Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΕκλογές: Το τελευταίο… χαρτί του Τσίπρα, ο Ανδρουλάκης, όλο το παρασκήνιο που...

Εκλογές: Το τελευταίο… χαρτί του Τσίπρα, ο Ανδρουλάκης, όλο το παρασκήνιο που «οργιάζει»

Τα ρέστα του ρίχνει στο προεκλογικό τραπέζι ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προκειμένου να έχει κάποιες ελπίδες για σχηματισμό κυβέρνησης την επόμενη ημέρα των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Όσο πλησιάζουμε στις κάλπες, ο Αλέξης Τσίπρας, εντείνει τις προσπάθειές του για να πείσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης πως μπορούν να σχηματίσουν ένα «κοινό μέτωπο», απέναντι στη δεξιά πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μέχρι στιγμής οι δημόσιες, αλλά και οι παρασκηνιακές εκκλήσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, δεν φαίνεται να βρίσκουν «ευήκοα ώτα» στον χώρο της κεντροαριστεράς.

Τόσο ο Νίκος Ανδρουλάκης, όσο και ο Γιάνης Βαρουφάκης, όπως δηλώνουν δημόσια, δεν προτίθενται, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, να ακολουθήσουν την οδό της συνεργασίας που τους προτείνει ο κ. Τσίπρας.

Χαρακτηριστικές, της αγωνίας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, είναι οι πρόσφατες δηλώσεις του σε τηλεοπτική εκπομπή, κατά τη διάρκεια της οποίας υπογράμμισε με έμφαση «δεν πιστεύω ότι θα πάμε σε δεύτερες εκλογές, τείνω το χέρι και στον Ανδρουλάκη, ακόμα και στο ΚΚΕ».

Από την αντίπερα όχθη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, επισημαίνει καθημερινά, ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί, ούτε με τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά ούτε και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Εκτός όμως από το προσκήνιο και τις δημόσιες δηλώσεις, στην πολιτική υπήρχε και φυσικά υπάρχει, το παρασκήνιο, το οποίο έχει πάρει «φωτιά» το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GOV NEWS, τις τελευταίες ημέρες στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που βρίσκονται στο στενό «πυρήνα» των συνεργατών του κ. Τσίπρα, συνομιλούν με στενούς συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, σε μια προσπάθεια να βρεθεί η «χρυσή τομή».

Το αν έχουν βρει κάποιο σημείο επαφής, δεν έχει γίνει γνωστό, αλλά και μόνο το γεγονός πως συνομιλούν αποτελεί είδηση, καθώς δεν μπορεί να αποκλειστεί κανένα σενάριο, αναφορικά με μετεκλογική συνεργασία.

Τα όσα διαδραματίζονται στο παρασκήνιο έχουν γίνει γνωστά στο Μέγαρο Μαξίμου και γι’ αυτό, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνει δημόσια πως «αν βγαίνουν τα κουκιά μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ και το ΜέΡΑ25».

Όπως τονίζουν στο GOV NEWS, καλές πηγές, που γνωρίζουν πολύ καλά το πολιτικό παρασκήνιο στη χώρα μας, αν τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυξημένα και ξεπεράσουν το 33% και το ΠΑΣΟΚ λάβει ένα 13% με 14%, τότε όλα είναι πιθανά.

Φυσικά, στο «κόλπο», παρά τα όσα λέει σήμερα, μπορεί κάλλιστα να μπει και ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος έχει δηλώσει, ότι δεν είναι αντίθετος στην προοπτική συνεργασίας, αρκεί να ικανοποιηθούν κάποιες πάγιες θέσεις του (και φυσικά δεν μιλάμε για Δήμητρες και κλείσιμο τραπεζών).

Με λίγα λόγια, το παρασκήνιο «οργιάζει» τις ημέρες που διανύουμε και όλα μπορούν να συμβούν στην πολύ κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαΐου.

Γι’ αυτό το λόγο, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και όλα τα κορυφαία στελέχη της ΝΔ, επισημαίνουν, σε όλους τους τόνους, ότι δεν πρέπει να υπάρξει «χαλαρή ψήφος» στις πρώτες κάλπες, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος να σχηματισθεί μια πολυκομματική κυβέρνηση, η οποία θα οδηγήσει τη χώρα σε αστάθεια και οικονομική καταστροφή.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας

Σωτήρης Μπότσαρης
Σωτήρης Μπότσαρης
Ο Σωτήρης Μπότσαρης είναι πολιτικός συντάκτης, επί σειρά ετών αρχισυντάκτης σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Κεντρικός παρουσιαστής σε ενημερωτικές τηλεοπτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων.