Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΤσίπρας: «Πολεμάμε γιατί οι συσχετισμοί είναι για να αλλάζουν»

Τσίπρας: «Πολεμάμε γιατί οι συσχετισμοί είναι για να αλλάζουν»

Στο Ηράκλειο μίλησε σήμερα (20/6) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Υποστηρίζοντας ότι «τίποτε δεν έχει κριθεί πριν ο λαός με την ψήφο του βάλει την Κυριακή τη σφραγίδα του».

Μήνυμα αγωνιστικότητα έστειλε σήμερα (20/6) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, από το Ηράκλειο της Κρήτης. Αρχίζοντας την ομιλία του με μία αποστροφή του Νίκου Καζαντζάκη: «Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε; Πολέμα!».

Προσθέτοντας: «Αυτό κάνουμε από την πρώτη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, φίλες και φίλοι. Πολεμάμε! Μαθημένοι στα δύσκολα, στις νίκες, αλλά και τις ήττες, στις επιτυχίες αλλά και τις αστοχίες, δεν σταματήσαμε ποτέ να δίνουμε τη μάχη για όσα εμείς θεωρούμε δίκαια και ανθρώπινα.

Δε λογαριάσαμε ποτέ το πολιτικό κόστος. Μόνο πολεμάμε για τις αξίες μας και τα ιδανικά μας. Για την αξία της ανθρώπινης ζωής που για μας δεν έχει χρώμα, θρησκεία και εθνικότητα. Για όσα είναι δίκαια για την κοινωνία και την Ελλάδα».

Θέλοντας να τονώσει το ηθικό των στελεχών και φίλων του κόμματός του, διαβεβαίωσε: «Εδώ είμαστε και εδώ θα είμαστε. Όρθιοι. Δίνοντας τη μάχη ψήφο-ψήφο και άνθρωπο-άνθρωπο. Γιατί οι συσχετισμοί είναι για να αλλάζουν. Γιατί την ιστορία δεν τη γράφουν οι κυρίαρχοι, αλλά οι λαοί. Και τίποτε δεν έχει κριθεί πριν ο λαός με την ψήφο του βάλει την Κυριακή τη σφραγίδα του».

Ο κ. Τσίπρας στράφηκε κατά της «δεξιάς του κ. Μητσοτάκη» λέγοντας: «Σε αυτή την εκλογική μάχη βέβαια, βλέπουμε πόσο αδίστακτοι είναι οι πολιτικοί μας αντίπαλοι, η Δεξιά του κ. Μητσοτάκη. Που έναν και μόνο στόχο έχουνε: Όχι να κερδίσουνε τις εκλογές. Αλλά να ξεμπερδέψουνε μαζί μας. Δε δίστασαν να ρίξουν στην αρένα ακόμη και ευαίσθητα εθνικά θέματα. Όπως το θέμα της Θράκης και της μειονότητας.

Δε δίστασαν να μετατρέψουν την ΕΥΠ σε εργαλείο του κόμματος και της κομματικής σκοπιμότητας. Για να λασπώσουν εμάς. Δε δίστασαν να χρησιμοποιήσουν το διχασμό και λέξεις βγαλμένες από τις πιο σκοτεινές εποχές της ιστορίας μας. Να μας πούνε εθνική εξαίρεση. Να μας πούνε μειοδότες. Όπως έκανε η Δεξιά στις πιο μαύρες μέρες της πατρίδας. Όταν χώριζε τους Έλληνες σε εθνικόφρονες και μιάσματα».

Αναφέρθηκε στην «επόμενη μέρα», λέγοντας πως υπάρχει σχέδιο του κ. Μητσοτάκη να είναι μια κατακερματισμένη αντιπολίτευση με πολλά κόμματα. Γιατί ο στόχος του προέδρου στη ΝΔ δεν είναι να είναι απλά παντοδύναμος αλλά να γίνει ηγεμόνας. Κάλεσε, λοιπόν, όλους τους πολίτες να ενισχύσουν με την ψήφο τους τον ΣΥΡΙΖΑ για να μη συμβεί αυτό και να πιάσει τόπο η ψήφος τους.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε επίθεση και στο ΠΑΣΟΚ λέγοντας πως το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη μαζί με τη ΝΔ ετοιμάζονται για τη συνταγματική αναθεώρηση. Ώστε, να φέρουν την τροποποίηση του άρθρου 16 για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στη χώρα μας. Ακόμα, έκανε εκτενή αναφορά στο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ με επίκεντρο ένα κράτος που θα είναι υπηρέτης του πολίτη, όπως είπε, και όχι λάφυρο για πελατειακές εξυπηρετήσεις.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας