Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΚουτσούμπας: «Μόνο το ΚΚΕ θα είναι 100% λαϊκή, μαχητική αντιπολίτευση»

Κουτσούμπας: «Μόνο το ΚΚΕ θα είναι 100% λαϊκή, μαχητική αντιπολίτευση»

Στην Πάτρα μίλησε χθες (19/6) ο Δ. Κουτσούμπας. Επισημαίνοντας πως η δημοτική αρχή της πόλης δείχνει «τι έχει να κερδίσει ο λαός» ενισχύοντας το ΚΚΕ.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας μίλησε χθες (19/6) στην Πάτρα. Κάλεσε τους/τις παρευρισκόμενους/ες αλλά και τους/τις ψηφοφόρους σε όλη την Ελλάδα να ενισχύσουν το ΚΚΕ στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Γιατί «όταν οι εκμεταλλευτές σ’ αυτή τη χώρα, θα νιώθουν ευχαριστημένοι, γιατί από Δευτέρα θα έχουν την αυτοδύναμη κυβέρνηση να τους κάνει τη δουλειά τους, οι εργάτες και οι εργάτριες, οι άνθρωποι της βιοπάλης, θα νιώθουν κι αυτοί ευχαριστημένοι για το ακριβώς αντίθετο. Γιατί απέναντι σ’ αυτή την κυβέρνηση θα υπάρχει μια 100% λαϊκή, μαχητική αντιπολίτευση. Κι αυτή είναι μόνο το ΚΚΕ».

Αναφερόμενος στο πολύνεκρο ναυάγιο μίλησε για «ένα ακόμα προδιαγεγραμμένο έγκλημα, το ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου που συνεχίζει να μας συγκλονίζει όλους. Το ΚΚΕ αναλαμβάνει ξανά τις ευθύνες του και λέει καθαρά κόντρα στη σήψη και τον κυνισμό όλων των «φωνών» του συστήματος υπάρχει η επιλογή της δράσης και του οργανωμένου αγώνα απέναντι σε ό,τι παγώνει την ψυχή.

Κόντρα σε δηλώσεις που προκαλούν αναγούλα, όπως το «πόσο στοιχίζει στην Ελλάδα μια επιχείρηση έρευνας και διάσωσης», θα υπάρχει το ΚΚΕ, που θα λέει: πως όταν μια μάνα μπαίνει με το παιδί της στα αμπάρια ενός καρυδότσουφλου, πρέπει να γίνουν όσα προβλέπονται από τις διεθνείς συμβάσεις για την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα και να σωθεί».

Απευθυνόμενος σε «στελέχη της ΝΔ που περιδιαβαίνουν στα κανάλια και έχουν το θράσος να ισχυρίζονται πως είναι με τον «ρεαλισμό», πως «ο ανθρωπισμός είναι ανέξοδος και είναι για τα σαλόνια», τούς απαντάμε: Εμείς οι κομμουνιστές και άλλοι αγωνιστές όπως και εκατομμύρια άνθρωποι στη χώρα μας, εμπνέονται από τα λόγια του Τσε, αυτού του μεγάλου επαναστάτη πως “η ζωή ενός ανθρώπινου πλάσματος αξίζει 1 εκατομμύριο φορές περισσότερο από την περιουσία του πλουσιότερου ανθρώπου της γης”.

Γιατί το 2023 ρεαλισμός είναι να σταματήσει ο κοινωνικός παρασιτισμός των καπιταλιστών, που για χάρη των κερδών τους δεν υπάρχει έγκλημα που να μην είναι αποφασισμένοι να κάνουν.

Βλέπετε, το κάθε κόμμα επιλέγει τι είναι αυτό που θα χαρακτηρίσει ανθρωπισμό και ρεαλισμό. ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έχουν χαρακτηρίσει “ανθρωπιστικές επεμβάσεις και ρεαλιστικές προσεγγίσεις του σύγχρονου κόσμου” τον βομβαρδισμό της Λιβύης, της Συρίας, του Ιράκ, της Γιουγκοσλαβίας, τις εγκληματικές ενέργειες του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ εναντίον της Παλαιστίνης και ούτω καθεξής.

Για να είμαστε, λοιπόν, ξηγημένοι: όσο αυτοί θα στέκονται με αυταρέσκεια προσοχή δίπλα στους μακελάρηδες αυτού του κόσμου, όσο θα συνεργάζονται με αυταρχικά καθεστώτα, όσο θα συνάπτουν συμφωνίες για να κερδίζουν και ελληνικοί μονοπωλιακοί όμιλοι από την καταλήστευση βομβαρδισμένων και φτωχών χωρών, όσο, δηλαδή, θα είναι με τον ρεαλισμό που γιγαντώνει και το προσφυγικό πρόβλημα, εμείς θα σκύβουμε ευλαβικά το κεφάλι στους μικρούς Αϊλάν που χάθηκαν ξανά πριν λίγες μέρες. Θα δίνουμε το χέρι σε κάθε κατατρεγμένο.

Θα κάνουμε ρεαλιστικές προτάσεις για να καταργηθούν οι απαράδεκτες συμφωνίες τις ΕΕ. Να οργανωθούν επιτροπές χορήγησης ασύλου στην Τουρκία και οι πρόσφυγες να πηγαίνουν στην χώρα πραγματικού προορισμού τους. Θα παλεύουμε για να μπει στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας το σύστημα που γεννά κρίσεις πολέμους, φτώχεια και προσφυγιά».

Ο κύριος Κουτσούμπας επισήμανε πως «έρχονται δύσκολα για τον λαό και τη νεολαία» αλλά δήλωσε ότι στο ΚΚΕ «είμαστε ρεαλιστικά αισιόδοξοι ότι μετά το βήμα που έγινε στις 21ης Μάη με την εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ, μπορεί να γίνει το επόμενο και στις εκλογές της Κυριακή.

Γιατί το ΚΚΕ, ήδη τις λίγες μέρες που μεσολάβησαν από τις προηγούμενες εκλογές, με τη ΝΔ να θέλει να έρθει με φόρα, και τον ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ να ανταγωνίζονται ποιος θα είναι καλύτερη συμπολίτευση στην πολιτική της, απέδειξε, πως καμία κυβέρνηση δεν είναι παντοδύναμη όταν έχει απέναντι της ένα δυνατό εργατικό-λαϊκό κίνημα, ένα ακόμα πιο ισχυρό ΚΚΕ».

Τονίζοντας ότι «θα χρειαστεί να μην σκορπίσει η ψήφος σε κόμματα που το λέμε καθαρά: Αποτελούν αντιδραστικά προσωποπαγή μορφώματα και πάντα χρήσιμες πολιτικές τσόντες του συστήματος.

Μα καλά, δεν προκαλεί προβληματισμό σε οποιονδήποτε λογικό άνθρωπο για παράδειγμα η υπέρμετρη προβολή της κ. Κωνσταντοπούλου; Τι έγινε ξαφνικά; Τελειώνουν τα ριάλιτι και είπαν να ασχοληθούν με το κίνημα δήθεν της αγάπης; Έχει και η κοροϊδία τα όρια της! Χώρια που η συγκεκριμένη δικηγόρος-πολιτικός έχει βεβαρημένο παρελθόν. Είναι όντως συνεπής στις απόψεις της.

Αλλά οι απόψεις της, για να θυμόμαστε, ήταν αυτές που την οδήγησαν να μην φέρει καν προς συζήτηση, όταν ήταν Πρόεδρος της Βουλής, την πρόταση νόμου του ΚΚΕ για κατάργηση των μνημονίων! Είχε πάντα την άποψη ότι η κατάργηση των άδικων νόμων του μνημονίου ήταν όπως είχε πει “σχήμα λόγου” που το έλεγαν για να κοροιδεύουν το λαό.

Για αυτό λοιπόν έχει και συγκεκριμένο παρόν. Να μην έχει θέσεις για κανένα πρόβλημα του λαού. Μόνο κάτι γενικολογίες. Η μοναδική φορά που γίνεται συγκεκριμένη, είναι όταν θέλει να χαϊδέψει τα ορφανά της Χρυσής Αυγής, αφού όπου σταθεί και όπου βρεθεί, ουσιαστικά τούς χαρακτηρίζει “αντισυστημική” δύναμη».

Υπογράμμισε πως «όλοι τους, έχουν σαν ιερό δισκοπότηρο το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ. Το ΚΚΕ εδώ και τρία χρόνια, όταν όλοι μιλούσαν για “λεφτόδεντρα” της ΕΕ, μιλούσε για Υπερ-Μνημόνιο. Για δισεκατομμύρια που κατευθύνονται σε μεγάλους ομίλους. Για δάνεια και επιχορηγήσεις που εκταμιεύονται μόνο εφόσον ψηφιστούν νέα αντιλαϊκά μέτρα.

Για χρήματα που θα πληρωθούν από τη φοροαφαίμαξη του ελληνικού λαού. Πλέον, μέχρι και ο κ. Μητσοτάκης σε συνέντευξη του το χαρακτήρισε μνημόνιο με συγκεκριμένες δεσμεύσεις. Η ίδια η ΕΕ έστειλε φιρμάνι πως για να αποπληρωθούν τα δάνεια και οι τόκοι πρέπει να αυξηθούν οι φόροι που πληρώνει ο λαός».

Ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ κάλεσε σε υπερψήφιση του κόμματο του, επισημαίνοντας ότι «στην Πάτρα, ίσως και περισσότερο από κάθε άλλη περιοχή της Ελλάδας μπορεί να γίνει κατανοητό τι έχει να κερδίσει ο λαός από μια 100% μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση κόντρα στην πολιτική που μας ρημάζει τη ζωή για τα κέρδη των πολλών. Από ένα ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ.

Ναι, είμαστε περήφανοι για την Δημοτική Αρχή της Πάτρας. Είμαστε περήφανοι, γιατί προσφέρουμε στον λαό αγωνιζόμενοι μαζί του. Γιατί δημιουργήσαμε εικόνες μιας άλλης προοπτικής με τον λαό πρωταγωνιστή, εικόνες αλληλεγγύης και διεκδίκησης, ανάσες πραγματικής ανακούφισης για το λαό και τη νέα γενιά.

Για τα περισσότερα παιδιά που χαμογελούν στις παιδικές χαρές και αισθάνονται περήφανα που καταφέρνουν τους στόχους τους επειδή στηρίζονται και από το Λαϊκό Φροντιστήριο. Που μπορούν να χαίρονται το καλοκαίρι στις παιδικές κατασκηνώσεις.

Για τους χιλιάδες που έκαναν δική τους υπόθεση τη ζωή, την εργασία και τα δικαιώματα των συνανθρώπων τους. Που προσπάθησε να ελαφρύνει τον πατραϊκό λαό πηγαίνοντας κόντρα στη λογική της ανταποδοτικότητας.

Που μας στηρίζει ο λαός και μας μισούν οι κάθε είδους εργολάβοι και επιχειρηματίες, επειδή με την πρωτοπόρα δουλειά των εργαζόμενων του δήμου, αποδόθηκαν ελεύθεροι χώροι, αθλητικά γήπεδα και χώροι πολιτισμού, χωρίς αυτοί να ακονίζουν τις μασέλες τους.
Όλα αυτά γίνονται επειδή μας χωρίζει άβυσσος από τα κόμματα του συστήματος».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας