Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΚ. Μητσοτάκης: «Όλα στο φως, θα διερευνηθεί κάθε πτυχή της υπόθεσης της...

Κ. Μητσοτάκης: «Όλα στο φως, θα διερευνηθεί κάθε πτυχή της υπόθεσης της παρακολούθησης»

Αποφασισμένος να φωτισθούν όλες οι σκοτεινές πτυχές της υπόθεσης της παρακολούθησης του τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, φέρεται ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με στελέχη της κυβέρνησης, ο κ. Μητσοτάκης έχει δώσει εντολή σε όλους τους αρμόδιους του κόμματος να λειτουργήσουν χωρίς αναστολές και να αποκαλύψουν όλη την αλήθεια αναφορικά με την υπόθεση.

Στο πλαίσιο αυτό, από τα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας, ο πρωθυπουργός σε συνεχείς συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου με στενούς του συνεργάτες κατέληξε στην τακτική που θα ακολουθήσει στο όλο θέμα, ετοιμάζοντας βήμα – βήμα τις απαντήσεις του σε όλες τις «επιθέσεις» που δέχεται από την αντιπολίτευση και ειδικά από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως τόνισαν χαρακτηριστικά στελέχη της κυβέρνησης στο GOVNEWS ο κ. Μητσοτάκης έδωσε την εξής εντολή στους συνεργάτες του:«Όλα στο φως, θα διερευνηθεί κάθε πτυχή της υπόθεσης της παρακολούθησης».

Αναφορικά με το διαδικαστικό κομμάτι της υπόθεσης, σήμερα θα συνεδριάσει εκτάκτως, η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για να αποφασίσει πότε θα υπάρξει η συζήτηση στην Ολομέλεια σε επίπεδο αρχηγών για το θέμα και πότε θα συνεδριάσει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας που θα διερευνήσει την υπόθεση.

Επίσης, μέσα τις επόμενες ημέρες θα αποφασιστεί η σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση.

Πιθανότατα στα μέσα της εβδομάδας αναμένεται η συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγώνστην Ολομέλεια της Βουλής, όπου αναμένεται «σφοδρή» αντιπαράθεση μεταξύ των κυρίων Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα.

Ακόμη, μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να κληθεί στην Βουλή για να καταθέσει επί του θέματος ο νέος διοικητής της ΕΥΠ, Θεμιστοκλής Δεμίρης. Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων, αναμένεται να ζητήσει να καταθέσει και ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέων.

Ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ με συνεχείς ανακοινώσεις και δηλώσεις κορυφαίων στελεχών του έχει ανεβάσει στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο, ζητώντας καθημερινά την παραίτηση της κυβέρνησης.

Επίσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αναμένεται κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην ολομέλεια της Βουλής να «σηκώσει» το θέμα της παράνομης μετανάστευσης και να κατηγορήσει την κυβέρνηση για βίαιες επαναπροωθήσεις παράνομων μεταναστών στην Τουρκία.

Να σημειωθεί, ότι σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στο Κατάρ, όπου θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη. Μεταξύ άλλων, θα συζητηθούν θέματαοικονομικής και αμυντικής συνεργασίας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας

Σωτήρης Μπότσαρης
Σωτήρης Μπότσαρης
Ο Σωτήρης Μπότσαρης είναι πολιτικός συντάκτης, επί σειρά ετών αρχισυντάκτης σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Κεντρικός παρουσιαστής σε ενημερωτικές τηλεοπτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων.