σχετικές πιέσεις στα αρμόδια υπουργεία για ενίσχυση και εμπλουτισμό των εν λόγω προγραμμάτων.

Ο Χρήστος Αδαμόπουλος ενημέρωσε, παράλληλα, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για τα γραφειοκρατικά προβλήματα που καθυστερούν αρκετά την έγκριση των αιτήσεων απόσπασης δασκάλων από την Ελλάδα στον Καναδά, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να απαντά ότι «το κρίσιμο είναι να γίνει μία διμερής συμφωνία μεταξύ Καναδά και Ελλάδας ώστε ο χρόνος αυτός να μειωθεί πάρα πολύ και να μην μπαίνουν σε περιπέτεια οι δάσκαλοι που θέλουν να έρθουν εδώ». Υποσχέθηκε, μάλιστα, ότι μόλις επιστρέψει στη χώρα μας, θα απευθύνει επιστολή στο υπουργείο Εξωτερικών, για «να δούμε πώς μπορούμε να πιέσουμε την κυβέρνηση να δημιουργηθεί μία φόρμουλα». Κίνηση, που όπως εκτίμησε, θα βοηθήσει πολύ τους ομογενείς και τους εκπαιδευτικούς.

Κλείνοντας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ευχαρίστησε το γενικό διευθυντή του «Σωκράτης-Δημοσθένης» για τη φιλοξενία. «Είμαστε πολύ υπερήφανοι για τη δουλειά που κάνετε. Ό,τι και αν προκύψει, να μας ενημερώνετε και να βρίσκουμε λύσεις. Είμαστε στο πλευρό σας»,  διαβεβαίωσε, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει πως είναι σημαντικό «να καλλιεργηθεί μία σχέση συγχρονισμού και με άλλες ομογενειακές κοινότητες, από όλον τον κόσμο».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας