Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήDebate πολιτικών αρχηγών: Δεν γίναμε σοφότεροι… «επιθέσεις», αντεγκλήσεις και «ξύλινος» λόγος

Debate πολιτικών αρχηγών: Δεν γίναμε σοφότεροι… «επιθέσεις», αντεγκλήσεις και «ξύλινος» λόγος

Πληκτικούς μονολόγους, που δεν προσέφεραν κάτι ιδιαίτερο στους πολίτες, περιελάμβανε το «μενού» του τηλεοπτικού debate των πολιτικών αρχηγών.

Εκτός από κάποιες μικρές «εκρήξεις», κυρίως των κυρίων Τσίπρα και Ανδρουλάκη, που προσπάθησαν να φέρουν σε δύσκολη θέση τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δεν είχαμε κάτι το ιδιαίτερο.

Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι πολλές από τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων που συμμετείχαν στο πάνελ ήταν στοχευμένες και ανέδειξαν θέματα, στα οποία αποφεύγουν να απαντήσουν κάποιοι αρχηγοί κομμάτων, αλλά και πάλι οι απαντήσεις ήταν «με άλλα λόγια να αγαπιόμαστε», που λέει χαριτολογώντας και ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Πάντως, παρά την «νερόβραστη σούπα», υπήρξαν κάποια σημεία που αξίζει να αναφέρουμε.

Καταρχήν, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ήταν πολύ προσεκτικός και απάντησε πειστικά στα ερωτήματα που του τέθηκαν, χωρίς να απαντήσει στις φραστικές επιθέσεις που δέχθηκε, κυρίως από τον κ. Τσίπρα, αλλά και από τον κ. Ανδρουλάκη.

Εξάλλου, δεν υπήρχε λόγος να διακινδυνέψει το οτιδήποτε, αφού όλες οι δημοσκοπήσεις, ακόμη και αυτές που δημοσιεύονται σε Μέσα Ενημέρωσης που πρόσκεινται στην Aριστερά, δείχνουν ότι η ΝΔ κινείται ανοδικά, με μεγάλη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατέβαλε φιλότιμη προσπάθεια για να φέρει σε δύσκολη θέση τον πρωθυπουργό, αλλά ο κ. Μητσοτάκης δεν «τσίμπησε».

Παράλληλα, ανέδειξε και πάλι την προοπτική σχηματισμού «προοδευτικής κυβέρνησης», κρατώντας σχετικά ήπιους τόνους απέναντι στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος όμως, σε πολλές περιπτώσεις, διαχώρισε τη θέση του από εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, για ακόμη μια φορά προσπάθησε να δείξει στους πολίτες ότι το ΠΑΣΟΚ κινείται αυτόνομα, χωρίς να αποτελεί το δεκανίκι κανενός.

Ξεκαθάρισε ότι δεν συμμετέχει σε κυβέρνηση της ευρύτερης Aριστεράς με επικεφαλής τον κ. Τσίπρα. Τόνισε όμως με νόημα, ότι τάσσεται υπέρ της «σταθερότητας στη χώρα», με ότι συνεπάγεται αυτό.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, πάντα με χιούμορ, αναφέρθηκε στις πάγιες θέσεις του κόμματός του, χωρίς καμία έκπληξη, όπως αναμενόταν. Πάντως, ξεκαθάρισε και εκείνος με τη σειρά του πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συνεργαστεί ή να δώσει «ψήφο ανοχής» σε μια «προοδευτική κυβέρνηση».

Μοναδικό… «ατόπημα», οι τοποθετήσεις που «ξέφευγαν» από τον προκαθορισμένο χρόνο.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, είχε την ευκαιρία να εμφανισθεί ως ο μοναδικός εκπρόσωπος της Aκροδεξιάς στην Ελλάδα. Αναφέρθηκε στις θέσεις του κόμματός του για την διαφορετικότητα, «ανακατεύοντας» την θρησκεία, την παιδεία, την πατρίδα και την φιλοπατρία.

Τα έβαλε όλα σε ένα «μίξερ» και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Πάντως, είχε την ευκαιρία να απευθυνθεί σε εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες. Θα δείξει η κάλπη, αν απέτρεψε την περαιτέρω πτώση των ποσοστών του κόμματός του, μετά τις διαγραφές βουλευτών του, τις καταγγελίες εις βάρους του και το γενικό «μπάχαλο» που δημιουργήθηκε στο κόμμα του.

Τέλος, ο Γενικός Γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, κλήθηκε να απαντήσει και πάλι για τις «Δήμητρες» και τις οικονομικές θέσεις του κόμματός του.

Τόνισε ότι δεν θέλει να επιβάλλει παράλληλο νόμισμα και μίλησε για κάποια τραπεζικά συστήματα, που η αλήθεια είναι πως δεν κατάλαβε κανείς. Εκτός, αν ο κ. Βαρουφάκης νομίζει ότι όλοι οι Έλληνες πολίτες έχουν «βαθιές» οικονομικές γνώσεις και είναι τραπεζίτες ή χρηματιστές.

Πάντως, δήλωσε προς προτίθεται να δώσει τα δύο αυτοκίνητα που έχει στην κατοχή του για ανακύκλωση, προκειμένου να συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας

Σωτήρης Μπότσαρης
Σωτήρης Μπότσαρης
Ο Σωτήρης Μπότσαρης είναι πολιτικός συντάκτης, επί σειρά ετών αρχισυντάκτης σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Κεντρικός παρουσιαστής σε ενημερωτικές τηλεοπτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων.