Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΔ. Κουτσούμπας: Να διερευνηθούν και οι τηλεφωνικές συνακροάσεις στο ΚΚΕ

Δ. Κουτσούμπας: Να διερευνηθούν και οι τηλεφωνικές συνακροάσεις στο ΚΚΕ

Το αίτημα του ΚΚΕ να προστεθεί στο αίτημα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για Εξεταστική Επιτροπή παράγραφος που να ορίζει «ως αυτονόητο και αναγκαίο» ότι πρέπει να διερευνηθεί το σύνολο των καταγγελιών του κόμματος για συνακροάσεις στο τηλεφωνικό του κέντρο, από το 2016 μέχρι σήμερα, εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στο πλαίσιο της ομιλίας του στην Βουλή για τις υποκλοπές.

Με τον τρόπο αυτό, άφησε να εννοηθεί ότι το ΚΚΕ θα ψηφίσει θετικά τη Δευτέρα, στην ψηφοφορία στην Ολομέλεια για τη σύσταση Εξεταστικής. Παράμετρος με ιδιαίτερη σημασία, καθώς χωρίς τα «ναι» του ΚΚΕ δύσκολα θα εξασφαλιστεί ο αριθμός των 120 θετικών ψήφων που απαιτείται για να γίνει αποδεκτή η εξεταστική διαδικασία.

Αναφερόμενος, στην πρόταση της ΝΔ να επεκταθεί η διερεύνηση σε βάθος δεκαετίας «χωρίς να δίνει στοιχεία γι’ αυτό», είπε ότι παραπέμπει στη γνωστή φράση «στρίβειν δια του αρραβώνος».

Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ επιτέθηκε σε όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων 30 χρόνων, επειδή δεν κατήργησαν το νόμο του 1994 περί νόμιμων παρακολουθήσεων. Αντιθέτως, όπως είπε, τον εμπλούτιζαν. «Όλοι σας αφήνετε στο απυρόβλητο το σάπιο καθεστώς παρακολουθήσεων διαχρονικά», τόνισε χαρακτηριστικά.

Απευθυνόμενος στον . Μητσοτάκη για τις σημερινές αποκαλύψεις, δε, είπε: «Αν νομίζετε ότι θα ξεφύγετε από τις ευθύνες σας για τις παρακολουθήσεις και θα κρυφτείτε πίσω από απαντήσεις όπως ‘δεν ήξερα’, είστε γελασμένος».

Ο Δ. Κουτσούμπας απευθύνθηκε και στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επειδή, αφού έδωσε θετική ψήφο (πέρυσι) στην τροπολογία της κυβέρνησης για απαγόρευση ενημέρωσης από την ΑΔΑΕ σε πολίτες που τέθηκαν υπό παρακολούθηση, «τώρα τη λούζεται ο πρόεδρός του».

Αναφερόμενος, δε, στην επίσης θετική στάση του Νίκου Ανδρουλάκη στο Ευρωκοινοβούλιο, ως ευρωβουλευτή, στην ανάγκη παρακολουθήσεων, είπε: «Είδατε πώς έρχονται καμία φορά τα πράγματα; Βάζεις το χεράκι σου και βγάζεις το ματάκι σου».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας