Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΚυριάκος Μητσοτάκης: Το σχέδιο για την άμεση αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το σχέδιο για την άμεση αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας

Ένας από τους βασικούς στόχους της νέας κυβέρνησης, όπως έχει επισημάνει κατ’ επανάληψη ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι η αναβάθμιση του ΕΣΥ. Ποιες κινήσεις θα γίνουν άμεσα, μόλις ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, έχει υπογραμμίσει με έμφαση ότι στη νέα τετραετία, εφόσον οι πολίτες τιμήσουν με την ψήφο τους τη «γαλάζια» παράταξη, βασική του προτεραιότητα θα αποτελέσει η αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών και η επίλυση ζητημάτων της καθημερινότητας.

Η υγεία, η ασφάλεια, η ακρίβεια, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και η περαιτέρω ψηφιοποίηση του κράτους, προκειμένου να περιοριστεί ακόμη περισσότερο η ταλαιπωρία των πολιτών, βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αναφορικά με το Εθνικό Σύστημα Υγείας, παρά τις σημαντικές βελτιώσεις, εξακολουθούν να υφίστανται πολύ σοβαρά προβλήματα, που ταλαιπωρούν εργαζόμενους και πολίτες, ενώ σε πολλές περιπτώσεις οδηγούν σε απώλειες ζωών.

Μην ξεχνάμε πως ο τομέας της Υγείας στη χώρα μας, δέχθηκε αλλεπάλληλα πλήγματα για περισσότερα από δέκα χρόνια, λόγω μνημονίων και λιτότητας, ενώ δοκιμάστηκε έντονα κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GOV NEWS, η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα αποτελείται από νέα πρόσωπα, τα οποία όμως διαθέτουν την ανάλογη εμπειρία, καθώς έχουν υπηρετήσει τον πολύπαθο τομέα της Υγείας από διάφορα πόστα.

Η υλοποίηση των σχεδίων που έχουν ήδη καταρτιστεί θα αρχίσει από την επόμενη ημέρα της ορκωμοσίας της νέας ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί, όπως μαθαίνει το GOV NEWS, ότι ήδη έχει γίνει προεργασία από τα νέα στελέχη που θα βρεθούν στο τιμόνι της Υγείας, ώστε όλα να είναι έτοιμα για τα επόμενα βήματα και να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος μετά τις εκλογές.

Μια από τις πρώτες κινήσεις της νέας ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, θα είναι η πλήρης ανακαίνιση και αναδιοργάνωση όλων των μεγάλων νοσοκομείων της χώρας μας.

Για την αναβάθμιση των υποδομών θα γίνει δημόσιος διαφανής διαγωνισμός με την μορφή του κατεπείγοντος, ώστε να μην υπάρξει κωλυσιεργία.

Επίσης, θα ενισχυθεί μέσα στο καλοκαίρι η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, που ξεκίνησε να οικοδομείται από το καλοκαίρι του 2022.

Θα ενισχυθεί άμεσα το ΕΣΥ με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ θα εκσυγχρονιστεί η υλικοτεχνικό υποδομή των νοσοκομείων.

Σε βάθος χρόνου θα γίνουν περισσότερες από 10.000 προσλήψεις, ενώ θα αυξηθούν σχεδόν άμεσα οι μισθοί των γιατρών και των νοσηλευτών. Ο μισθός του νεοπροσλαμβανόμενου γιατρού θα αυξηθεί στις 2.000 ευρώ μηνιαίως.

Θα καταρτιστεί ειδικό σχέδιο για την ενίσχυση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε όλα τα νησιά του Αιγαίου, με προτεραιότητα σε νησιά που δεν έχουν τα στοιχειώδη.

Παράλληλα, θα ενισχυθεί ο στόλος των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ το συντομότερο δυνατόν, καθώς οι ελλείψεις και η παλαιότητα των οχημάτων που υπάρχουν οδηγούν ακόμη και σε απώλεια ζωών.

Στο πλάνο των αρμοδίων είναι να έρθουν στη χώρα μας καινούργια ασθενοφόρα, που θα μπορούν να παρέχουν καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες.

Τα παραπάνω είναι κάποιες από τις σημαντικές κινήσεις που θα γίνουν στον τομέα της Υγείας και το συνολικό πρόγραμμα της αναβάθμισης αναμένεται να ανακοινωθεί από τη νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας μέσα στον Ιούλιο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας

Σωτήρης Μπότσαρης
Σωτήρης Μπότσαρης
Ο Σωτήρης Μπότσαρης είναι πολιτικός συντάκτης, επί σειρά ετών αρχισυντάκτης σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Κεντρικός παρουσιαστής σε ενημερωτικές τηλεοπτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων.