Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΣυνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου σήμερα στις 12.30

Συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου σήμερα στις 12.30

Χθες ο κ. Σαρμάς κάλεσε τα στελέχη της κυβέρνησης να είναι ουδέτερα, αμερόληπτα και αντικειμενικά, ώστε οι πράξεις τους να μην ερμηνεύονται ως πολιτική παρέμβαση υπέρ ή κατά κάποιας πολιτικής παράταξης. Σήμερα το μεσημέρι το υπουργικό συμβούλιο συνεδριάζει εκ νέου  υπό τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά, με αντικείμενο την πορεία προς τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Την Κυριακή θα συγκροτηθεί η νέα Βουλή σε σώμα, για να διαλυθεί την επομένη, και να προκηρυχθούν οι εκλογές. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προτείνει εκ νέου, για το αξίωμα του Προέδρου της Βουλής τον Κωνσταντίνο Τασούλα, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας προτείνει για τέταρτη αντιπρόεδρο, τη βουλευτή Ιωαννίνων, Μερόπη Τζούφη. Την έδρα στην Α΄ Θεσσαλονίκης κρατάει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης. Εκτός Βουλής μένει ο Χάρης Καστανίδης.

Σε ετοιμότητα για την επικείμενη εκλογική μάχη τίθενται τα επιτελεία των κομμάτων. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα, ξεκινά η προεκλογική καμπάνια της Νέας Δημοκρατίας, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης , που επισκέφθηκε χθες το Μοσχάτο, έστειλε εκ νέου μήνυμα ισχυρής αυτοδυναμίας.

Σε συναγερμό μάχης και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να συγκροτήσει νέα εκλογική επιτροπή επικύρωσε το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος που συνεδρίασε χθες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα εκλογική επιτροπή θα αναλάβει τον συντονισμό του εκλογικού αγώνα ενόψει της νέας αναμέτρησης της 25ης Ιουνίου. Η σύνθεση της νέας εκλογικής επιτροπής θα ανακοινωθεί σήμερα και θα συνεδριάσει τη Δευτέρα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας