Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΣΥΡΙΖΑ: «Η ΝΔ για μερικές ακροδεξιές ψήφους δεν διστάζει πουθενά»

ΣΥΡΙΖΑ: «Η ΝΔ για μερικές ακροδεξιές ψήφους δεν διστάζει πουθενά»

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την υποψήφια βουλευτή, Σοφ. Βούλτεψη, για προβοκάτσια και ως αδίστακτη τη ΝΔ «για μερικές ακροδεξιές ψήφους».

Για «άθλια προβοκάτσια» καταγγέλλει την υποψήφια βουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία, Σοφία Βούλτεψη, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ενώ για τη ΝΔ -σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ- αναφέρει πως «έχει ξεφύγει τελείως. Για μερικές ακροδεξιές ψήφους δεν διστάζει πουθενά. Παίζει επικίνδυνα παιχνίδια με ευαίσθητα εθνικά ζητήματα για ψηφοθηρικούς λόγους».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση, αναφέρει: «Ο εθνικά επιζήμιος και ολισθηρός κατήφορος της ΝΔ δεν έχει σταματημό.

Μετά τους ωμούς εκβιασμούς της κ. Μπακογιάννη και του κ. Σκέρτσου στην μουσουλμανική μειονότητα, μετά την εργαλειοποίηση της ΕΥΠ από τον κ. Μητσοτάκη, σειρά είχε η άθλια προβοκάτσια της κ. Βούλτεψη.

Παρουσίασε σήμερα στον τηλεοπτικό αέρα δημοσίευμα του τουρκικού τύπου ως δήθεν θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Για κακή της τύχη, όμως, το μέλος της Εκλογικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Χάρης Μαμουλάκης που γνωρίζει την τουρκική γλώσσα αποκάλυψε αμέσως τα fake news της κ. Βούλτεψη.

Η ΝΔ έχει ξεφύγει τελείως. Για μερικές ακροδεξιές ψήφους δεν διστάζει πουθενά. Παίζει επικίνδυνα παιχνίδια με ευαίσθητα εθνικά ζητήματα για ψηφοθηρικούς λόγους.

Μπορούν να αντιληφθούν έστω και τώρα το κακό που κάνουν στην πατρίδα;».

Τσαπανίδου: «Η ΝΔ παίζει με τη φωτιά-Ο ΣΥΡΙΖΑ εγγύηση για τη δημοκρατία»

Η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Πόπη Τσαπανίδου, σχολίασε ότι «στο σημερινό μπρίφινγκ της Νέα Δημοκρατίας ο κ. Σκέρτσος συνέχισε το εξαιρετικά επικίνδυνο παιχνίδι με τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης». Κατηγορώντας τη ΝΔ ότι «νεκρανασταίνει τη διχαστική τοξικότητα των μετεμφυλιοπολεμικών χρόνων».

Αναλυτικά, η κυρία Τσαπανίδου, αναφέρει: «Στο σημερινό μπρίφινγκ της Νέα Δημοκρατίας ο κ. Σκέρτσος συνέχισε το εξαιρετικά επικίνδυνο παιχνίδι με τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης. Ο εκπρόσωπος της ΝΔ δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τον ΣΥΡΙΖΑ “εθνική εξαίρεση”, νεκρανασταίνοντας τη διχαστική τοξικότητα των μετεμφυλιοπολεμικών χρόνων.

Επέμεινε, δε, στην προεκλογική εργαλειοποίηση της ΕΥΠ, καθώς και στη στοχοποίηση της μειονότητας. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να καταγγείλει τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Γιάννη Σαρμά, μια αυτονόητη θεσμικά συνάντηση σε κάθε δημοκρατικό πολίτευμα.

Για μία ακόμα φορά στην πρόσφατη ελληνική Ιστορία, η Δεξιά πουλάει εθνικοφροσύνη ενώ στη πράξη εξυπηρετεί την τουρκική προπαγάνδα. Η συνεχιζόμενη αθλιότητα με τη μειονότητα αποτελεί πρόγευση για το τι θα σημάνει την επαύριο των εκλογών μια ανεξέλεγκτη παντοδύναμη Νέα Δημοκρατία.

Το ξεκαθαρίζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο: Δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω. Κόντρα στην προσπάθεια ορμπανοποίησης της Ελλάδας, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο εγγυητής της δημοκρατίας. Ο φόβος δεν θα περάσει».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας