Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΚικίλιας: Σταθερή κυβέρνηση τετραετίας σημαίνει Κυριάκος Μητσοτάκης και Νέα Δημοκρατία

Κικίλιας: Σταθερή κυβέρνηση τετραετίας σημαίνει Κυριάκος Μητσοτάκης και Νέα Δημοκρατία

“Εγώ ακούγοντας για σταθερή κυβέρνηση τετραετίας, μόνο τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία μπορώ να σκεφτώ και αυτό αποτυπώνεται και δημοσκοπικά, ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού και υποψήφιος με την ΝΔ στην Α’ Αθήνας Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξη του στον τ/σ Mega.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, ο Β. Κικίλιας σημείωσε ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας διαχειρίστηκε αποτελεσματικά μια σειρά σοβαρών κρίσεων που ξέσπασαν μέσα στην τετραετία, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών. Και παρά τις αντιξοότητες κατάφερε να μειώσει 50 φόρους και εισφορές, να φέρει υπερπλεόνασμα εσόδων στη χώρα μέσω της επιτυχημένης πορείας του τουρισμού, να μειώσει την ανεργία κατά 7 μονάδες, να συμβάλει στη δημιουργία 300.000 νέων θέσεων εργασίας, να μειώσει τη φορολογία στους αγρότες και να δείξει κοινωνικό πρόσωπο, στηρίζοντας τους πολλούς, αυτούς που δεν μπορούν ή δεν έχουν.

Υπογράμμισε επίσης τις προτεραιότητες και τους στόχους της Νέας Δημοκρατίας για την επόμενη τετραετία: Περαιτέρω αύξηση μισθών, στήριξη του κοινωνικού κράτους, της Υγείας και της Παιδείας μέσω της ανάπτυξης, των επενδύσεων και της οικονομικής ανάκαμψης, πάταξη της ακρίβειας, ακόμα καλύτερες συντάξεις στους ανθρώπους που πάλεψαν μια ζωή και το αξίζουν, ακόμα περισσότερες μειώσεις στους φόρους και στις εισφορές έτσι ώστε “οι Έλληνες να αισθάνονται αξιοπρέπεια, ότι αξίζει να ζουν στη χώρα τους, μια χώρα ανθρώπινη, και να μεγαλώνουν εδώ τα παιδιά τους”. Δήλωσε, επίσης, ότι ο πληθωρισμός ο οποίος προκλήθηκε από εξωγενείς παράγοντες, κάποια στιγμή θα πέσει σε όλη την Ευρώπη ενώ στη χώρα μας παράλληλα θα αυξάνονται οι μισθοί, και τόνισε τις ευοίωνες προβλέψεις της Κομισιόν για διπλάσιο ρυθμό ανάπτυξης της Ελλάδας συγκριτικά με τις άλλες χώρες της Ε.Ε.

Ο κ. Κικίλιας έκανε λόγο για παλινωδίες των κομμάτων της αντιπολίτευσης με αποτέλεσμα ο κόσμος να μην καταλαβαίνει τι θέλουν και ποια είναι τελικά η πρόταση που κάνουν στους πολίτες της χώρας, ενώ σε ό,τι αφορά την υπόθεση των υποκλοπών σημείωσε ότι η αντιπολίτευση επαναφέρει στο προσκήνιο μια υπόθεση- που είναι ούτως ή άλλως στα χέρια της Δικαιοσύνης και διερευνάται- ελλείψει επιχειρημάτων για τα θέματα που απασχολούν κατά κύριο λόγο την κοινωνία. Σχετικά με τα κυβερνητικά προγράμματα των κομμάτων, είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν απαντά από πού θα βρει τα χρήματα για να κάνει όσα υπόσχεται, και κάλεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δεχτεί την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για κοστολόγηση όλων των προγραμμάτων από ανεξάρτητο φορέα, πάντα με όσα αναφέρονται σε ανακοίνωση του.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας