Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΓεωργαντάς: Άμεσα οι διαδικασίες για να δοθεί λύση στο θέμα των αλιευτικών...

Γεωργαντάς: Άμεσα οι διαδικασίες για να δοθεί λύση στο θέμα των αλιευτικών προϊόντων

Τη διαβεβαίωση του ότι θα δρομολογηθούν άμεσα διαδικασίες ώστε να βρεθεί λύση στο πρόβλημα ιχνηλασιμότητας των αλιευτικών προϊόντων, έδωσε ο υπουργός Αγροτικής και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς, στη συνάντηση που είχε με το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιοκτητών Μέσης Αλιείας.

Συμμετείχαν στη συνάντηση – που διεξήχθη σε θετικό κλίμα- ο υφυπουργός, Σίμος Κεδίκογλου, και η γγ Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χριστιάνα Καλογήρου. Από την ΠΕΠΜΑ πήραν μέρος οι Ιωάννης Μπουντούκος (πρόεδρος), Δημήτρης Παγώνης (αντιπρόεδρος), Απόστολος Καρελάς (γενικός γραμματέας) και η Κλειώ Ψαρρού (γραμματέας).

Στον υπουργό τέθηκαν αρκετά ζητήματα, όπως τα ειδικά μέτρα για την άμβλυνση των συνεπειών της εξωγενούς ενεργειακής κρίσης και της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, στις αλιευτικές δραστηριότητες. Συζητήθηκαν επίσης, ο μετριασμός των επιπτώσεων της διατάραξης της αγοράς, καθώς και το πρόβλημα που εντοπίζεται στην ιχνηλασιμότητα των αλιευτικών προϊόντων.

Ο Γ. Γεωργαντάς διαβεβαίωσε τους παρευρισκόμενους ότι ήδη έχουν δρομολογηθεί οι απαιτούμενες διαδικασίες ώστε να ικανοποιηθεί το αίτημα του κλάδου για τη στήριξή του. Λαμβάνοντας υπόψη το αποτέλεσμα της πρόσφατης τροποποίησης του κανονισμού της ΕΕ για το υφιστάμενο Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας (ΕΤΘΑ).

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας