Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΚ. Μητσοτάκης: Επανεκκίνηση με έμφαση στους «δεξιούς»… «παραπλανημένους» και τους αναποφάσιστους

Κ. Μητσοτάκης: Επανεκκίνηση με έμφαση στους «δεξιούς»… «παραπλανημένους» και τους αναποφάσιστους

Μετά τη σύντομη περιπέτεια με τον Covid,ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιστρέφει από σήμερα Τρίτη, κανονικά στα καθήκοντά του, με μοναδικό στόχο την αυτοδυναμία στις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Στο πρόγραμμα βρίσκονται περιοδείες ανά την Ελλάδα, ενώ θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στο ζήτημα που έχει προκύψει στη Ροδόπη με την ανάμειξη του τουρκικού προξενείου.

Εντός Αττικής αναμένεται να βρεθεί τις επόμενες ημέρες, ο πρόεδρος της ΝΔ, με πρώτο σταθμό τη Νέα Ιωνία.

Αναμένεται να μιλήσει σε περιοχές που η «γαλάζια» παράταξη σημείωσε μεγάλα ποσοστά, ευχαριστώντας τους πολίτες, αλλά και σε εκλογικές περιφέρειες, που η ΝΔ έχει περιθώριο να αυξήσει σημαντικά τα ποσοστά της στις επικείμενες εκλογές.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στη δυτική Αθήνα, η ΝΔ ανέβασε τα ποσοστά της κατά 7,7 μονάδες, με τον ΣΥΡΙΖΑ να χάνει 15,89 μονάδες σε σχέση με το 2019.

Χαρακτηριστικό της μεγάλης νίκης της «γαλάζιας» παράταξης σε λαϊκές συνοικίες είναι ότι επικράτησε και στους επτά δήμους της δυτικής Αθήνας (Περιστέρι, Πετρούπολη, Χαϊδάρι, Αιγάλεω, Ίλιον, Αγία Βαρβάρα, Άγιοι Ανάργυροι – Καματερό).

Βασικός στόχος, όπως έχουμε επισημάνει στο GOVNEWS, αποτελεί η αύξηση των ποσοστών της ΝΔ στη Βόρεια Ελλάδα και ειδικά σε περιοχές που το ακραίο κόμμα «ΝΙΚΗ» έλαβε αυξημένα ποσοστά.

Ο Covid ανέτρεψε τα σχέδια του κ. Μητσοτάκη και πήγε «πίσω» την επίσκεψή του στη Χαλκιδική και το Άγιο Όρος, αλλά όπως επισημαίνουν στελέχη της Πειραιώς, το ταξίδι θα πραγματοποιηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς ο πρόεδρος της «γαλάζιας» παράταξης θέλει πριν από τις κάλπες να επισκεφθεί το «Περιβόλι της Παναγιάς».

Ήδη έχει τεθεί σε «λειτουργία» το σχέδιο επαναπροσέγγισης των «παραπλανημένων», όπως λένε χαρακτηριστικά στη ΝΔ, ψηφοφόρων, που επέλεξαν στις εκλογές του Μαΐου το κόμμα «ΝΙΚΗ», το οποίο εκφράζει ακραίες θρησκευτικές και εθνικιστικές θέσεις.

Θα καταβληθεί προσπάθεια να ενημερωθούν οι πολίτες για τις ακραίες απόψεις του εν λόγω κόμματος και για τις παρασκηνιακές κινήσεις που έχουν κάνει στελέχη του «ΝΙΚΗ», στηριζόμενα από μεμονωμένους μοναχούς που εκφράζουν ακραίες θέσεις.

Παράλληλα, στη ΝΔ είναι αποφασισμένοι να ρίξουν άπλετο φως στην υπόθεση της ανάμειξης του τουρκικού προξενείου στις εκλογές του Μαΐου.

Στο ζήτημα της ανοιχτής παρέμβασης του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή υπέρ του υποψηφίου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη, Φερχάτ Οζγκιούρ, αναφέρθηκε ήδη ο πρόεδρος της ΝΔ, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «στη Ροδόπη υπήρξε όντως ανοιχτή παρέμβαση του τουρκικού προξενείου υπέρ συγκεκριμένου υποψηφίου. Και αυτό είναι πρόβλημα».

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «δεν γίνεται μια ξένη χώρα να παρεμβαίνει ανοιχτά υπέρ συγκεκριμένων υποψηφίων που αναφέρονται στο τουρκικό προξενείο κι όχι στην ελληνική συνταγματική έννομη τάξη. Είναι θέμα που πρέπει να απασχολήσει πρωτίστως το κόμμα που τον επέλεξε, καθώς καθίσταται συμμέτοχο στην ανάμειξη ενός άλλου κράτους στα εσωτερικά της Ελλάδας. Και προσοχή: Δεν μιλώ για όλους τους μειονοτικούς βουλευτές, ούτε για όλη την μουσουλμανική μειονότητα. Έχω, άλλωστε, στηρίξει τη θρησκευτική μειονότητα, στα βήματα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη που έκανε πράξη την ισονομία και την ισοπολιτεία».

Να σημειωθεί ότι, στην Πειραιώς εργάζονται πυρετωδώς και για την προσέλκυση των αναποφάσιστων, οι οποίοι εν πολλοίς θα κρίνουν και την αυτοδυναμία.

Στη ΝΔ θα προσπαθήσουν με την ανάδειξη του προγράμματος του κόμματος, κρατώντας «χαμηλούς» τόνους και εμπνέοντας εμπιστοσύνη στους πολίτες, να πείσουν εκείνους που δεν ψήφισαν ΝΔ στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση, πως η ψήφος τους στη «γαλάζια» παράταξη θα φέρει ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, αύξηση της απασχόλησης και αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.

Τις επόμενες ημέρες θα οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα του προέδρου της ΝΔ μέχρι και τις κάλπες στις 25 Ιουνίου.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας

Σωτήρης Μπότσαρης
Σωτήρης Μπότσαρης
Ο Σωτήρης Μπότσαρης είναι πολιτικός συντάκτης, επί σειρά ετών αρχισυντάκτης σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Κεντρικός παρουσιαστής σε ενημερωτικές τηλεοπτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων.