Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΕκλογές 2023: Πολιτική σταθερότητα για ανάπτυξη και αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις

Εκλογές 2023: Πολιτική σταθερότητα για ανάπτυξη και αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις

Μετά από μια σχετικά ήρεμη προεκλογική περίοδο – χωρίς να λείψουν κάποια παρατράγουδα – φτάσαμε στις κάλπες της 21ης Μαΐου, που αναμένεται να διαμορφώσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό την πολιτική κατάσταση που θα επικρατήσει στη χώρα την επόμενη τετραετία.

Οι εκλογές της Κυριακής αναμένεται να αποτελέσουν ένα πρώτο, καθοριστικό βήμα, προκειμένου να αναδειχθεί μια αυτοδύναμη κυβέρνηση στη χώρα στη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση, που θα διεξαχθεί στο τέλος Ιουνίου ή στις αρχές Ιουλίου.

Και αυτό διότι, με την «παγίδα» της απλής αναλογικής είναι ανέφικτο να σχηματισθεί την επόμενη ημέρα των εκλογών μια αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Επίσης, τα όσα ακούγονται για σχηματισμό μιας «προοδευτικής κυβέρνησης» και όλα τα συναφή, μοιάζουν με άπιαστο όνειρο, διότι, πολύ απλά και να βγαίνουν τα «ποσοστά» – που δεν βγαίνουν με τίποτα – οι «πρωταγωνιστές» της κυβέρνησης των «ηττημένων» δεν θέλουν ούτε να βλέπουν ο ένας τον άλλον.

Επομένως, μοναδική λύση για να πάει μπροστά ο τόπος είναι στις 21 Μαΐου να μπουν ισχυρές βάσεις, ώστε στη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση, η Ελλάδα να έχει μια ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Η πολιτική σταθερότητα, όπως επισημαίνουν όλοι οι οίκοι αξιολόγησης, διεθνείς κολοσσοί και κορυφαίοι οικονομολόγοι, θα σηματοδοτήσει την ένταξη της Ελλάδας στην «Επενδυτική Βαθμίδα», γεγονός που θα φέρει περαιτέρω ανάπτυξη, σημαντικές επενδύσεις, νέες θέσεις εργασίας και αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.

Όλοι και όλες πρέπει να σκεφτούν με λογική και να δουν ποιο κόμμα μπορεί να υποσχεθεί ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους και για τα παιδιά τους.

Αυτό που πρέπει να επισημανθεί είναι ότι, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αντιμετωπιστεί η πρώτη εκλογική αναμέτρηση στις 21 Μαΐου, ως μια «χαλαρή ψήφος».

Επιβάλλεται όλοι οι πολίτες να πάνε μαζικά στις κάλπες, διότι η αποχή δεν ευνοεί κανέναν και να επιλέξουν με σωφροσύνη και αποφασιστικότητα, ποιο θα είναι το μέλλον τους τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Ήδη τα πρώτα μηνύματα που έρχονται από τον τομέα του τουρισμού είναι κάτι περισσότερο από ενθαρρυντικά, καθώς η χώρα μας αναμένεται να «βουλιάξει» από επισκέπτες, καταρρίπτοντας τα ρεκόρ που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της περυσινής τουριστικής περιόδου.

Επομένως, όλα συνηγορούν στην «εκτόξευση» της ελληνικής οικονομίας τα επόμενα τέσσερα χρόνια και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μονάχα με μια αυτοδύναμη, σταθερή κυβέρνηση.

Εμείς να ευχηθούμε καλή ψήφο…

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας

Σωτήρης Μπότσαρης
Σωτήρης Μπότσαρης
Ο Σωτήρης Μπότσαρης είναι πολιτικός συντάκτης, επί σειρά ετών αρχισυντάκτης σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Κεντρικός παρουσιαστής σε ενημερωτικές τηλεοπτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων.