Τρίτη, 5 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΚ. Μητσοτάκης: Στην αντεπίθεση μέσω διαφάνειας, ανάπτυξης και οικονομικής ενίσχυσης των πολιτών

Κ. Μητσοτάκης: Στην αντεπίθεση μέσω διαφάνειας, ανάπτυξης και οικονομικής ενίσχυσης των πολιτών

Με αποφασιστικότητα, δυναμισμό και χωρίς παρεκκλίσεις από τον αρχικό σχεδιασμό θα λειτουργήσει ο κυβερνητικός «μηχανισμός» κατά τη διάρκεια του χειμώνα, που αναμένεται ιδιαίτερα δύσκολος για ολόκληρη την Ευρώπη. 

Όπως τόνισε από το βήμα της Βουλής ο κ. Μητσοτάκης, στην προ ημερησίας διατάξεως συνεδρίαση της Ολομέλειας, με αφορμή την συζήτηση για την παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη, η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει το έργο της και θα λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.  

Για ακόμη μια φορά ο πρωθυπουργός τόνισε ότι δεν πρόκειται να «φυγομαχήσει» και να «αποποιηθεί των ευθυνών του» προκηρύσσοντας πρόωρες εκλογές, υπογραμμίζοντας ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν στο τέλος της τετραετίας. 

Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη που μίλησαν στο GOV NEWS, η κυβέρνηση αναμένεται να υλοποιήσει τους επόμενους μήνες ένα «γιγαντιαίο» πρόγραμμα για την ενεργειακή «θωράκιση» της χώρας και την ενίσχυση των επιχειρήσεων, των νοικοκυριών και των αγροτών. 

Ήδη ο πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να διαμορφώσει ένα πλάνο το οποίο θα εφαρμοστεί τους χειμερινούς μήνες και στο οποίο θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση των οικονομικά ασθενέστερων. 

Μάλιστα, εν μέσω της μεγάλης ενεργειακής κρίσης, στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι να αυξηθούν για πρώτη φορά μετά από 12 ολόκληρα χρόνια οι συντάξεις, αλλά και να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός πάνω από τα 750 ευρώ μικτά. 

Να σημειωθεί, ότι θα πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά αύξηση του κατώτατου μισθού την τελευταία τριετία. 

Επίσης, μεταξύ άλλων, με εντολή του κ. Μητσοτάκη, η κυβέρνηση σχεδιάζει να «απορροφήσει» το μεγαλύτερο μέρος των αυξήσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ θα δοθούν και οικονομικές ενισχύσεις για τις αυξήσεις στα καύσιμα. 

Αναλυτικά τα νέα μέτρα θα ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. 

Παράλληλα, όπως υπογράμμισε και ο κ. Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, η υπόθεση της παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, θα διερευνηθεί εις βάθος και θα ριχθεί φως σε όλες τις πτυχές της υπόθεσης. 

Ήδη έχουν ληφθεί μέτρα για την ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου αναφορικά με τις παρακολουθήσεις πολιτικών και δημοσιογράφων και αναμένονται κι άλλες πρωτοβουλίες από την πλευρά της κυβέρνησης. 

Στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι η διερεύνηση της υπόθεσης των παρακολουθήσεων να ξεκινήσεις από το 2012 μέχρι και σήμερα. 

Ένα ακόμη πολύ σημαντικό στοιχείο που προέκυψε από την υπόθεση του κ. Ανδρουλάκη, είναι αυτό της προσπάθεια αποσταθεροποίησης της χώρας και της κυβέρνησης από κάποια κέντρα του εξωτερικού, αλλά και του εσωτερικού. 

Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλής τόνισε χαρακτηριστικά ότι «κάποιοι προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν την χώρα, προκαλώντας προβλήματα σε μια σταθερή κυβέρνηση». 

Κυβερνητικά στελέχη μιλώντας στο GOV NEWS υπογράμμισαν με έμφαση ότι «είναι πασιφανές πως σε κάποιους δεν αρέσει η σταθερότητα της Ελλάδας τα τελευταία τρία χρόνια και προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποσταθεροποιήσουν την χώρα, αυτό δεν θα το επιτρέψουμε». 

Μάλιστα, τα ίδια κυβερνητικά στελέχη τόνισαν ότι το επόμενο χρονικό διάστημα η κυβέρνηση θα είναι σε θέση να κάνει «σημαντικές αποκαλύψεις για το ποιοι κρύβονται πίσω από την προσπάθεια αποσταθεροποίησης της Ελλάδας και της κυβέρνησης». 

Επομένως, όλα δείχνουν ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι εξεταστικά «καυτοί», αν και έρχεται ο χειμώνας, όχι μόνο λόγω της ενεργειακής κρίσης, αλλά και λόγω των σημαντικών πολιτικών εξελίξεων. 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας

Σωτήρης Μπότσαρης
Σωτήρης Μπότσαρης
Ο Σωτήρης Μπότσαρης είναι πολιτικός συντάκτης, επί σειρά ετών αρχισυντάκτης σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Κεντρικός παρουσιαστής σε ενημερωτικές τηλεοπτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων.