Τρίτη, 5 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΠρωτολογία Κατρίνη: Ο Ανδρουλάκης δεν εκβιάζεται, συνεχίζουμε την αυτόνομη πορεία μας

Πρωτολογία Κατρίνη: Ο Ανδρουλάκης δεν εκβιάζεται, συνεχίζουμε την αυτόνομη πορεία μας

Εξηγήσεις  για το ποιοι άλλοι πολιτικοί παράγοντες του δημοσίου βίου παρακολουθούνται ζήτησε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης, στο πλαίσιο της ομιλίας του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Βουλή για τις υποκλοπές. Μιλώντας για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη, ο Μ. Καντρίνης τόνισε ότι:  «Προφανώς η παρακολούθηση Ανδρουλάκη δεν σας βοήθησε να καταλάβετε ότι ο κ. Ανδρουλάκης δεν εκβιάζεται και δεν είναι βολικός εταίρος».

«Σας διαβεβαιώνουμε ότι συνεχίζουμε την αυτόνομη πορεία», είπε ο Μ. Κατρίνης και πρόσθεσε «η κυβέρνηση είναι βαρύτατα εκτεθειμένη από το σκάνδαλο των υποκλοπών. Κάνατε ό,τι μπορούσατε για να υποβαθμίσετε το γεγονός της παρακολούθησης».

«Οι ενέργειες της κυβέρνησης και της ΕΥΠ συνιστούν θεσμική εκτροπή», ανέφερε.

Συγχρόνως, κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει «ποιοι άλλοι πολιτικοί παρακολουθούνταν». «Και σήμερα δια χειλέων πρωθυπουργού ακούσαμε ότι κανείς δεν εξαιρείται. Μπορεί δηλαδή να παρακολουθούνται πολιτικοί, δημοσιογράφοι και επιχειρηματίες. Αναρωτιόμαστε τι σχέση έχουν όλα αυτά με τη Δημοκρατία» συνέχισε.

«Ποιοι άλλοι πολιτικοί ή παράγοντες του δημοσίου βίου παρακολουθούνταν; Έχετε απάντηση σε αυτό το ερώτημα; Γιατί σε όλα τα άλλα ερωτήματα που έχουν τεθεί δεν έχουν απαντηθεί. Δεν ξέρετε κ. Μητσοτάκη, δεν ρωτήσατε να μάθετε;» είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

 

«Αυτή η παράταξη είναι εδώ για να σας πει ένα ‘όχι’ στις μεθοδεύσεις σας κ. Μητσοτάκη» συνέχισε και κάλεσε τον πρωθυπουργό να απαντήσει «για ποιο λόγο παρακολουθούσε τον κ. Ανδρουλάκη». «Θα μας πείτε αν θεωρείτε ότι αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια; Πού οδηγείτε τη χώρα; 60 χρόνια πίσω γιατί τότε ευδοκιμούσαν αυτές οι πρακτικές» πρόσθεσε.

Γνωστοποίησε ακόμη πως το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θα καταθέσει αίτημα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας να προσκομιστεί εκεί ο πλήρης φάκελος της υπόθεσης παρακολούθησης του κ. Ανδρουλάκη, ώστε η αρμόδια Επιτροπή να λάβει γνώση του θέματος και να υπάρξει φως.

Η ΕΥΠ δεν μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί με το ίδιο θεσμικό πλαίσιο είπε και αναφέρθηκε στην πρόταση του Νίκου Ανδρουλάκη για της αλλαγή της.

«Το ΠΑΣΟΚ δεν παίζει το παιχνίδι κανενός και δεν εκβιάζεται» κατέληξε.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας