Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΜέΡΑ25: «Όχι στις απολύσεις ενοικιαζόμενων εργαζόμενων στην Εθνική Ασφαλιστική»

ΜέΡΑ25: «Όχι στις απολύσεις ενοικιαζόμενων εργαζόμενων στην Εθνική Ασφαλιστική»

Το ΜέΡΑ25 δηλώνει πως «απαιτεί παραμονή του συνόλου των 210 ενοικιαζόμενων εργαζομένων στην Εθνική Ασφαλιστική με συμβάσεις αορίστου χρόνου».

Το ΜέΡΑ25 εκφράζει την εναντίωσή του σε 210 «απολύσεις ενοικιαζόμενων εργαζόμενων στην Εθνική Ασφαλιστική», με ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του κόμματος.

Όπως, μεταξύ άλλων, αναφέρεται «οι εργαζόμενοι δεν είναι αντικείμενα για να ενοικιάζονται, να χρησιμοποιούνται και να πετάγονται». Δηλώνει πως «απαιτεί την παραμονή του συνόλου των 210 ενοικιαζόμενων εργαζομένων με συμβάσεις αορίστου χρόνου».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση, αναφέρει: «Είναι γνωστό ότι η Εθνική Ασφαλιστική έχει αγοραστεί από το fund CVC, το οποίο έχει αγοράσει πολλά απ’ τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια της χώρας και το οποίο φυσικά καθορίζει και τις εργασιακές σχέσεις στις εταιρείες που κατέχει.

Τα funds έχουν έλθει ως λαίλαπα στην ελληνική οικονομία, αγοράζοντας κόκκινα δάνεια στο 6% της αξίας τους, μεγάλες επιχειρήσεις αντί πινακίου φακής και οτιδήποτε μπορεί να φέρει γρήγορα και μεγάλα κέρδη! Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, από τις ελάχιστες ελληνικές εταιρείες στο χώρο των ασφαλιστικών, με μεγάλη κερδοφορία, της οποίας η αγοραπωλησία έγινε με σκανδαλωδώς μικρό τίμημα.

Στην Εθνική Ασφαλιστική, με ευθύνη διοικήσεων και κυβερνήσεων, ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων είναι ενοικιαζόμενοι και σήμερα εργάζονται στην επιχείρηση, μέχρι και 15 χρόνια!

Μεγάλο μέρος από τους 210 εργαζομένους από εταιρείες ενοικίασης αποφάσισε να απολύσει η νέα διοίκηση, που διόρισε το fund CVC, μέχρι τέλος Αυγούστου, αδιαφορώντας για τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν τόσο οι ίδιοι, όσο και οι καταναλωτές/πελάτες της εταιρείας από έλλειψη προσωπικού.

Αυτό δεν πρέπει να το αφήσουμε να συμβεί. Οι ομαδικές απολύσεις δεν πρέπει να γίνουν!!!

Ο εργασιακός μεσαίωνας, η μετατροπή των εργαζομένων σε σύγχρονους σκλάβους μας αφορά όλους!!!

Το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη απαιτεί:

Την παραμονή του συνόλου των 210 ενοικιαζόμενων εργαζομένων στην Εθνική Ασφαλιστική με συμβάσεις αορίστου χρόνου

Την κατοχύρωση και αναβάθμιση των εργασιακών δικαιωμάτων

Σταθερές και μόνιμες σχέσεις εργασίας

Όχι στην εργασιακή ζούγκλα».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας