Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΣΥΡΙΖΑ: Σε εξέλιξη σχέδιο «ανατροπής» του Αλέξη Τσίπρα…

ΣΥΡΙΖΑ: Σε εξέλιξη σχέδιο «ανατροπής» του Αλέξη Τσίπρα…

Τα όσα είπε ο Νίκος Φίλης για τη Θράκη και για την ανύπαρκτη «τουρκική μειονότητα», έχουν προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Στελέχη της Κουμουνδούρου μιλούν ευθέως για σχέδιο αποσταθεροποίησης του κόμματος και «ανατροπής» του προέδρου του κόμματος.

Δεν πέρασαν λίγες ώρες από τα όσο είπε δημόσια ο Νίκος Φίλης περί ύπαρξης «τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη και βγήκαν στην επιφάνεια οι πρώτες αντιδράσεις από το εσωτερικό του κόμματος.

Ο Άγης Τάτσης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ζητά την άμεση αποπομπή του Νίκου Φίλη από τα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Μάλιστα, μιλά για προσπάθεια αποσταθεροποίησης του κόμματος από εσωκομματικούς αντιπάλους του προέδρου, που έχουν ως τελικό στόχο την «παραίτηση ή την καθαίρεση» του Αλέξη Τσίπρα.

Επίσης, προχώρησε και σε αποκαλύψεις αναφορικά με τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και τις εισηγήσεις κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Πλέον επιβάλλεται ο Αλέξης Τσίπρας να τοποθετηθεί δημόσια για τα όσα λέγονται.

Ειδικότερα, ο Άγης Τάτσης ανέφερε στην ανάρτησή του τα εξής:

«Μην τσιμπάτε!

Η 5η φάλαγγα του ΣΥΡΙΖΑ (χωρίς το συνθετικό Προοδευτική Συμμαχία) δίνει αγώνα επιβίωσης. Στόχος της είναι η διεύρυνση της διαφοράς στις ερχόμενες εκλογές, η παραίτηση – καθαίρεση Τσίπρα και εκλογή προέδρου της επιλογής τους.

Στο πλαίσιο αυτό, καθημερινά δίνουν αγώνα έτσι ώστε να υπάρχει και μεγαλύτερη διαρροή ψηφοφόρων.

Έτσι λοιπόν για το συγκεκριμένο “σύντροφο” δεν υπάρχει κανένα θέμα, αν κάποιος δηλώνει ότι στην Θράκη υπάρχει “τουρκική μειονότητα”. Δηλαδή για τον συγκεκριμένο δεν υπάρχει κανένα θέμα για το αν κάποιος ισχυρίζεται ότι ουσιώδη στοιχεία της συνθήκης της Λωζάννης δεν τυγχάνουν εφαρμογής στην Θράκη.

Φαντάζομαι ο Αλέξης Τσίπρας σήμερα θα τον θέσει εκτός ψηφοδελτίων.

Δεν προκαλεί βέβαια, το συγκεκριμένο συμβάν καμιά έκπληξη, όταν αυτή η ομάδα σε κεντρική επιτροπή, ζήτησε να ληφθεί απόφαση ώστε η χώρα να μην ασκήσει το δικαίωμα της για επέκταση των χωρικών υδάτων της στα 12 ναυτικά μίλια!

Η στήριξη του Αλέξη Τσίπρα απέναντι σε αυτό το οργανωμένο σχέδιο είναι η ελάχιστη πράξη αντίστασης».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας

Σωτήρης Μπότσαρης
Σωτήρης Μπότσαρης
Ο Σωτήρης Μπότσαρης είναι πολιτικός συντάκτης, επί σειρά ετών αρχισυντάκτης σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Κεντρικός παρουσιαστής σε ενημερωτικές τηλεοπτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων.