Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΕκλογές: Δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός, υπαρκτός ο κίνδυνος πολιτικής αστάθειας

Εκλογές: Δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός, υπαρκτός ο κίνδυνος πολιτικής αστάθειας

Υπάρχει «διάχυτη» μια «χαλαρότητα» στους πολίτες, λες και δεν διεξάγεται την Κυριακή μια πολύ κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση. Επιβάλλεται να συνειδητοποιήσουν οι πάντες, πως την Κυριακή «παίζεται» το μέλλον της χώρα μας, τόσο σε οικονομικό επίπεδο, όσο και σε γεωπολιτικό, καθώς συντελούνται κοσμογονικές αλλαγές στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Αποτελεί γεγονός πως η δεύτερη εκλογική αναμέτρηση δεν εμπεριέχει την αγωνία και το ενδιαφέρον που είχε προκαλέσει η πρώτη.

Τον Μάιο, δεν υπήρχε η βεβαιότητα της κυριαρχίας της ΝΔ, ενώ το σενάριο του σχηματισμού κυβέρνησης από τους «ηττημένους», κυριαρχούσε στις συζητήσεις μεταξύ των πολιτών.

Οι εκλογές της Κυριακής έχουν «υποβαθμιστεί» στη συνείδηση του κόσμου, ο οποίος είναι αλήθεια πως έχει κουραστεί από την πολύμηνη προεκλογική περίοδο, που επέβαλλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με την απλή αναλογική.

Η πλειονότητα, έχει βαρεθεί να βλέπει τους πολιτικούς αρχηγούς και τους υποψηφίους, να βρίσκονται σε τηλεοπτικά κανάλια και να λένε τα ίδια και τα ίδια.

Η πραγματικότητα είναι αυτή.

Θα πρέπει όμως, όλοι να συνειδητοποιήσουν ότι αυτή τη στιγμή η χώρα βρίσκεται στον «αυτόματο πιλότο». Δεν έχει μια κυβέρνηση εκλεγμένη από τους πολίτες, με ό,τι συνεπάγεται αυτό, για την ασφάλεια, την σταθερότητα και την οικονομία της χώρας μας.

Επομένως, επιβάλλεται, για το καλό όλων, το βράδυ της Κυριακής, η Ελλάδα να έχει αποκτήσει μια σταθερή αυτοδύναμη κυβέρνηση, η οποία θα μπορέσει να πάει τη χώρα παρά κάτω.

Μια ισχυρή λαϊκή εντολή, που θα αναδείξει μια αυτοδύναμη κυβέρνηση, θα δώσει τη δυνατότητα στην Ελλάδα να μην χάσει το τρένο των αλλαγών που συντελούνται στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και να καταστεί πρωταγωνίστρια των πολύ σημαντικών εξελίξεων.

Άρα, λίγες ώρες υπομονή, η προεκλογική ταλαιπωρία της απλής αναλογικής λαμβάνει τέλος και η χώρα μπαίνει σε μια τετραετία που αναμένεται να φέρει ανάπτυξη, επενδύσεις πολλών δισεκατομμυρίων, νέες καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας, αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, αναμόρφωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και περαιτέρω ψηφιοποίηση και εκσυγχρονισμό του κράτους.

Επίσης, καλό θα είναι να αντιληφθούν οι πάντες, πως σε περίπτωση που δεν υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση θα πάμε σε νέες κάλπες τον Αύγουστο, γεγονός που θα καταστρέψει την ελληνική οικονομία και θα φέρει δυσμενείς αλλαγές για μισθωτούς και συνταξιούχους.

«Αν δεν έχουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση, θα πάμε σε τρίτες εκλογές τον Αύγουστο», έχει επισημάνει επανειλημμένα ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επίσης, στην «αναμπουμπούλα» ο λύκος χαίρεται. Δεν πρέπει για δεύτερη φορά να πέσουμε στην «παγίδα» ακραίων σχηματισμών, που έρχονται για να… σώσουν την Ελλάδα.

Τα ακραία κόμματα καραδοκούν και είναι έτοιμα να εκμεταλλευτούν κάθε πολιτική αστάθεια.

Να σημειωθεί, ότι η Εκκλησία της Ελλάδας, όπως τόνισε ο ίδιος, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος και η συντριπτική πλειονότητα της μοναστηριακής κοινότητας, έχουν επισημάνει δημόσια, πως δεν στηρίζουν κανέναν πολιτικό σχηματισμό και δεν αναμειγνύονται με τις εκλογές και τα κόμματα.

Προσοχή, διότι «το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας

Σωτήρης Μπότσαρης
Σωτήρης Μπότσαρης
Ο Σωτήρης Μπότσαρης είναι πολιτικός συντάκτης, επί σειρά ετών αρχισυντάκτης σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Κεντρικός παρουσιαστής σε ενημερωτικές τηλεοπτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων.