Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΕκλογές: Η παρελθοντολογία, ο Ανδρέας Παπανδρέου και η «ζημιά» σε ΣΥΡΙΖΑ και...

Εκλογές: Η παρελθοντολογία, ο Ανδρέας Παπανδρέου και η «ζημιά» σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Την ώρα που οι πολίτες κοιτάνε μπροστά και προσπαθούν υπό δύσκολες οικονομικές συνθήκες να σχεδιάσουν το μέλλον τους, βλέπουν τους αρχηγούς δύο μεγάλων κομμάτων, να «συγκρούονται» για το ποιος εκπροσωπεί τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Μπορεί να ακούγεται απίστευτο, αλλά οι κύριοι Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Ανδρουλάκης προσπαθούν να γυρίσουν τη χώρα στη δεκαετία του 1980 και να πείσουν τους πολίτες, ποιος εκπροσωπεί επάξια σήμερα τον αείμνηστο Ανδρέα.

Φυσικά, το μόνο που καταφέρνουν είναι να προκαλέσουν δυσμενή σχόλια από την πλειονότητα των πολιτών, αλλά και πονηρά μειδιάματα από την πλευρά της ΝΔ, καθώς την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά για το μέλλον και αναλύει τα σχέδια του για περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη του τόπου, οι δύο βασικοί αντίπαλοι αναλώνονται στην παρελθοντολογία.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον Νίκο Ανδρουλάκη ήταν η παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, που είχε τίτλο «Συμβόλαιο για την αλλαγή», «κλέβοντας» τη «μαγική» λέξη από τον Ανδρέα, που σαγήνευε τα πλήθη στις αρχές της δεκαετίας του 1980, λέγοντας έρχεται η «αλλαγή».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως γίνεται τυμβωρύχος του Ανδρέα Παπανδρέου.

Παράλληλα, σε νέες τηλεοπτικές του εμφανίσεις ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Ο Ανδρέας Παπανδρέου ανήκει στην ιστορία, αλλά στο να πηγαίνουμε στην πλαστογράφηση της σύγχρονης ιστορίας, όπως κάνει ο κ. Τσίπρας, καταντάει γραφικό. Εγώ ηγούμαι του κόμματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο κ. Τσίπρας ηγείται του κόμματος που πήγε να βάλει φυλακή τον Ανδρέα Παπανδρέου. Αυτή είναι η νεότερη ιστορία. Είπε ότι έχει οπαδούς του Ανδρέα Παπανδρέου στο κόμμα τους, Ανδρέας Παπανδρέου και Πρέσπες του Αιγαίου δεν πάνε μαζί».

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει απτόητος, λέγοντας πως ο Ανδρέας Παπανδρέου «δεν ανήκει σε κανέναν», υπογραμμίζοντας με νόημα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ είναι δύο κόμματα που έχουν κοινές ρίζες και βρίσκονται πολύ κοντά πολιτικά.

Φυσικά, με τα όσα επισημαίνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να κρατήσει ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας με το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να μείνει ανοικτός ο δρόμος για μελλοντική συνεργασία.

Σύμφωνα όμως με καλές πηγές του GOV NEWS, η τακτική που ακολουθεί ο κ. Τσίπρας έχει προκαλέσει ιδιαίτερο εκνευρισμό στη Χαριλάου Τρικούπη, καθώς στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στοχεύει στην «δεξαμενή» των παλαιών  ψηφοφόρων του Κινήματος Αλλαγής.

Έτσι, με αφορμή τον Ανδρέα, απομακρύνεται ακόμη περισσότερο το σενάριο για σχηματισμό μιας «προοδευτικής κυβέρνησης».

Παράλληλα, όπως επισημαίνουν πολιτικοί αναλυτές, η συγκεκριμένη «μάχη» του ΠΑΣΟΚ με το ΣΥΡΙΖΑ, που γυρνά τη χώρα πολλές δεκαετίες πίσω, δεν αντιπροσωπεύει, παρά ένα πολύ μικρό κομμάτι ψηφοφόρων.

Μάλιστα, «αμαυρώνει» την εικόνα των δύο κομμάτων και δίνει πολλούς πόντους στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει για αυξήσεις σε μισθούς και σε συντάξεις και επισημαίνει ότι θα ενισχυθεί τα επόμενα χρόνια η ελληνική οικονομία, με επενδύσεις πολλών δισεκατομμυρίων, που θα δημιουργήσουν νέες καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας, ο Τσίπρας και ο Ανδρουλάκης, τσακώνονται για τον Ανδρέα Παπανδρέου, αυτό τα λέει όλα…», τόνισε χαρακτηριστικά στο GOV NEWS, κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ.  

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας

Σωτήρης Μπότσαρης
Σωτήρης Μπότσαρης
Ο Σωτήρης Μπότσαρης είναι πολιτικός συντάκτης, επί σειρά ετών αρχισυντάκτης σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Κεντρικός παρουσιαστής σε ενημερωτικές τηλεοπτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων.