Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΓεραπετρίτης: Οι πολίτες να αξιολογήσουν ποιος ήταν συνεπής στις εξαγγελίες του και...

Γεραπετρίτης: Οι πολίτες να αξιολογήσουν ποιος ήταν συνεπής στις εξαγγελίες του και ποιος όχι

«Το δίλημμα παραμένει: Θέλουμε την Δευτέρα να ξυπνήσουμε με μια κυβέρνηση που σθεναρά υπερασπίζεται ότι έχει πει, με όσα έχει κάνει ή όχι» ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης μιλώντας στην εκπομπή «Αταίριαστοι» των δημοσιογράφων Χρήστου Κούτρα και Γιάννη Ντσούνου, στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΙ.

Ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε πως «οι πολίτες μπορούν να αξιολογήσουν ποιος ήταν συνεπής στις εξαγγελίες του και ποιος όχι. Ο κ. Τσίπρας, όταν έλεγε ότι θα καταργήσει με ένα νόμο και ένα άρθρο το Μνημόνιο ή ο κ. Μητσοτάκης που όσα εξήγγειλε για μειώσεις φόρων, ασφαλιστικών εισφορών κ.λ.π που πραγματοποιήσαμε;»

Σχετικά με την δήλωση του κ. Κατρούγκαλου για την σύνδεση του ύψους του εισοδήματος με τις ασφαλιστικές εισφορές στους ελεύθερους επαγγελματίες, είπε πως «ευτυχώς χθες μάθαμε μια αλήθεια από τον ΣΥΡΙΖΑ». Επισήμανε ότι «ο κ. Κατρούγκαλος δεν είναι ένας τυχαίος άνθρωπος και εάν δείτε διαχρονικά την πορεία του, ουδέποτε έχει πει μια περιττή λέξη».

Υποστήριξε πως ο κ. Κατρούγκαλος αυτό «δεν το είπε τυχαία» και δεν ήταν προσωπική του θέση καθώς «ανέφερε επανειλημμένα πως αυτή είναι μια θέση του ΣΥΡΙΖΑ». Ο υπουργός μάλιστα «ανέφερε ότι τέτοιες απόψεις έχουν αναφέρει και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο κ. Βούτσης που έχει πει “πως θα πρέπει να συνδέσουμε το εισόδημα με τα βάρη” ή ο κ. Τσακαλώτος που έχει πει “πως είναι ταξική επιλογή να επιβαρύνουμε την μεσαία τάξη” ή ο κ. Βαρουφάκης, που ό μη γένοιτο μπορεί την Δευτέρα να είναι υπουργός Οικονομικών έχει πει ότι “εγώ θέλω ένα παράλληλο σύστημα πληρωμών” ή ο κ. Δραγασάκης, που δεν είναι ένα οποιοδήποτε στέλεχος, ήταν Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και έχει πει ρητά ότι “όλα αυτά ισχύουν”. ‘Αρα μαζεύονται πολλά για να είναι όλα αυτά τυχαία»

Ασφάλεια Σιδηροδρόμου

«Την απάντηση για την ασφάλειας του σιδηροδρόμου την δίνει το ίδιο το επιβατικό κοινό με τις μεγάλες του πληρότητες στα δρομολόγια, δείχνοντας ότι αγκάλιασε την προσπάθεια της γρήγορης ανάταξης». Επισήμανε ότι υπήρξε «επιτάχυνση με πολύ γρήγορους ρυθμούς της ηλεκτρονικής αναβάθμισης του επιπέδου ασφαλείας» και ανέφερε πως « η τηλεδιοίκηση και η σηματοδότηση θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τέλους Σεπτεμβρίου, έτσι ώστε από τον Οκτώβριο να μπορούμε να μιλάμε ότι θα έχουμε για το πιο σύγχρονο σύστημα στον κύριο σιδηροδρομικό άξονα στην Ευρώπη». Ο κ. Γεραπετρίτης, επισήμανε πως «αυτή η αναβάθμιση δεν είναι μια εύκολη άσκηση» καθώς «υπάρχουν καθυστερήσεις σε όλες τις χώρες της Ευρώπης που έχουν ανάλογες συμβάσεις τηλεδιοίκησης και σηματοδότησης καθώς όπως μου έχει αναφέρει και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μετά την περίοδο της πανδημίας υπήρξε μια πολύ σοβαρή αναταραχή στην προσφορά και ζήτηση με αποτέλεσμα να υπάρχει πολύ μεγάλη υστέρηση στην παραγωγή υλικών».

Μετρό Θεσσαλονίκης

Ο υπουργός, ανέφερε ότι «χθες ήταν μια συγκινητική στιγμή που υποδέχθηκα τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μετρό της Θεσσαλονίκης που έκανε την πρώτη του δοκιμαστική λειτουργία» Εδώ, είπε ο κ. Γεραπετρίτης, «οι Θεσσαλονικείς μπορεί να βιώσουν πως εδώ δεν πρόκειται για μια εικονική πραγματικότητα, για έναν μουσαμά, αλλά είναι κάτι που λειτουργεί». Τόνισε ότι πρόκειται «για ένα από τα εμβληματικά έργα που θα ολοκληρωθεί στο τέλος του τρέχοντος έτους και από το 2024 οι Θεσσαλονικείς θα μπορούν να απολαμβάνουν το πιο σύγχρονο Μετρό της Ευρώπης».

Πρόσθεσε ότι «οι πολίτες διαπιστώνουν ότι ανασυγκροτούμε και αλλάζουμε την εικόνα όλης της χώρας με μικρά και μεγάλα έργα, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας