Γ. Χρυσουλάκης: Στηρίζουμε κάθε δράση που αναδεικνύει τη δυναμική του απόδημου ελληνισμού

Ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση για την έναρξη λειτουργίας του Παγκοσμίου Δικτύου Επτανησίων Επιστημόνων/Ionian Hall of Science.

Η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών στηρίζει κάθε δράση που αναδεικνύει τη δυναμική του απόδημου ελληνισμού και δημιουργεί συνέργειες, δίκτυα και προϋποθέσεις για ανάπτυξη και γνώση, τόνισε ο επικεφαλής της, Γιάννης Χρυσουλάκης, κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση για την έναρξη λειτουργίας του Παγκοσμίου Δικτύου Επτανησίων Επιστημόνων/Ionian Hall of Science.

Επιπλέον, ο Γ. Χρυσουλάκης επισήμανε ότι η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας υποστηρίζει εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες που προβάλλουν την ελληνική γλώσσα, τον ελληνικό πολιτισμό και την παράδοση, στηρίζοντας τους Έλληνες του εξωτερικού προκειμένου να διατηρήσουν την ταυτότητα και την πολιτιστική τους κληρονομιά. Ο γενικός γραμματέας εξήρε, επίσης, τους συντελεστές για την πρωτοβουλία.

Σημειώνεται πως η εκδήλωση για την έναρξη λειτουργίας του Παγκοσμίου Δικτύου Επτανησίων Επιστημόνων/Ionian Hall of Science, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας έλαβε χώρα στην Κεφαλονιά, στο Πνευματικό Κέντρο Κουρκουμελάτων, την περασμένη Παρασκευή. Όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας, το Παγκόσμιο Δίκτυο Επτανησίων Επιστημόνων είναι μια εφαρμογή, που αναπτύχθηκε από το Εργαστήριο Μελέτης Αποδήμου Επτανησιακού Ελληνισμού του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του Ιόνιου Πανεπιστημίου, η οποία φιλοδοξεί να ενώσει τους απανταχού επτανήσιους επιστήμονες και να συμβάλλει στη δημιουργία συνεργιών και αναπτυξιακών πρωτοβουλιών.

Η εκδήλωση παρουσίασης του Ionian Hall of Science συνδιοργανώθηκε από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, τον Δήμο Αργοστολίου, το Ίδρυμα Γεωργίου και Μάρης Βεργωτή και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More