Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΕκλογές: Ο φόβος της… παραλίας, η «κόπωση» και οι εναπομείναντες αναποφάσιστοι

Εκλογές: Ο φόβος της… παραλίας, η «κόπωση» και οι εναπομείναντες αναποφάσιστοι

Οι κάλπες «ανοίγουν» σε λίγες ώρες και οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ. Όπως επισημαίνουν όμως, τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και όλα τα «γαλάζια» στελέχη, τίποτε δεν έχει κριθεί. Ο μεγάλος φόβος της… παραλίας παραμένει, ενώ δίδεται «μάχη» για την προσέλκυση των αναποφάσιστων.

Η ατμοσφαιρική αστάθεια και τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τη χώρα μας μέσα στον Ιούνιο, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, υποχωρούν, η θερμοκρασία ανεβαίνει, το «ελληνικό» καλοκαίρι εμφανίζεται και οι παραλίες γεμίζουν.

Αν και για την Κυριακή των εκλογών, όπως επισημαίνεται από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, αναμένονται νεφώσεις και τοπικές βροχές στα Βόρεια και Κεντρικά της χώρας μας, σε γενικές γραμμές ο καιρός θα είναι αίθριος με πολύ ζέστη.

Επομένως, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στις παραλίες για μια «βουτιά».

Αυτός είναι και ο μεγάλος φόβος των επιτελείων όλων των κομμάτων  και ειδικά της ΝΔ, καθώς κάθε ψήφος είναι πολύτιμη για την απόκτηση της αυτοδυναμίας.

Γι’ αυτό το λόγο, τόσο ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και όλα τα στελέχη της «γαλάζιας» παράταξης, που «οργώνουν» όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας μας, υπογραμμίζουν με έμφαση, «πρώτα πάμε στην κάλπη και μετά στην παραλία».

Διότι, ως γνωστόν, όποιος επιλέξει πρώτα την παραλία, πολύ δύσκολα θα φύγει για να πάει να ψηφίσει.

Άρα, το μεγάλο ζητούμενο στις εκλογές της Κυριακής είναι που θα φτάσει η «αποχή», ειδικά στις νεότερες ηλικίες.

Σύμφωνα με στελέχη της Πειραιώς που μίλησαν στο GOV NEWS, «θα είμαστε σχετικά ικανοποιημένοι αν προσέλθουν στις κάλπες οι πολίτες που ψήφισαν στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση».

Το δίλημμα πάντως παραμένει μεγάλο: παραλία ή κάλπη;  

Εκτός όμως από την παραλία, υπάρχει και η πολύμηνη «κόπωση» του κόσμου, από την παρατεταμένη προεκλογική περίοδο και τις διπλές εκλογές.

Ακόμη, ελλοχεύει και ο «εφησυχασμός», μετά από την μεγάλη νίκη της ΝΔ στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση.

Επίσης, βασικό ζητούμενο στην δεύτερη εκλογική αναμέτρηση, είναι προς τα πού θα κινηθούν οι δεκάδες χιλιάδες αναποφάσιστοι.

Οι αναποφάσιστοι αναμένεται να καθορίσουν την αυτοδυναμία, αλλά και τα ποσοστά όλων των κομμάτων.

Μεγάλος προβληματισμός επικρατεί στη Κουμουνδούρου, διότι ο ΣΥΡΙΖΑ, από το 2012 και μετά, στήριζε το μεγαλύτερο μέρος της δυναμικής του στους νέους ψηφοφόρους.

Εκτός από το γεγονός, πως πλέον οι νέες και οι νέοι εμπιστεύονται περισσότερο τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ, οι εναπομείναντες νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ πιθανόν να επιλέξουν την παραλία από την κάλπη, βλέποντας πως το κόμμα έχει πάρει την κατιούσα.

Κυριακή… «κοντή» γιορτή.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας

Σωτήρης Μπότσαρης
Σωτήρης Μπότσαρης
Ο Σωτήρης Μπότσαρης είναι πολιτικός συντάκτης, επί σειρά ετών αρχισυντάκτης σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Κεντρικός παρουσιαστής σε ενημερωτικές τηλεοπτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων.