Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΔιευκρινήσεις από το Υπουργείο Εσωτερικών για την υποψηφιότητα Κατρούγκαλου

Διευκρινήσεις από το Υπουργείο Εσωτερικών για την υποψηφιότητα Κατρούγκαλου

Μόνο να παραδώσει έδρα του εφόσον εκλεγεί, μπορεί ο Γιώργος Κατρούγκαλος ο οποίος ναι με απέσυρε την υποψηφιότητά του από τις εκλογές, όμως αυτό δεν μπορεί να γίνει τυπικά.

Συγκεκριμένα, αναφορικά με ερωτήματα που τέθηκαν προς το Υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με τη δήλωση παραίτησης του κ. Κατρούγκαλου, πηγές της Διεύθυνσης Εκλογών αναφέρουν ότι, με δεδομένο το γεγονός ότι η υποψηφιότητά του έχει ανακηρυχθεί από τον Άρειο Πάγο αυτή παραμένει σε ισχύ. Σε περίπτωση που ο κ. Κατρούγκαλος εκλεγεί, έχει δικαίωμα να παραδώσει την έδρα του.

Τι σημαίνει αυτό; Οτι ουσιαστικά στο ψηφοδέλτιο του Βόρειου Τομέα της Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρχει το όνομα του Γιώργου Κατρούγκαλου, θα μπορεί να τον «σταυρώνουν» οι ψηφοφόροι, κι αν εκλεγεί θα μπορεί να παραδώσει την έδρα του στον πρώτο επιλαχόντα του συγκεκριμένου ψηφοδελτίου.

Η δήλωση του κ. Κατρούγκαλου για την απόσυρσή του λίγα 24ωρα προτού ανοίξουν οι κάλπες προκάλεσε σύγχυση σχετικά με το τι θα μπορούσε να γίνει με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στο βόρειο τομέα της Αθήνας.

Ωστόσο, εφόσον έχει ανακηρυχθεί από τον Άρειο Πάγο κι έχουν τυπωθεί τα ψηφοδέλτια η διαδικασία είναι διαφορετική.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας