Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΑνακοινώθηκαν τα exit polls: Νέα Δημοκρατία 36% έως 40%, ΣΥΡΙΖΑ 25% έως...

Ανακοινώθηκαν τα exit polls: Νέα Δημοκρατία 36% έως 40%, ΣΥΡΙΖΑ 25% έως 29%

Μεγάλη νικήτρια την Νέα Δημοκρατία δείχνουν τα πρώτα exit polls που ανακοινώθηκαν, με το κλείσιμο της κάλπης.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις που έγιναν γνωστές, το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη συγκεντρώνει ποσοστό το οποίο θα κινηθεί μεταξύ 36% και 40% .

Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζεται να έχει απογοητευτικές αποδόσεις και ποσοστό το οποίο κυμαίνεται μεταξύ του 25% και του 29%.

Ακόμα, το ΠΑΣΟΚ «παλεύει» για το διψήφιο ποσοστό και τα exit polls το παρουσιάζουν από 9,5% μέχρι 12,5%.

Στα υπόλοιπα κόμματα, το ΚΚΕ αναμένεται να συγκεντρώσει ποσοστά από 6% μέχρι 8%, ενώ η Ελληνική Λύση καταγράφεται σε ποσοστά 3,5% έως 5,5%.

Μάχη για την είσοδό τους στη βουλή δίνουν το ΜεΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη και η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Το ΜεΡΑ25 καταλαμβάνει 2,5% έως 4,5% ενώ η Ζωή Κωνσταντοπούλου παρουσιάζεται να συγκεντρώνει ποσοστό από 2,2% έως 4,2%.

Το exit poll διεξήχθη από κοινού από τις εταιρίες δημοσκοπήσεων ALCO, MARC, METRON ANALYSIS, MRB HELLAS A.E., Pulse και GPO για λογαριασμό των έξι τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας

Αλέξανδρος Ελευθεριάδης
Αλέξανδρος Ελευθεριάδης
Ο Αλέξανδρος Ελευθεριάδης είναι δημοσιογράφος με εμπειρία δύο δεκαετιών σε ενημερωτικά sites, εφημερίδες και ραδιοφωνικούς σταθμούς, έχοντας διατελέσει υπεύθυνος ροής ειδήσεων, προϊστάμενος ρεπορτάζ και αρχισυντάκτης.