-Σχολιάζαμε διάφορα, μου είπε για τη συνέντευξη στην κυρία Μπάρκα, του είπα, εντάξει σε αντέγραψα, εσύ πήγες πρώτος σε τέτοιες εκπομπές, στο πιστώνω.

-Μόνο θετικά έχω να σχολιάσω εγώ για τον Διονύση Σαββόπουλο, κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να έχει την πολιτική του άποψη και να την εκφράζει. Είναι δικαίωμά του να εκφέρει την άποψη του, κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα και να αλλάζει. Με κάποιους καλλιτέχνες αισθάνεσαι προδομένος κάποια στιγμή, ο Σαββόπουλος δεν έχει αλλάξει πολύ, ήταν υποστηρικτής του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, αν είναι φίλος του Κυριάκου Μητσοτάκη να τον στηρίξει είναι δύσκολη στιγμή για τον κ.Μητσοτάκη. Μόνο αγάπη για τον κ.Σαββόπουλο.

-Οι γυναίκες πρέπει να βρίσκουν τη δύναμη να μιλήσουν, είπε ο κ. Τσίπρας, ερωτηθείς για τη βία σε βάρος των γυναικών. Τι γίνεται αφού μιλήσεις όμως;  Κάναμε κάποια πράγματα και συνέχισε και η κυβέρνηση του κ.Μητσοτάκη. Φτιάξαμε στα αστυνομικά τμήματα γραφεία για να μπορούν να μιλήσουν οι γυναίκες, ήταν μια πρώτη σημαντική μεταρρύθμιση. Εισαγάγαμε στους ποινικούς κώδικες την έννοια να μην χρειάζεται απόδειξη του βιασμού, αλλά η μη συναίνεση του θύματος. Στο νομικό πλαίσιο η μετάφραση του όχι είναι είναι όχι. Δεν φτάνουν αυτά, πρέπει νομίζω να ενισχύσουμε τις δομές ώστε κάθε γυναίκα να αισθάνεται ασφάλεια. Είναι θέματα που θέλουν δουλειά. Και εσείς διαμορφώνετε την κοινή γνώμη με έναν τρόπο. Είναι σημαντικό να μιλήσεις στα παιδιά σου πώς πρέπει να συμπεριφέρεται σε έναν άλλο άνθρωπο, σε ένα κορίτσι. Είχαμε τα τελευταία χρόνια 54 γυναικοκτονίες. Τρομακτικό νούμερο, όταν λέγαμε ότι πρέπει να καθιερωθεί ο όρος, μας έλεγαν αριστερούληδες, είναι ένα βήμα όμως, να εισαχθεί νομικά ο όρος.

-Για τους γάμους και την υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια: Η ελληνική κοινωνία έχει κάνει πολλά βήματα. δεν μπορεί το κράτος να ορίζει ποιον θα αγαπάμε, βεβαίως είμαι υπέρ. Είμαι περήφανος που κάναμε το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια, είχαμε αντιδράσεις. Τώρα η κοινωνία το αποδέχθηκε ομαλά. προχωρήσαμε και στην αναγνώριση ταυτότητας φύλου, που αφορούσε μια πιο ειδική ομάδα πληθυσμού. Το επόμενο βήμα μετά το σύμφωνο συμβίωσης θα είναι η αναγνώριση του πολιτικού γάμου για ομόφυλα ζευγάρια. Έχουμε σχέδιο αναμόρφωσης όλου του οικογενειακού δικαίου και να βάλουμε μέσα και την τεκνοθεσία. Τα παιδιά χρειάζονται περιβάλλον αγάπης, ξέρω παιδιά που ζουν σε τέτοιο περιβάλλον και αυτό είναι το κρίσιμο. Ο κ.Μητσοτάκης λέει δεν είναι τώρα η ώρα.

-Δεν υπάρχει γονέας Α και γονέας Β, υπάρχουν οι γονείς, είναι φυσιολογικό ένα παιδί να μεγαλώνει με αγάπη.

-Έγινε ντόρος για τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής; Όταν ακούνε αυτά τι θα σκέφτονται;

-Εγώ θα λέω τα πιστεύω μου, ρόλος μου είναι να ανοίγω δρόμους και μυαλά. Πολύ σπέκουλα έχει πέσει. Υπάρχουν φασίστες, 600.000 άνθρωποι ψήφισαν Χρυσή Αυγή, τους θεωρούμε όλους φασίστες; Η σύγκρουση της αριστεράς με τον φασισμό είναι βαθιά ιδεολογική. Πρέπει να προσεγγίσουμε τους ανθρώπους που κάποτε ψήφισαν Χρυσή Αυγή, που παρασύρθηκαν, το ταξικό τους συμφέρον είναι από εδώ.

-Πριν 15 χρόνια επί Κώστα Καραμανλή ούτε που θα διανοούμασταν ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Βορίδης θα ήταν κεντρικά στελέχη στη ΝΔ

-Η βία και το μπούλινγκ στα σχολεία είναι πολύ σοβαρό φαινόμενο και πρέπει να μας προβληματίσει, δεν αφορά μόνο τα δημόσια σχολεία, πρέπει να δώσουμε μεγάλο βάρος στο πρόγραμμα σπουδών ώστε στα παιδιά μας μάθουν να σέβονται τη διαφορετικότητα.

-Για τους νέους ψηφοφόρους και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι νέοι: Να επικοινωνήσουμε με αυτή τη γενιά, να κατανοήσουμε ότι είναι η πρώτη γενιά που αισθάνεται ότι θα ζήσει χειρότερα από τις προηγούμενες. Στις νέες γενιές ακόμη και οι δημοσκοπήσεις μας δείχνουν μπροστά. Σα χώρα γερνάμε, σε μια δεκαετία θα έχουμε ξανά πρόβλημα με το ασφαλιστικό γιατί γερνάει ο πληθυσμός, οι νέοι σπουδάζουν εδώ και φεύγουν έξω. πρέπει να κάνουμε κάποιες τομές. Να δούμε το ζήτημα της κατοικίας και τις τουριστικές κατοικίες, να μπούνε φίλτρα.

-Για τις δομές φιλοξενίας παιδιών και την αποϊδρυματοποίηση: είναι αναγκαίο, αλλά πρέπει να γίνει με σχέδιο.

-Για τον Κατρούγκαλο: Στην πολιτική είσαι αναγκασμένος να παίρνεις και δυσάρεστες αποφάσεις, όταν εμφανίζεσαι με ένα συμβόλαιο να μην επιτρέπεις σε κανέναν να το αμφισβητήσει. Ανάσες θα δώσουμε στη μεσαία τάξη. Ο Κατρούγκαλος που έκανε ένα λάθος εκτός, ο Καραμανλής των Τεμπών εντός ψηφοδελτίων.