Μητσοτάκης για Γκορμπατσόφ: Πρόσωπο με καθοριστική συμβολή στην ειρήνη και στον εκδημοκρατισμό

Φόρο τιμής απέτισε ο πρωθυπουργός στον ηγέτη της Σοβιετικής Ένωσης που έφυγε από τη ζωή.

Στην απώλεια του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ αναφέρεται με ανάρτησή του στο Twitter ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας πως πρέσβευε αξίες που σήμερα δοκιμάζονται σκληρά στα εδάφη της παλιάς του πατρίδας. «Η πίστη του σε αυτές ας μείνει η μεγαλύτερη κληρονομιά του», τονίζει ο πρωθυπουργός.

Συγκεκριμένα στην ανάρτησή του ο Κ. Μητσοτάκης αναφέρει: «Ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, ο τελευταίος ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης, έφυγε από τη ζωή σε μία χώρα και μια ήπειρο πολύ διαφορετικές από αυτές της δικής του εποχής. Προσπάθησε να αλλάξει ένα σύστημα που είχε ξεπεράσει τα όριά του, διαλυόμενο από τις αδυναμίες του.

Ως πολιτικός, ταυτίστηκε με τους όρους «ανασυγκρότηση» και «διαφάνεια», που όμως δεν καρποφόρησαν στον τόπο του. Εξελίχθηκε, πάντως, σε πρόσωπο με καθοριστική συμβολή στην ειρήνη, στη διεθνή συνεννόηση και στον εκδημοκρατισμό.

Αξίες, που σήμερα δοκιμάζονται σκληρά στα εδάφη της παλιάς του πατρίδας. Η πίστη του σε αυτές ας μείνει η μεγαλύτερη κληρονομιά του».

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More