Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΕκλογές 25 Ιουνίου: Η στρατηγική Μητσοτάκη, οι προτεραιότητες και οι αλλαγές

Εκλογές 25 Ιουνίου: Η στρατηγική Μητσοτάκη, οι προτεραιότητες και οι αλλαγές

Το πλάνο μιας ομάδας που επικρατεί θριαμβευτικά των αντιπάλων της δεν αλλάζει και αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος προετοιμάζεται για την πολύ κρίσιμη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση, με ενισχυμένη αναλογική.

Εκτός, από το πλάνο, δεν αλλάζουν και οι βασικοί παίχτες της ομάδας που πετυχαίνει τους στόχους της.

Επομένως, η «γαλάζια» παράταξη θα πορευτεί μέχρι τις επόμενες κάλπες, με έμφαση στη ρεαλιστική πολιτική και στα ζητήματα της καθημερινότητας, που απασχολούν τους πολίτες.

Τον κ. Μητσοτάκη θα πλαισιώνουν οι βασικοί στενοί του συνεργάτες, που συνέβαλλαν καθοριστικά στη μεγάλη νίκη στις 21 Μαΐου.

Δίπλα στον πρωθυπουργό, μεταξύ άλλων, θα βρίσκονται οι κύριοι Γιάννης Μπρατάκος, Γιώργος Γεραπετρίτης, Άκης Σκέρτσος, Παύλος Μαρινάκης, Αλέξης Πατέλης, Νίκος Ρωμανός, η Αριστοτελία Πελώνη και φυσικά, όλοι οι στενοί συνεργάτες του πολιτικού του γραφείου.

Μάλιστα, όπως ακούγεται, στα γραφεία του κόμματος στην Πειραιώς, στον 3ο όροφο, μαζί με τον πρόεδρο της ΝΔ, σε διπλανά γραφεία θα βρίσκονται οι κύριοι Γιάννης Μπρατάκος και Γιώργος Γεραπετρίτης.

Βασικός στόχος του προέδρου της ΝΔ είναι να επισκεφθεί όλες τις περιφέρειες της χώρας, όσο το δυνατόν περισσότερες κωμοπόλεις, ακόμη και πολλά χωριά, προκειμένου να αναδείξει το έργο που έχει πραγματοποιηθεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια, αλλά και το έργο που θα υλοποιηθεί την επόμενη τετραετία.

Επίσης, από τον κ. Μητσοτάκη και όλα τα στελέχη της ΝΔ, θα υπογραμμιστεί ότι τα επόμενα χρόνια θα έρθουν νέες αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, με τον κατώτατο μισθό να ανέρχεται στα 950 ευρώ και ίσως παραπάνω.

Στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην Πειραιώς, με πρώτο τον κ. Μητσοτάκη, κρατούν χαμηλούς τόνους, καθώς όπως επισημαίνεται από τον πρόεδρο του κόμματος, η μεγάλη νίκη στις εκλογές της 21ης Μαΐου, «δεν σημαίνει ότι κερδίσαμε το ματς».

«Απλά τελείωσε το πρώτο ημίχρονο, στο οποίο κυριάρχησε η ΝΔ και τώρα μπαίνουμε στο γήπεδο για το καθοριστικό δεύτερο ημίχρονο, που θα κρίνει και το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα», λένε χαρακτηριστικά, στελέχη της «γαλάζιας» παράταξης.

Γι’ αυτό το λόγο, ο πρόεδρος της ΝΔ, επισημαίνει σε όλους τους τόνους και προς κάθε κατεύθυνση, πως «δεν θα ανεχθώ αλαζονικές συμπεριφορές, θέλω πιο εντατική δουλειά».

Το αυστηρό μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη αναδεικνύει και την κρισιμότητα της δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης, καθώς, αποτελεί γεγονός πως παρά τη μεγάλη νίκη, με σχεδόν 41%, δεν έχει κριθεί απολύτως τίποτα, διότι οι επόμενες εκλογές δεν θα έχουν καμία σχέση με αυτές που πέρασαν.

Και αυτό διότι, πολύ απλά, αν το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου και το κόμμα «ΝΙΚΗ» μπουν στη Βουλή, τότε η ΝΔ, ακόμη και αν ξεπεράσει το 39%, θα έχει μια οριακή πλειοψηφία 151 με 152 βουλευτές.

Επομένως, όλα ξεκινούν από μηδενική βάση και η αυτοδυναμία σε καμία περίπτωση δεν θα είναι περίπατος.

Ο νέος προεκλογικός αγώνας ξεκινά άμεσα από τις λαϊκές συνοικίες της Αττικής.

Τη Δευτέρα, ο πρόεδρος της ΝΔ θα μιλήσει στο Περιστέρι, όπου η «γαλάζια» παράταξη επικράτησε με 34,07%, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που έλαβε μόλις 23,47%.

Η ΝΔ επικράτησε στις περισσότερες λαϊκές συνοικίες, όπως στο Χαϊδάρι, που έφτασε το 37,3% (ΣΥΡΙΖΑ 20,6%), στην Ελευσίνα 40,22% (ΣΥΡΙΖΑ 17,94%), στη Μαγούλα 41,8% (ΣΥΡΙΖΑ 17,00%), στη Μάνδρα-Ειδυλλία 47,64% (ΣΥΡΙΖΑ 16,81%).

Στη δυτική Αθήνα, η ΝΔ ανέβασε το ποσοστό της κατά 7,7 μονάδες με τον ΣΥΡΙΖΑ να χάνει 15,89 μονάδες σε σχέση με το 2019.

Την Τρίτη και την Τετάρτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί στην Κρήτη, που για πρώτη φορά από το 1974, βάφθηκε ολόκληρη μπλε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΝΔ θα πραγματοποιήσει την περιοδεία του με αυτοκίνητο και θα σταματά σε κάθε πόλη και χωριό για να ευχαριστήσει για την στήριξη που του παρείχαν στις εκλογές.

Στο Ηράκλειο η ΝΔ ανέβασε το ποσοστό της κατά 5,32 μονάδες με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ να δίνουν μάχη στήθος με στήθος, στα Χανιά η ΝΔ ανέβασε το ποσοστό κατά 7,09 μονάδες και άγγιξε ποσοστό πάνω και από το εθνικό της, ενώ πέτυχε επίσης στο στοίχημα σε Ρέθυμνο και Λασίθι με δεύτερο κόμμα στους δύο νομούς το ΠΑΣΟΚ.

Τρίτος σταθμός (Παρασκευή -Σάββατο) θα είναι η Θεσσαλία, με δεδομένο ότι σε κάποιες περιοχές η ΝΔ πέτυχε ποσοστά πάνω και από το πανελλαδικό της (Τρίκαλα – 45%, Μαγνησία 45,59% κ.λπ.).

Αμέσως μετά, ο κ. Μητσοτάκης, μαζί με στενούς συνεργάτες του, θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη και γενικά τη Βόρεια Ελλάδα, καθώς η ΝΔ θέλει να αποκομίσει στις επόμενες κάλπες περισσότερα οφέλη από τη Μακεδονία και τη Θράκη.

Στόχος είναι να πραγματοποιηθούν επισκέψεις σε όσο το δυνατόν περισσότερες πόλεις και χωριά.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Κυριάκος Βελόπουλος, αλλά και το κόμμα «ΝΙΚΗ», έχουν ως έδρα τη Θεσσαλονίκη, επομένως βασικός στόχος αποτελεί η αύξηση των ποσοστών της ΝΔ στη Βόρεια Ελλάδα, δίνοντας ιδιαίτερη βάση στην ασφάλεια, στη μετανάστευση και στην ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας

Σωτήρης Μπότσαρης
Σωτήρης Μπότσαρης
Ο Σωτήρης Μπότσαρης είναι πολιτικός συντάκτης, επί σειρά ετών αρχισυντάκτης σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Κεντρικός παρουσιαστής σε ενημερωτικές τηλεοπτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων.