Πέμπτη, 8 Ιουνίου, 2023
ΑρχικήΠολιτικήΒαρουφάκης στο Ηράκλειο: Το 2023, πρώτη φορά Ρήξη

Βαρουφάκης στο Ηράκλειο: Το 2023, πρώτη φορά Ρήξη

«Το Ηράκλειο ήταν στην καρδιά του εγχειρήματός μας από το 2016, όταν ιδρύσαμε το DiEM25, μετά την προδοσία του λαού και τη συνθηκολόγηση του ΣΥΡΙΖΑ με τη Τρόικα το 2015». Αυτό ανέφερε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας σήμερα (15/5) στο Ηράκλειο.

«Το 2019, ήταν μια από τις περιφέρειες που έβαλε το ΟΧΙ ξανά στη Βουλή, με την εκλογή βουλευτή του ΜέΡΑ25. Γι’ αυτό εμείς λέμε τώρα, το 2023, πρώτη φορά Ρήξη! Αυτός ο δύσκολος δρόμος, είναι ο δρόμος της ελπίδας. Έχουμε μηνύματα αλληλεγγύης και υποστήριξης από όλο τον κόσμο. Από την Κούβα και το αδελφοποιημένο μας Κομμουνιστικό Κόμμα Κούβας, από τον πρόεδρο Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ του Μεξικού, από τον πρόεδρο Λούλα, τον πρώην αρχηγό των εργατικών της Μεγάλης Βρετανίας Τζέρεμι Κόρμπιν. Από το κόμμα μας ΜΕΡΑ25 Γερμανίας, το οποίο κατέβηκε στις εκλογές του κρατιδίου της Βρέμης. Ο αγώνας μας είναι μαζικός, διεθνικός και ενωτικός» ανέφερε.

 

«Αυτές τις μέρες θυμήθηκα κάτι που είπε ο Μαχάτμα Γκάντι: “Πρώτα σε αγνοούν, μετά σε κοροϊδεύουν, μετά σε πολεμούν, μετά τους νικάς”. Το 2019 μας αγνοούσαν. Δεν τους πέρασε, μπήκαμε στη Βουλή. Σε αυτές τις εκλογές, προσπάθησαν να μας κοροϊδέψουν με ανοησίες του τύπου “πόσες Δήμητρες το σουβλάκι”.

Ούτε αυτό τους πέρασε, ο λαός γνωρίζει την αξία των προτάσεών μας. Και τώρα μας πολεμούν. Τα κανάλια της ολιγαρχίας, με μπροστάρη τον κ. Μαρινάκη, μας μποϊκοτάρουν. Φοβούνται τη δύναμη των ιδεών μας, την ανατρεπτική ισχύ των ριζοσπαστικών προτάσεών μας. Εμείς συνεχίζουμε γιατί ξέρουμε ότι η επόμενη φάση είναι αυτή της Νίκης!» ανέφερε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25.

«Χαιρετίζω», είπε «τις συνοδοιπόρισσες και τους συνοδοιπόρος της ΛΑΕ, της νεολαίας της ΑΡΑΣ, των ανένταχτων κινημάτων και ανθρώπων της Αριστεράς, της οικολογίας, που μαζί βάζουμε τα θεμέλια της νέας, ανυπότακτης, ανιδιοτελούς Αριστεράς που στόχο έχει να κυβερνήσει αυτόν το τόπο για τους πολλούς, ενάντια στους λίγους της ολιγαρχίας. Η Ελλάδα δεν έχει καπιταλισμό, ολιγαρχία έχει. Μας κυβερνάει μια μαφία, η οποία πλουτίζει από τη φτωχοποίηση της χώρας και του λαού μας, είτε με τους εργολάβους, με το Χρηματιστήριο Ενέργειας, με τις ιδιωτικοποιήσεις της κακιάς ώρας, με την αγορά των κόκκινων δανείων από αρπακτικά ταμείων του Delaware και των Cayman Islands», τόνισε.

«Υπάρχει καμία αμφιβολία ότι όλοι μας θα κάνουμε πάρτι όταν φύγει ο Μητσοτάκης από το Μάξιμου; Φυσικά και το θέλουμε! Αλλά είμαστε κόμμα της Αριστεράς, δεν επιτρέπεται να αρκεστούμε στην ήττα του Μητσοτάκη. Πρέπει να πατάξουμε όλο το δίκτυο διαπλοκής και διαφθοράς της οποίας την αισχροκέρδεια στηρίζουν όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις. Αν δεν καταργηθεί ο Ηρακλής, το Χρηματιστήριο Ενεργείας, το Υπερταμείο, δεν θα δούμε ποτέ προοδευτική διακυβέρνηση» ανέφερε.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας