Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΜ. Συρεγγέλα: Εργαζόμαστε καθημερινά για την αύξηση της συμμετοχής των γυναικών στην...

Μ. Συρεγγέλα: Εργαζόμαστε καθημερινά για την αύξηση της συμμετοχής των γυναικών στην τεχνολογία

Για την  συμμετοχή των γυναικών σε θέσεις λήψεις αποφάσεων στον τεχνολογικό τομέα και στην επιχειρηματικότητα, μίλησε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, Μαρία Συρεγγέλα, από το βήμα του 2nd Digital Beach Summit 2022, που διοργάνωσε ο Δήμος Πρέβεζας. Πιο συγκεκριμένα, η υφυπουργός υπογράμμισε «η συμμετοχή των γυναικών σε θέσεις λήψης αποφάσεων στην τεχνολογία, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, είναι απαραίτητη για την οικονομική και βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας».

Η Μ. Συρεγγέλα μίλησε στην ενότητα «Skilling, Reskilling, Upskilling: Εταιρείες Startups και Καινοτομία ως δυναμική αντίδρασης στο εσωτερικό Brain Drain» και τόνισε ότι στις προτεραιότητές μας είναι η δημιουργία ευκαιριών για οικονομική και κοινωνική εξέλιξη κάθε γυναίκας και «γι’ αυτό κάνουμε συνεχώς δράσεις που διευκολύνουν τον συνδυασμό προσωπικής ζωής και εργασίας, προάγουν την ισότητα στις αμοιβές, αντιμετωπίζουν τα επαγγελματικά στερεότυπα, λόγω φύλου, προωθούν τη γυναικεία επιχειρηματικότητα, ενισχύουν την εκπαίδευση και κατάρτιση γυναικών και κοριτσιών στην έρευνα και την τεχνολογία σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης».

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, τα σημαντικά βήματα που γίνονται στη χώρα μας φαίνονται και στην έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το 2021 «Women in Digital», σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα ανέβηκε στην 22η θέση στην Ευρώπη από την 26η θέση που είχε το 2020.

«Εμείς εργαζόμαστε καθημερινά με οδηγό μας το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων, για να βελτιώσουμε τη θέση των γυναικών στην αγορά εργασίας, αλλά και για να ενισχύσουμε την εκπαίδευση και την κατάρτιση των γυναικών και των κοριτσιών στην έρευνα και την τεχνολογία», σημείωσε η Μ. Συρεγγέλα και συμπλήρωσε: «Έχουμε θέσει συγκεκριμένους στόχους και έχουμε συγκεκριμένη στρατηγική, ενώ, για να ενισχύσουμε δυναμικά τη γυναικεία καινοτομία, δημιουργήσαμε το Ελληνικό Κέντρο Καινοτομίας για Γυναίκες, με στόχο την υποστήριξη και την προώθηση των θεμάτων έρευνας, καινοτομίας και επιχειρηματικότητας των γυναικών στην Ελλάδα».

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας