Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΕκλογές: Ποια κορυφαία στελέχη της ΝΔ «ρίχνονται» στην προεκλογική «μάχη» στη Βόρεια...

Εκλογές: Ποια κορυφαία στελέχη της ΝΔ «ρίχνονται» στην προεκλογική «μάχη» στη Βόρεια Ελλάδα

Ένας από τους βασικούς στόχους του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να αυξήσει τα ποσοστά του κόμματός του στη Μακεδονία και τη Θράκη. Στη «μάχη» της Βόρειας Ελλάδας «ρίχνονται» κορυφαία στελέχη, πρώην υπουργοί του κόμματος, προκειμένου να προσελκύσουν «δεξιούς» ψηφοφόρους.

Μια ανάγνωση των αποτελεσμάτων των εκλογών της 21ης Μαΐου αρκεί για να γίνει αντιληπτό ότι υπάρχει «χώρος» για αύξηση των ποσοστών της ΝΔ στη Μακεδονία και τη Θράκη.

Πρόκειται για περιοχές, που στις εκλογές του Μαΐου, δεξιά και «πολύ» δεξιά κόμματα έλαβαν υψηλά ποσοστά, γεγονός που θα προσπαθήσει να «ανατρέψει» ο κομματικός «μηχανισμός» της ΝΔ, με στοχευμένες κινήσεις και με την ενεργοποίηση κορυφαίων στελεχών της, που έχουν έρεισμα στο συγκεκριμένο εκλογικό κοινό.

Ενδεικτικά αναφέρουμε, πως στις εκλογές της 21ης Μαΐου, η ΝΔ στη Β΄ Θεσσαλονίκης έλαβε 40%, ποσοστό τριών μονάδων κάτω από το 2019.

Στη Δράμα, η «γαλάζια» παράταξη «έπεσε» κάτω από το 40%, καθώς έλαβε 39,4%, από 43,9% που είχε λάβει το 2019.

Στην Πιερία, είχε πτώση σε σχέση με το 2019 της τάξεως του 6,4%, καθώς έλαβε 41,1%, από 47,5%.

Στην Πέλλα έλαβε 41,05%, ενώ το 2019 το ποσοστό της ήταν 42,3%.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην προσέγγιση των ψηφοφόρων της Ελληνικής Λύσης, αλλά και του κόμματος «ΝΙΚΗ».

Αναφορικά με το κόμμα του θεολόγου δασκάλου, που στις πρώτες κάλπες βρέθηκε μια ανάσα από τη Βουλή, λαμβάνοντας 2,92% και 172.206 ψήφους, στη ΝΔ εξετάζουν κάθε παράμετρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GOV NEWS, το επόμενο χρονικό διάστημα και μέχρι τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, στην εκλογική «μάχη» της Βόρειας Ελλάδας θα «ριχθούν» οι κύριοι Μάκης Βορίδης, Άδωνις Γεωργιάδης, Θάνος Πλεύρης, αλλά και ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος συνέβαλε καθοριστικά στην επέκταση του φράκτη στον Έβρο και στην αποτροπή χιλιάδων παράνομων μεταναστών να μπουν ανεξέλεγκτα στη χώρα μας.

Το σύνθημα της εγρήγορσης στη Βόρεια Ελλάδα θα το δώσει ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος, εκτός απροόπτου, το Σάββατο θα βρίσκεται στη Χαλκιδική, όπου θα επισκεφθεί το Άγιο Όρος, μαζί με τον γιο του Κωνσταντίνο.

Ο πρόεδρος της «γαλάζιας» παράταξης αναμένεται να διανυκτερεύσει στο Άγιο Όρος και να επισκεφθεί όσο το δυνατόν περισσότερες Μονές στο «Περιβόλι της Παναγιάς».

Αναφορικά με τα κορυφαία στελέχη της ΝΔ που θα κάνουν περιοδεία στη Βόρεια Ελλάδα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα επισκεφθούν πόλεις, κωμοπόλεις και χωριά, ειδικά σε περιοχές που τα ποσοστά του κόμματος κυμάνθηκαν σε χαμηλά επίπεδα στις εκλογές του Μαΐου.

Βασικός στόχος αποτελούν οι «δεξιοί» ψηφοφόροι και το συντηρητικό κοινό, που στράφηκε στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση σε μικρότερα κόμματα, τα οποία κινούνται στον χώρο της άκρας δεξιάς.

Σημαντική προσπάθεια θα καταβληθεί ώστε οι πολίτες να ενημερωθούν για τις κινήσεις του κόμματος «ΝΙΚΗ» και τις πολύ ακραίες θέσεις που εκφράζει σε κάποια θέματα.

Παράλληλα, θα επισημανθεί στους Βορειοελλαδίτες ότι, η Εκκλησία της Ελλάδας και η συντριπτική πλειονότητα των μοναχών του Αγίου Όρους,  δεν έχουν καμία σχέση με κόμματα και δεν στηρίζουν τις πολιτικές θέσεις κανενός.

Οι κύριοι Μάκης Βορίδης, Άδωνις Γεωργιάδης, Θάνος Πλεύρης και ειδικά ο Τάκης Θεοδωρικάκος, θα «οργώσουν» τον Έβρο, σε μια προσπάθεια να φέρουν στην επιφάνεια τις παρασκηνιακές κινήσεις που κάνει στην περιοχή το τουρκικό Προξενείο, αλλά και για να αναδείξουν το έργο της κυβέρνησης για τον περιορισμό της παράνομης μετανάστευσης.

Φυσικά θα δοθεί έμφαση, στην απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ να επεκταθεί ο φράκτης στον Έβρο, επισημαίνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως δηλώνουν κορυφαία στελέχη του, όταν κυβερνήσει θα τον γκρεμίσει.

Οι εξελίξεις αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που ισχυρίζονται, ότι η ενίσχυση των ποσοστών της ΝΔ στη Βόρεια Ελλάδα, θα φέρει μια ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση, που θα μπορεί να υλοποιήσει χωρίς προβλήματα το σημαντικό έργο που έχει προαναγγείλει.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας

Σωτήρης Μπότσαρης
Σωτήρης Μπότσαρης
Ο Σωτήρης Μπότσαρης είναι πολιτικός συντάκτης, επί σειρά ετών αρχισυντάκτης σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Κεντρικός παρουσιαστής σε ενημερωτικές τηλεοπτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων.